ocokaman69 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego Dzień dobry. Komputer składany we wrześniu 2020 r. Chciałbym dokupić drugą parę 16GB ale już ich po prostu nie ma. Nie znam się kompletnie na tym a moje pytanie brzmi czy druga para musi taka sama, czy też ta sama, czy mieć identyczne parametry co pierwsza czy czymś się mogą różnić? Czy ktoś z forumowiczów którzy zapewne mają więcej wiedzy ode mnie mógłby mi dobrać drugą parę kości żeby wszystko współgrało. Byłbym wdzięczny za wszelkie porady i sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Skoro podkręcasz kontroler RAM do 3733 MT/s (dla tego CPU RAM powyżej 2933 MT/s jest OC), to dokładanie drugiej pary nie jest najlepszym pomysłem (może to nie działać stabilnie/bezbłędnie po takim OC przy 4 kostkach), tylko raczej wskazane byłoby wymienić te kostki na pojemniejsze. Edytowane 23 Lutego przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Opublikowano 23 Lutego dokup szare https://www.x-kom.pl/p/545506-pamiec-ram-ddr4-patriot-16gb-2x8gb-3733mhz-cl17-viper-steel.html#Specyfikacja tak jak napisał Kyle, 100% nie ma że pójdzie aczkolwiek sklep po jednym użyciu ci przyjmie. Czy obecne chodzą ci w Gear 1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ocokaman69 Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego (edytowane) Ok dzięki za odpowiedzi. Ktoś zaproponował mi identyczną parę 16GB więc takie same chyba będą współpracować i nie będzie problemów? Cena 110 zł jest ok? Edytowane 25 Lutego przez ocokaman69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Lutego Zgłoś Opublikowano 25 Lutego Godzinę temu, ocokaman69 napisał(a): Ktoś zaproponował mi identyczną parę 16GB więc takie same chyba będą współpracować i nie będzie problemów? Przy prędkości 3733 MT/s może tak, a może nie - wyżej już masz napisane z jakiego powodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...