Skocz do zawartości
Duch^

Wymiana lg 27gl850 na Gigabyte GS27Q X

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wymiana Lg 27GL850 144hz na  Gigabyte GS27Q X  250hz będzie dobrym pomysłem głównie pod gry i filmy 😉 Mam wrażenie że smuży trochę ten stary LG i ostrość nie jest za super. Teraz te gigabyte są poniżej tysiąca.

Edytowane przez Duch^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pod karty AMD

Powiem ci ze jak miałem już z 20 w ręku gigantów to jedynie jeden był wolny bez wad... Każdy jeden był wymieniany bo to pixel, dziwne nagrzewanie, a to zawieszał kompa, a to skrzypiał jak w nowych Mercedesach 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, axsin302 napisał(a):

Pod karty AMD

Powiem ci ze jak miałem już z 20 w ręku gigantów to jedynie jeden był wolny bez wad... Każdy jeden był wymieniany bo to pixel, dziwne nagrzewanie, a to zawieszał kompa, a to skrzypiał jak w nowych Mercedesach 

monitor posiada free sync mozna smiało przecież używać gsync z kartami geforce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

56 minut temu, axsin302 napisał(a):

Do 165hz tak, a w towoim przypadku 240+ zapomnij, będzie rozrywało obraz na 100%

g-sync tak samo? ale to lipa jest w takim razie fps mam zawsze ustawione na 320 w takim np cs2

Edytowane przez Duch^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, axsin302 napisał(a):

ja to ci polecam poustawiać sobie stary monitor bo 144 hz nie jest źle a smużenie na NanoIPS i ms1. ? Poszukaj opcji Overshooting zrób test UFO https://www.testufo.com/ 

faktycznie może poczekam aż np  OLED 27GS95QE-B spadnie z ceny albo wejdzie coś lepszego 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 minut temu, Duch^ napisał(a):

polecasz jakiś oled 180-240hz ? ^^

Nawet najtańszy OLED typu LG 27GS95QE za 2,5 kPLN zje te IPS, szczególnie w filmach (choć w ciemniejszych grach pokroju Alien Isolation też).

ps. tylko poczytaj, czy ma wentylator, czy nie

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak monitory OLED są mega. Jakość obrazu, prawdziwa czerń oraz punkt maksymalnej jasności powodują opad szczeny.

Jednak radzę poczytać o problemach jakie niosą ze sobą OLEDy.

Tym bardziej przesiadając sie z IPSa, możesz być mocno zdziwiony.

Tutaj np. z forum: w-sprawie-kupna-monitora-32-oled

Edytowane przez pitol321
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będzie "zdziwiony" jakością czerni. Jednak istotnie, są raporty o mignięciach, przy drastycznych zmianach fps (a właściwie Hz). No i ta jakość czcionki na 27" 2560x1440. Z drugiej strony jak ktoś mniej czyta, w więcej gra i ogląda filmy, to OLED wart grzechu (czerń).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi