Laycik Opublikowano Wtorek o 15:57 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:57 Cześć, jestem kompletnym laikiem. Jedyna informacja która została w mojej głowie podczas dokształcania się w obrębie złożenia PC, to że procesory INTEL 13 i 14 generacji mają problemy ze stabilnością procesów (przepalają się). Mój budżet to około 8 patyków i chciałbym w to wliczyć co najmniej 2, a najlepiej 3 monitory. Zastosowanie to nauka machine learning/ data science. Rozważam zakup części w proline/ X-kom, a a na miejscu w Poznaniu będę szukał serwisu który mi to złoży. Nie wrzucam żadnej dotychczasowej listy części, bo są to same kopie innych użytkowników z tego forum/ innych stron. To jest wołanie o pomoc, stawiam browara! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano wczoraj o 06:22 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 06:22 2 monitory solidnie uszczuplą budżet. ML efektywnie wymaga CUDA, więc GPU musi być twoim priorytetem z jak największą ilością VRAM. w twoim przypadku może jakaś używana 3080? Ewentualnie poczekałbym na AMD APU AI+ z 8060S i wtedy użyła jak najwięcej najszybszego RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Nie łatwa sprawa. Budżet zastosowania. Złożyć można ok, ale potrzebujesz najwydajnieszjego GPU, a tutaj teraz przy 3 monitorach będzie cięzko. Za 8400 masz tak https://proline.pl/koszyk/0060727f przy czym masz 2x16, mało, rozbudowa do 4x16 to same problemy i trzeba od razu brać 2x32 możesz dać procka 7500F, masz wtedy na 64GB DDR5 na start. Można też po bandzie dać i 14400F na DDR4 i wtedy jesteś prawie w budżet i nawet pod dalszą rozbudowę pamięci nie będzie problemu jak to ma miejsce na DDR5 https://proline.pl/koszyk/b48f9811 Montaż jak coś w proline masz za 100 zł w 5 dni z kodem pro24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...