Skayuu Opublikowano wczoraj o 08:32 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:32 Witam wszystkich. Jako że przyszedł czas na złożenie nowego pc, pojawił się dylemat. Czy warto brać Ryzena 9700x? Lub może jakaś inna alternatywa o podobnej wydajności? Chcę wziąć taki procesor, aby mój Navis 240 poradził sobie ze schłodzeniem go. Dodam, że około 1500zł to max budżet, tak więc dopłacanie do 7800x3d lub innych odpada. Jednocześnie prosiłbym o wycenę mojego starego sprzętu: Procesor: AMD Ryzen 5 5600G Płyta główna: ASUS TUF GAMING B550-PLUS Karta graficzna: Radeon 6750xt Aorus Elite 12GB RAM: Crucial 16GB (2x8GB) 3600MHz CL16 Ballistix White Dysk: Kingston 1TB M.2 PCIe NVMe A2000 Zasilacz: SilentiumPC Vero L3 700W 80 Plus Bronze Chłodzenie procesora: SilentiumPC Fera 5 120mm Obudowa: SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano wczoraj o 10:21 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:21 Masz płytę na AM4... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 10:31 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:31 Witam nie wiem czy zauważyłeś ale obecnie taki procesor to już kosz ponad 1.5 tys. , nie wiem jakie jest Twoje założenia ? procesor Ryzen 7 9700X jest pod AM5 a twoja płyta główna jest pod AM4 , czyli co ? sprzedajesz obecna platformę i w to miejsce kupujesz cała nowa ? przecież sprzedając obecnego PC, to trzeba sporo dołożyć aby kupić cały nowy PC pod AM5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skayuu Opublikowano wczoraj o 11:05 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:05 (edytowane) Stary komputer idzie do sprzedaży. Wiem że Ryzen 9700x to platforma AM5. Wybrałem już wszystkie podzespoły tylko mam problem z wyborem procesora Edytowane wczoraj o 11:07 przez Skayuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 11:16 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:16 a Twoje wykorzystanie PC to ? , większość użytkowników to gry, Internet , muzyka film, jak zakupisz tego Ryzena 8r/16w to będziesz zadowolony, ale czy kupując procesor 6r/12w w grach nie będzie to samo ? np. Ryzen 5 7600X3D , pozostaje kwestia dostępności i ceny w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skayuu Opublikowano wczoraj o 11:20 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:20 (edytowane) Komputer głównie do gier. Brałem pod uwagę 7600X3D, jednak u nas jest bardzo ciężko z dostępnością a niemiecki sklep Mindfactory nie wysyła do Polski. Trzeba się bawić w pośredników. No i nie wiem jak to jest z gwarancją. Czy jest realizowana przez sklep czy przez producenta. Edytowane wczoraj o 11:23 przez Skayuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano wczoraj o 11:30 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:30 289 euro x 4.26 , to czekamy za ofertami w Polsce xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 19:05 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 19:05 7 godzin temu, Skayuu napisał(a): Wybrałem już wszystkie podzespoły tylko mam problem z wyborem procesora Wrzuć co wybrałeś Nie brałbym 9700X za 1550 zł jak 500 zł taniej masz Ryzena 7700 OEM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skayuu Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu 1 godzinę temu, Dikson napisał(a): Wrzuć co wybrałeś Nie brałbym 9700X za 1550 zł jak 500 zł taniej masz Ryzena 7700 OEM. Oto lista: https://www.x-kom.pl/lista/a859dghzc Nie ma na liście obudowy oraz chłodzenia ponieważ obudowę - Corsair 4000d airflow udało mi się zakupić za 250zł a chłodzenie Endorfy Navis 240 dostałem niedawno w prezencie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...