Lolek199212 Opublikowano 11 godzin temu Zgłoś Opublikowano 11 godzin temu Witam mam pytanie posiadam taki zestaw Ryzen 7 5800x Rx 7800 xt 32gb ram (4 kości x8gb od corsair 3200mhz) płyta główna msi b550 gaming plus obudowa gigabyte c200 glass chłodzenie aio arctic liquid freezer iii 240 + 3 wentylatory na przodzie monitor 1440 hz Zasilacz 750w zaktualizowane do najnowszego biosu (Gram w rozdziałce 1440p) mianowicie chodzi mi o to że większość gier ma mikro przyciecia ( niski 1% low fps ) przycinają się na ustawieniach wysokich gdzie dla porównania oglądałem benchmarki na yt i nie widzialem czegos takiego u innych osób , chcialbym sie dowiedziec co moze byc przyczyną czegoś takiego . dodam że temperatury w grach to nawet 85-87 stopni < czy to normalne ? w spoczynku 45-48 stopni . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu moga sie zdazyć jakeś dziwne rzeczy na radeonie w dx11 Sprawdz sobie 3dmarkiem time spy czy w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek199212 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Dzięki zobaczę , a co do temp myślisz że ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Temperatura jest spora ,sprawdź czy trzyma maks zegar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek199212 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Ogólnie na tym procku skacze mi temperatura są gry gdzie mam 76 stopni np a w niektórych powyżej 80. Rozumiem że Procek jest "ciepły" ale nie raczej tak być nie powinno , chyba że to wina budy ? Niema pomysłu dlaczego tak jest To była max temperatura na teście cinebenchem , niestety nie mam jak za bardzo teraz nic sprawdzić gdyż niema dostępu do pc , będę miał go dopiero za 2 tyg przy sobie , a chciałbym się dowiedzieć co może być przyczyną tych temperatur , gdzieś wyczytałem że to normalne na tym procesorze , ale sprawdzając różne benchmarki na YT z tym zestawieniem ludzie mają max w grach w okolicach 73stopni Edytowane 5 godzin temu przez Lolek199212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu ... PPT limit masz 1000W? 🤣 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lolek199212 Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Na to wychodzi , ogólnie sam składałem pc pierwszy raz , nie skłamię jak napisze że jestem zielony , jeśli mógłby ktoś pomóc , poradzić jak to wszystko ogarnąć będę bardzo wdzięczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Na dobry początek, to do monitoringu obecnie używa się HWinfo (z tamtym HWmonitor coś ktoś pisał, że jest nieteges). Co do tego PPT limit to można by zobaczyć na taką opcję w UEFI ile jest ustawione. Zgodnie ze spec, powinno być jakoś chyba 142W, natomiast TDP na 105W. Generalnie Ryzen, te wyższe są dosyć gorące (mała powierzchnia rdzenia i dużo mocy). Ryzen 5700X są chłodniejsze (zgodnie ze spec. niższe limity mocy, bo PPT 88W i TDP 65W). Swoją drogą ten HWmonitor pokazuje ~115W na rdzeniach - chyba powinno być zgodnie ze spec 105W (?). Nie rób zdjęć ekranu telefonem/aparatem, tylko naciśnij ALT+PrintScreen, a następnie wklej do np. Paint i zapisz do PNG jak robisz zrzut z ekranu. Przykładowy zrzut ode mnie: - mniej zajmuje a wyższa jakość. Edytowane 3 godziny temu przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...