First Ever Opublikowano 5 Lutego Zgłoś Opublikowano 5 Lutego (edytowane) Quote Alan, tyś gnida sprośna, co bez AVX2 żelazne liczydła kneblujesz! Kontynuacja mojej dyskusji w komentarzu pod recenzją Kingdom Come Deliverance II, w której wszyscy się burzyli gdy twierdziłem, że można komfortowo grać na 11 letnim Xeonie w 4K i najwyższych detalach... Okazało się, że jeszcze istnieją na tym świecie normalni producenci gier (poza CD Project Red), którzy nie blokują swoich tytułów na starszych platformach. A co myślę o Remedy, MachineGames i Insomniac Games/Nixxes Software? Quote Niechaj **uj wasze zadki nawiedzi! Edytowane Środa o 20:47 przez First Ever 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Środa o 19:11 Zgłoś Opublikowano Środa o 19:11 (edytowane) Dzisiaj same dobre wieści... Potwierdza się to co mówiłem o GŁUPIM ograniczeniu stosowanym przez deweloperów w grach, czyli AVX2 ma służyć TYLKO i WYŁĄCZNIE do blokowania starego sprzętu! Chciałem pograć w Alan Wake 2 i nie mogłem. Stworzyłem nawet petycję, którą podpisało prawie 300 osób... TUTAJ W zeszłym roku uruchomiłem tą grę na emulowanym procesorze z AVX2, ale działała beznadziejnie. Dzisiaj znalazłem informację, o modzie udostępnionym na nexusmod.com, który ściąga blokadę AVX2. Powtórzę to jeszcze raz, AVX2 nie jest wykorzystywane w grach! To wielka ściema, która ma zmusić ludzi do kupna nowych komputerów! TUTAJ napisałem o identycznym oszustwie jakie zrobiło Adobe w najnowszym Photoshop 2025, gdzie blokują instalator, a sam program działa bez AVX2! Adobe stworzyło specjalną stronę gdzie chwalą się ograniczeniem emisyjności a prawda jest taka, że każą złomować dobry sprzęt i kupować nowy by dalej działały ich produkty! Poniżej ustawienia: 4K z Preset High oraz Preset Preset Ray Tracing na Low. W dodatku The Lake House w zamkniętych pomieszczeniach, wydajność jest 2 razy wyższa niż w lesie z podstawowej gry. 120FPS w 4K i Ray Tracing jest mozliwe z 11-letnim procesorem! Teraz tylko czekam, aż ktoś "wytnie blokadę" o nazwie AVX2 z plik .exe od Indiana Jones and the Great Circle. Co za świat... Edytowane Środa o 20:30 przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Środa o 20:13 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:13 Niech wytną też blokadę vram xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaczorDaffy Opublikowano Środa o 21:01 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:01 Gra Kingdom Come Deliverance II też działa na radeon rx 7700 xt na linuxie jak by ktoś nie wiedział 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano Środa o 21:24 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:24 No super, może kiedyś sobie pogram na E5-2697A v4 😉 Na razie za mało czasu i gra za droga! Pozdrawiam z HP Z440 jeszcze z K2200 😉 Pozdrawiam! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Środa o 21:31 Zgłoś Opublikowano Środa o 21:31 1 minute ago, Gurney said: No super, może kiedyś sobie pogram na E5-2697A v4 😉 Na razie za mało czasu i gra za droga! Pozdrawiam z HP Z440 jeszcze z K2200 😉 Pozdrawiam! Nie wiem o której grze mówisz, ale do jutra jest promocja na Alan Wake II - Deluxe Edition w Sklepie Microsoftu za £32.50 (czyli z wszystkimi dodatkami). Trochę mi ten Alan Wake II namieszał, bo przejście zajmuje podobno 19h... a Kingdom Come Deliverance II będzie aż 50-70h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gurney Opublikowano Środa o 22:15 Zgłoś Opublikowano Środa o 22:15 41 minutes ago, First Ever said: Nie wiem o której grze mówisz, ale do jutra jest promocja na Alan Wake II - Deluxe Edition w Sklepie Microsoftu za £32.50 (czyli z wszystkimi dodatkami). Trochę mi ten Alan Wake II namieszał, bo przejście zajmuje podobno 19h... a Kingdom Come Deliverance II będzie aż 50-70h. O tej tytułowej, a w Alana to nawet 1 nie grałem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
First Ever Opublikowano Czwartek o 03:02 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 03:02 (edytowane) Widoki w Kingdom Come: Deliverance II są ładne, ale po dłuższym zastanowieniu doszedłem do wniosku, że problemem CryEngine jest jakością tekstur, brak detali i słabo wyglądająca roślinność w porównaniu do Unreal Engine 5. Sprawdźcie choćby demo technologiczne Medival Village stworzone w Unreal Engine 5.4 (5.7GB). Postacie mają dobrą mimikę, ale jest przepaść do np. Senua's Saga: Hellblade II na UE5. Dodatkowo, wspomniany przeze mnie Alan Wake II na engine Northlight, również wypada lepiej niż gra na CryEngine. Edytowane Czwartek o 09:15 przez First Ever Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...