First Ever Opublikowano Poniedziałek o 18:45 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:45 (edytowane) [UPDATE] W końcu pojawiły się nowsze sterowniki bezpośrednio od NVIDII: GeForce Game Ready Driver 572.16 | Windows 11: Download (805MB) Nowy sterownik wspierający karty RTX 5000 i DLSS 4 został utworzony 16 stycznia 2025 i wypuszczony (gdzieś) 24 stycznia 2025. Najdziwniejszy w tym wszystkim jest fakt, że instalator do sterownika w wersji 571.96 nigdy nie został udostępniony. PPC jest pierwszym miejscem na świecie w którym możecie go pobrać, mam nadzieję, że podskoczy wam oglądalność... NVIDII z pewnością się zdziwi, bo ten instalator nie istnieje... dlatego nazywam się First Ever. GeForce Game Ready Driver 571.96 | Windows 11: Download (740MB) Benchmarks... na 11-letnim procku 🙂 Jak dotąd to mój najlepszy wynik w tym teście (3DMark nie rozpoznaje sterownika): https://www.3dmark.com/3dm/124744332 Do top 100 wyników na świecie z RTX 4070 Ti trochę mi jeszcze brakuje (6286 punktów lub 62.86 FPS), ale nie jest źle jak na 11 letni procesor. Jak sam 3DMark określa - ten wynik jest... Legendarny 😉 Edytowane 8 godzin temu przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano Poniedziałek o 19:43 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:43 Pobrałem wczoraj z jakiejś strony chyba ten sam instalator choć o ile pamiętam to w tytule zamiast sterownika miały cuda a reszta to samo i wczoraj poszły do kosza po błędach graficznych w FC 25 i stalkerze 2 choć w tym drugim błędy to norma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Poniedziałek o 19:55 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 19:55 (edytowane) 34 minutes ago, amp said: Pobrałem wczoraj z jakiejś strony chyba ten sam instalator choć o ile pamiętam to w tytule zamiast sterownika miały cuda a reszta to samo i wczoraj poszły do kosza po błędach graficznych w FC 25 i stalkerze 2 choć w tym drugim błędy to norma. Tak, sterownik był dołączony w CUDA Toolkit 12.8, ale trzeba pobrać instalator o wielkości 3.2GB U mnie na 4070 Ti mam "jakiś" wzrost... ale ciekawiej wygląda to na RTX 4090 i nowszych procesorach... Dla wyjaśnienia sterownik w wersji 571.96 nie jest sterownikiem Beta (ktoś go źle opisał tytuł w poniższym filmie) Sterownik Beta, który otrzymali recenzenci do pierwszych benchmarków RTX 5090 jest w rzeczywistości Beta 571.86 (z 12 stycznia 2025) - ktoś z redakcji PPC może to potwierdzić. Edytowane Poniedziałek o 20:21 przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano Poniedziałek o 20:22 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:22 Nie no nie było tam 3 GB do pobrania tylko instalacja była z folderu jak byś rozpakował te stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Poniedziałek o 20:41 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:41 (edytowane) Sterownik (rozpakowany) był dołączony do instalatora CUDA Toolkit, którego wielkość to 3.2GB, więc by dobrać się do samego sterownik (ok. 1GB) i tak musiałbyś pobrać plik 3.2GB. Inny temat... der8auer porównał jak działa nowy RTX 5090 na PCI 5.0, PCI 4.0 i PCI 3.0 i... chyba zrobię upgrade RTX 40 -> RTX 50 na moim trupie. Edytowane Poniedziałek o 21:06 przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Poniedziałek o 21:10 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 21:10 (edytowane) 1 hour ago, amp said: Nie no nie było tam 3 GB do pobrania tylko instalacja była z folderu jak byś rozpakował te stery. Chyba ktoś ma problem ze zrozumieniem... Po uruchomieniu instalatora CUDA Toolkit (3.2GB) rozpakowuje się on do katalogu, a wewnątrz tego katalogu jest też rozpakowany (instalator) sterownik 571.96 (około 1GB). Aby w ogóle dojść do tego miejsca to trzeba pobrać instalator CUDA Toolkit 3.2GB. Ja zamieściłem sterownik w 1 pliku (740MB), który się rozpakowuje i uruchamia (instalator) samego sterownika. Różnica jest taka, że spakowany instalator (plik EXE) jest podpisany certyfikatem NVIDII, natomiast mój nie jest podpisany (po rozpakowaniu uruchamia się właściwy instalator który już podpisany). Z czasem gdy więcej osób pobierze mój plik, Windows Defender może zacząć się burzyć z powodu braku certyfikatu w moim EXE. Edytowane Poniedziałek o 21:48 przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano Poniedziałek o 22:25 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 22:25 Masz rację rar ma 800MB i tym się kierowałem nie sprawdzając że po rozpakowaniu ma ponad 3GB i z niego zapuściłem instalator ale jak zwykłe stery wypakujesz to też mają spokojnie blisko 3GB i zawartość jest podobna. Ja tam czekam na oficjalne ale do testów jak najbardziej się nadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu W końcu pojawiły się nowsze sterowniki bezpośrednio od NVIDII: GeForce Game Ready Driver 572.16 | Windows 11 (805MB) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu No i są już jakiś czas nowe biblioteki DLSS 4 do pobrania + InspektorProfile + DLSS Tweaker + DLSS Swapper 🙂 Można się pobawić podmieniając pliki DLSS w folderze z grą (jeżeli gra ma DLSS) i w ten sposób poprawić jakość obrazu na tak zwany transformers - dotyczy tyko kart RTX 2/3/4/5 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...