Skocz do zawartości
Lolek199212

Mikro przycięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie 

posiadam taki zestaw 

Ryzen 7 5800x

Rx 7800 xt 

32gb ram (4 kości x8gb od corsair 3200mhz)

płyta główna msi b550 gaming plus

obudowa gigabyte c200 glass

chłodzenie aio arctic liquid freezer iii 240 + 3 wentylatory na przodzie 

monitor 1440 hz

Zasilacz 750w

zaktualizowane do najnowszego biosu 

(Gram w rozdziałce 1440p)

mianowicie chodzi mi o to że większość gier ma mikro przyciecia ( niski 1% low fps )

przycinają się na ustawieniach wysokich gdzie dla porównania oglądałem benchmarki na yt i nie widzialem czegos takiego u innych osób , chcialbym sie dowiedziec co moze byc przyczyną czegoś takiego .

dodam że temperatury w grach to nawet 85-87 stopni < czy to normalne ? 

w spoczynku 45-48 stopni .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie na tym procku skacze mi temperatura są gry gdzie mam 76 stopni np a w niektórych powyżej 80. Rozumiem że Procek jest "ciepły" ale nie raczej tak być nie powinno , chyba że to wina budy ? 

Niema pomysłu dlaczego tak jest  

To była max temperatura na teście cinebenchem , niestety nie mam jak za bardzo teraz nic sprawdzić gdyż niema dostępu do pc , będę miał go dopiero za 2 tyg przy sobie , a chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną tych temperatur , gdzieś wyczytałem że to normalne na tym procesorze , ale sprawdzając różne benchmarki na YT z tym zestawieniem ludzie mają max w grach w okolicach 73stopni

Screenshot_2025-02-28-18-32-00-255_com.miui.gallery.jpg

Edytowane przez Lolek199212

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi