Trylobit Opublikowano Czwartek o 01:34 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 01:34 Chciałbym mieć monitor podłączony do iGPU (Ryzen 7 7700) ale żeby wybrane programy, a raczej gry działały na RTX3090 i obraz był wyświetlany poprzez wyjście iGPU, mam trudności ze znalezieniem info na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Czwartek o 05:41 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 05:41 Witam zasadniczo nie wiem po co kombinujesz ? PC to nie laptop ... a karta chyba ma możliwość podłączenia więcej niż 1 monitor ? nie wim , wychodzisz z założenia ze w ten sposób PC będzie pobierał miej energii ? w biosie zazwyczaj jak sie poszuka to jest opcja tzw. mulit gpu, podaj jaka posiadasz płytę główna producent model , to można pomoc coś poszukać, gdzie owa opcja w biosie się sie znajduje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trylobit Opublikowano Czwartek o 22:42 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 22:42 Po to że 3090 będzie zwykle używana do innych celów niż granie i chcę mieć dostępny cały vram, a nie że mi tam system siedzi i inne programy, np. trenuje sobie model w pytorch i włączę autodesk fusion żeby sobie coś porysować i mi wywala skrypt pytorch out of memory, jak by było zrobione tak jak chcę to by sobie pytorch chodził na rtxie i nic by mu nie przeszkadzało a system i inne programy by sobie siedziały na integrze, problem jest tylko z grami (w które w sumie i tak gram tylko od święta) które muszą chodzić na rtxie. Nie mam jeszcze płyty i procka i chyba się jeszcze trochę wstrzymam z zakupem bo widzę że ceny nieciekawe, trochę bez sensu dopłacać 500zł do zestawu płyta+procek+ram bo jest "promocja noworoczna". Na obecnym zestawie nic nie pokombinuje niestety bo mój procek nie ma integry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anqu Opublikowano Czwartek o 23:19 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 23:19 W tym miejscu wybierasz GPU jeśli windows będzie widział obydwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 00:24 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 00:24 1 godzinę temu, Trylobit napisał(a): Nie mam jeszcze płyty i procka i chyba się jeszcze trochę wstrzymam z zakupem bo widzę że ceny nieciekawe, trochę bez sensu dopłacać 500zł do zestawu płyta+procek+ram bo jest "promocja noworoczna". z tymi cenami to za wiele bym sie nie spodziewał , ze po nowym roku będzie xxx taniej. 1 godzinę temu, Trylobit napisał(a): Na obecnym zestawie nic nie pokombinuje niestety bo mój procek nie ma integry. o sam widzisz , a jak pisze człowiekom że warto aby PC posiadał igp z cpu to często , ludzie odpisują ze nie warto dopłacić bo nie ma potrzeby, a czy płyta główna obecna nie posiada port PCI-E w ilości większej niż jedno ? , może zamiast zmieniać zestaw wystarczyło by zakupić kartę co tylko będzie wyświetlać obraz dla pulpitu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...