Mattt86 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Hej Posiadam zasilacz Corsair CX750F rgb i chciałbym wykorzystać drugie wyjście do zasilania cpu. Moja płyta główna ma dwa wejścia na zasilanie cpu 8pin i 4pin, ja mam podpięte tylko 8pin, a chciałbym podpiąć również 4pin ale prducent dał tylko jeden kabel do cpu 8pin. Teraz pytanie, bo posiadam kabel do cpu ale od innego modularnego zasilacza, czy mogę go podpiąć? Ma to znaczenie, że jest innego producenta? Mogę coś uwalić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzgr. 39 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Możesz coś uwalić. Był nawet taki przypadek, że gościu wymieniał zasilacz na gwarancję, lecz chciał zaoszczędzić i posłał bez kabli. Przysłali mu ten sam zasilacz, ale nowszej rewizji i podłączył do niego stare kable. Zepsuł sobie tym cały komputer. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mattt86 Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Ok, to nie ryzykuje. Dziękuję za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu 52 minuty temu, Mattt86 napisał(a): Teraz pytanie, bo posiadam kabel do cpu ale od innego modularnego zasilacza, czy mogę go podpiąć? Ma to znaczenie, że jest innego producenta? Mogę coś uwalić?? Możesz coś uwalić i jak najbardziej ma to znaczenie! Także przede wszystkim najpierw miernikiem sprawdź, czy odpowiednie piny są połączone z tymi samymi pinami co w oryginalnym kablu! Jeśli tego nie zrobisz, ryzykujesz uszkodzenie sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Ze strony Seasonic-a "bardzo ważne jest, aby pamiętać, że najczęściej kable nie są kompatybilne między markami zasilaczy, a nawet w obrębie marki, modularne kable mogą różnić się między seriami i modelami. Przy zakupie zasilacza niezwykle ważne jest, aby używać kabli dostarczonych wraz z zasilaczem" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Mattt86 napisał(a): ...ale prducent dał tylko jeden kabel do cpu 8pin... Według strony corsair.com, zasilacz CX750F RGB ma w zestawie dwa kable EPS. Czyli w zestawie powinieneś mieć, drugi kabel zasilania CPU. Może przeoczyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...