Szypcio Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu Siemka, Zastanawiam się nad zwiększeniem wydajności mojego "starszuka" o specyfikacji: Intel core i5 6600k + SPC Fortis 3 Asus Z170 pro gaming Msi rx 480 8gb GeIL Super Luce, DDR4, 16 GB, 3000MHz, CL15 be quiet! Pure Power 9 700W Phanteks Eclipse P400 Denerwuje mnie już ciągły stuttering w grach i czasami wyskakujące black screeny. Jestem raczej niedzielnym graczem, w "nowsze" gry gram na Xbox, a na PC głównie gram w gry online typu World of Tanks, Counter Strike, League of Legends. Czy opłacalne będzie sama wymiana karty graficznej na np. rtx4060? Czy bottleneck będzie olbrzymi i nie obejdzie się bez wymiany reszty bebechów? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu 14 minut temu, Szypcio napisał(a): wyskakujące black screeny aby kupić trzeba to rozwiązać czemu tak się dzieje ? Kupisz kartę i będzie to samo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Witam kwestie opłacalności upgrade pozostawiam tobie czy sie opłaca czy nie , zakup RTX 4060 do tego procesora mija sie z celem bo pierwszy problem to posiadana i5 4r/4w , zmiana na i7 4r/8w znacząco poprawi sytuacje ale cudów nie oczekuj , + wypadało by wymienić pastę pod IHS, usługę można znaleźć na alledrogo , oraz taka np. i7 7700k wymaga dobrego chłodzenia. zainstaluj np. msi afterburner https://www.guru3d.com/download/msi-afterburner-beta-download/ jak ustawić znajdziesz na YT dzięki temu szybko podejrzysz czy np. procesor w grach jest obciążony na 100% ile jest wykorzystane z pamięć karty graficznej Vram , oraz czy te 16GB ramu jest już zajęte , oraz temperatury GPU i CPU a dysk SSD pod M.2 ty posiadasz ? nowe gry wymagają dysków SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szypcio Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu 48 minut temu, axsin302 napisał(a): aby kupić trzeba to rozwiązać czemu tak się dzieje ? Kupisz kartę i będzie to samo 😕 Jestem w trakcie diagnostyki, z uwagi na to że karta była już oddawana do naprawy gwarancyjnej z tego powodu i teraz problem nawrócił, to jestem prawie pewny, że to ona. Na dniach to potwierdzę. 43 minuty temu, Mr.T... napisał(a): a dysk SSD pod M.2 ty posiadasz ? nowe gry wymagają dysków SSD Tak tak, mam Samsunga 1tb pod M.2 45 minut temu, Mr.T... napisał(a): zainstaluj np. msi afterburner Oki, spróbuję to przetestować. Dzięki za podpowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...