Duch^ Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu (edytowane) Czy wymiana Lg 27GL850 144hz na Gigabyte GS27Q X 250hz będzie dobrym pomysłem głównie pod gry i filmy 😉 Mam wrażenie że smuży trochę ten stary LG i ostrość nie jest za super. Teraz te gigabyte są poniżej tysiąca. Edytowane 17 godzin temu przez Duch^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 17 godzin temu Zgłoś Opublikowano 17 godzin temu Pod karty AMD Powiem ci ze jak miałem już z 20 w ręku gigantów to jedynie jeden był wolny bez wad... Każdy jeden był wymieniany bo to pixel, dziwne nagrzewanie, a to zawieszał kompa, a to skrzypiał jak w nowych Mercedesach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch^ Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu 2 godziny temu, axsin302 napisał(a): Pod karty AMD Powiem ci ze jak miałem już z 20 w ręku gigantów to jedynie jeden był wolny bez wad... Każdy jeden był wymieniany bo to pixel, dziwne nagrzewanie, a to zawieszał kompa, a to skrzypiał jak w nowych Mercedesach monitor posiada free sync mozna smiało przecież używać gsync z kartami geforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Do 165hz tak, a w towoim przypadku 240+ zapomnij, będzie rozrywało obraz na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch^ Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 56 minut temu, axsin302 napisał(a): Do 165hz tak, a w towoim przypadku 240+ zapomnij, będzie rozrywało obraz na 100% g-sync tak samo? ale to lipa jest w takim razie fps mam zawsze ustawione na 320 w takim np cs2 Edytowane 14 godzin temu przez Duch^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu 3 godziny temu, Duch^ napisał(a): Czy wymiana Lg 27GL850 144hz na Gigabyte GS27Q X 250hz będzie dobrym pomysłem ... lepiej zbieraj pieniądze na OLED. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch^ Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 33 minuty temu, Kyle napisał(a): ... lepiej zbieraj pieniądze na OLED. ale z freesync czy g-sync? 😛 polecasz jakiś oled 180-240hz ? ^^ Edytowane 13 godzin temu przez Duch^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu ja to ci polecam poustawiać sobie stary monitor bo 144 hz nie jest źle a smużenie na NanoIPS i ms1. ? Poszukaj opcji Overshooting zrób test UFO https://www.testufo.com/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch^ Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu 7 minut temu, axsin302 napisał(a): ja to ci polecam poustawiać sobie stary monitor bo 144 hz nie jest źle a smużenie na NanoIPS i ms1. ? Poszukaj opcji Overshooting zrób test UFO https://www.testufo.com/ faktycznie może poczekam aż np OLED 27GS95QE-B spadnie z ceny albo wejdzie coś lepszego 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu 16 minut temu, Duch^ napisał(a): polecasz jakiś oled 180-240hz ? ^^ Nawet najtańszy OLED typu LG 27GS95QE za 2,5 kPLN zje te IPS, szczególnie w filmach (choć w ciemniejszych grach pokroju Alien Isolation też). ps. tylko poczytaj, czy ma wentylator, czy nie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Tak monitory OLED są mega. Jakość obrazu, prawdziwa czerń oraz punkt maksymalnej jasności powodują opad szczeny. Jednak radzę poczytać o problemach jakie niosą ze sobą OLEDy. Tym bardziej przesiadając sie z IPSa, możesz być mocno zdziwiony. Tutaj np. z forum: w-sprawie-kupna-monitora-32-oled Edytowane 13 godzin temu przez pitol321 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 godzin temu Zgłoś Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Na pewno będzie "zdziwiony" jakością czerni. Jednak istotnie, są raporty o mignięciach, przy drastycznych zmianach fps (a właściwie Hz). No i ta jakość czcionki na 27" 2560x1440. Z drugiej strony jak ktoś mniej czyta, w więcej gra i ogląda filmy, to OLED wart grzechu (czerń). Edytowane 12 godzin temu przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...