Skocz do zawartości
Trylobit

Obraz z GeForce RTX 3090 ale podłączenie do iGPU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

zasadniczo nie wiem po co kombinujesz ? PC to nie laptop ... a karta chyba ma możliwość podłączenia więcej niż 1 monitor ? 

nie wim , wychodzisz z założenia ze w ten sposób PC będzie pobierał miej energii ? 

w biosie zazwyczaj jak sie poszuka to jest opcja  tzw. mulit gpu, podaj jaka posiadasz płytę główna producent model , to można pomoc coś poszukać, gdzie owa opcja w biosie się sie znajduje.    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po to że 3090 będzie zwykle używana do innych celów niż granie i chcę mieć dostępny cały vram, a nie że mi tam system siedzi i inne programy, np. trenuje sobie model w pytorch i włączę autodesk fusion żeby sobie coś porysować i mi wywala skrypt pytorch out of memory, jak by było zrobione tak jak chcę to by sobie pytorch chodził na rtxie i nic by mu nie przeszkadzało a system i inne programy by sobie siedziały na integrze, problem jest tylko z grami (w które w sumie i tak gram tylko od święta) które muszą chodzić na rtxie.
Nie mam jeszcze płyty i procka i chyba się jeszcze trochę wstrzymam z zakupem bo widzę że ceny nieciekawe, trochę bez sensu dopłacać 500zł do zestawu płyta+procek+ram bo jest "promocja noworoczna". Na obecnym zestawie nic nie pokombinuje niestety bo mój procek nie ma integry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Trylobit napisał(a):

Nie mam jeszcze płyty i procka i chyba się jeszcze trochę wstrzymam z zakupem bo widzę że ceny nieciekawe, trochę bez sensu dopłacać 500zł do zestawu płyta+procek+ram bo jest "promocja noworoczna".

z tymi cenami to za wiele bym sie nie spodziewał , ze po nowym roku będzie xxx taniej. 

1 godzinę temu, Trylobit napisał(a):

Na obecnym zestawie nic nie pokombinuje niestety bo mój procek nie ma integry.

o sam widzisz , a jak pisze człowiekom że warto aby PC posiadał igp z cpu to często  , ludzie odpisują ze nie warto dopłacić bo nie ma potrzeby, a czy płyta główna obecna nie posiada port PCI-E w ilości większej niż jedno ? , może zamiast zmieniać zestaw wystarczyło by zakupić kartę co tylko będzie wyświetlać obraz dla pulpitu ?    

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi