groldominika Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia (edytowane) Od czasu jak nabyłam drona zaczęłam interesować się obróbką wideo. Zakupiłam nawet DaVinci Resolve. Mój kilkuletni komputer oparty na procesorze Intel 10900k posiada już leciwą kartę grafiki jeszcze z poprzedniego komputera GTX 1080. Ponieważ teraz nie stać mnie na zakup całkiem nowego komputera chciałabym zmienić kartę grafiki na coś nowszego co sprawi że edycja wideo będzie zauważalnie szybsza. Myślę że mój procesor to jeszcze nie jest tragedia i na chwilę obecną wystarczy tylko zakup k. grafiki. Co do pozostałych podzespołów to mam 32 GB RAMu. Może ktoś doradzić jaka karta będzie odpowiednia? Edytowane 13 Stycznia przez groldominika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Rozdzielczość ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groldominika Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia Teraz, karro napisał(a): Rozdzielczość ? operuję na materiałach 4K 60 FPS a dwa monitory na których pracuję to 2560x1440. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 13 Stycznia Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 4080s,szukaj wersji 3.5 slota np pny xlr8,Gigabyte gaming,zotac byle nie extreme który ma tarczowe wentylatory,pality gainwarda pomiń bo mają chroboczace wentylatory,szczególnie pality bo te są na 90mm.Ewentualnie drożej suprimx Sprawdź obudowę bo tu trzeba 330- 350mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 07:28 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:28 5 godzin temu, karro napisał(a): 4080s,szukaj wersji 3.5 slota np pny xlr8,Gigabyte gaming,zotac byle nie extreme który ma tarczowe wentylatory,pality gainwarda pomiń bo mają chroboczace wentylatory,szczególnie pality bo te są na 90mm.Ewentualnie drożej suprimx Sprawdź obudowę bo tu trzeba 330- 350mm Mam Palita Jetstreama 4080s karta cichutka i chłodna. Nie wiem skąd ta opinia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano Poniedziałek o 09:26 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 09:26 wszystko kwestia kasy ile masz, RTX 4070 Super da tutaj już sporego kopa i może być w zupełności wystarczająca nowe rtx 5000 ciekawe jak będą wypadać z obciętą spec 8 godzin temu, groldominika napisał(a): a dwa monitory na których pracuję to 2560x1440. żeby odciążyć sobie vram z GPU - podłącz jeden ekran pod integrę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Poniedziałek o 12:46 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:46 5 godzin temu, Grolshek. napisał(a): Mam Palita Jetstreama 4080s karta cichutka i chłodna. Nie wiem skąd ta opinia. Skąd ? Z życia. A dowód masz zostawiony w opiniach na techpowerup albo teście Liptona Tak brzmi 90 tka ,95 lepszy ale też chrobocze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Poniedziałek o 13:04 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:04 (edytowane) vs 95mm vs gigbayte Edytowane Poniedziałek o 13:07 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 13:10 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:10 (edytowane) A ja mówię o Palicie. I żadnej usterki nie widzę, nie słyszę bo ona nie istnieje. Może dlatego że ja tego Palita MAM a nie gdzieś o nim przeczytałem. Edytowane Poniedziałek o 13:11 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Poniedziałek o 13:14 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:14 To jest to samo tj wentyatory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 13:15 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:15 Teraz, karro napisał(a): To jest to samo tj wentyatory No to usterka nie występuje we wszystkich egzemplarzach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Poniedziałek o 13:15 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:15 (edytowane) Różnica tylko jest taka ze gaginward jest wyzej w hierarchii i częściej stosuje 95mm 1 minutę temu, Grolshek. napisał(a): No to usterka nie występuje we wszystkich egzemplarzach. predzej jesteś mniej wymagającym użytkownikiem Edytowane Poniedziałek o 13:17 przez karro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Indigo Opublikowano Wtorek o 07:03 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 07:03 17 godzin temu, karro napisał(a): Różnica tylko jest taka ze gaginward jest wyzej w hierarchii i częściej stosuje 95mm predzej jesteś mniej wymagającym użytkownikiem Nie nie jestem. Po prostu mój egzemplarz nie terkocze i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...