leven Opublikowano 11 Stycznia Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia y1.42 volt na Vcore ? Bios masz ustawiony fabrycznie, dla tego masz tak wysokie napięcie Vcore. Co do taktowań procesora w idle, to wejdź w ustawienia systemowe dotyczące wydajności i ustaw na zrównoważony" i zatwierdź. restart komputera i zobacz, czy coś się zmieniło. https://ibb.co/m0kb0s0 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzejkob Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia W dniu 11.01.2025 o 18:07, leven napisał(a): y1.42 volt na Vcore ? Bios masz ustawiony fabrycznie, dla tego masz tak wysokie napięcie Vcore. Co do taktowań procesora w idle, to wejdź w ustawienia systemowe dotyczące wydajności i ustaw na zrównoważony" i zatwierdź. restart komputera i zobacz, czy coś się zmieniło. https://ibb.co/m0kb0s0 Z tego co widzę, to 1.142V, a nie 1.42 😄 Ale dziekuje za odpowiedzi Panowie 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg83 Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Witam Z jaką pamięcią najlepiej sparować i5-14600K. Czy ew. wystarczy DDR4 3600+ czy ew. z DDR5? (DDR5 jakie CL ile MHz?)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia Taki max co z platformy wyciągniesz to parowanie ich z 7000 cl32. Przed zakupem sprawdź proszę czy płyta jaką wybrałeś ma chociaż w zasobach testy takich pamięci. Nie koniecznie takiego producenta jakiego wybrałeś ale czy posiada, to zmiejsz ryzyko iz nie wstaną z taką prędkością. Cena to około 500-550zł za 32gb zestaw, wydajność między 6000 cl30 to czasem 10% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TurboGuma Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia Ramy które kupiłem patriot viper 7200 mt/s niestety nie działają z prędkością wyższą niż 6800, zamierzam kupić kolejny ram tym razem wspierany oficjalnie przez msi, wiem że to kolejna loteria i przez mój procesor może nie działać znowu ale czy będzie jakaś różnica i większa szansa na to że jeden z tych modeli pamięci będzie działać na 7200 na 100 % ? modele to lexar ares rgb ld5u16g72c34la-rgd i G.SKILL F5-7200J3445G16GX2-TZ5RK czy jest szansa że któryś z tych zadziała na 7200 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 19 Stycznia Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 43 minuty temu, TurboGuma napisał(a): Ramy które kupiłem patriot viper 7200 mt/s niestety nie działają z prędkością wyższą niż 6800, zamierzam kupić kolejny ram tyko po co.Zostaw na 6800 widocznie kontroler juz nie wytrzymuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...