Skocz do zawartości
Pospo

pomóżcie wycenić pc

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc w wycenie pc:
procesor: i5 5675c,   ram: 2x4gb kingston hyperX 2400mhz cl 11,    płyta msi z97-g43, nowy zasilacz seasonic b12 550 wat, nowy dysk ssd 1tb samsung 870 evo, Chłodzenie do procesoraSilentiumPC Fortis 3 HE1425 Malik Customs Limited Edition, Obudowa ATX/BTXSilentiumPC Gladius M35 Pure Black (tu jest problem, bo jest zepsuty jeden port usb w przednim panelu, oraz przycisk zasilania, działa ale trzeba z wyczuciem), karta graficzna zotac gtx 1060 6GB z jednym wentylatorem, 2 tasmy led silentium pc złącze pci (sterownik), karta sieciowa wi-fi 6 Asus PCE-AX1800

sam ssd kosztuje 380zł, nowy zasilacz 250zł, i teraz pytanie ile moge za niego wziąc?
moge tez obnizyc cene poprostu dajac dysk goodram iridium pro 240gb a 1tb sobie zostawić

Edytowane przez Pospo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i5 dosyc ciekawy ale max 150-200 zł

Ram max 70 zł

Płytka ok 150 zł

Zasilacz jeśli faktycznie nowy to z 2 reki i tak ok 200 zł

Dysk ssd 1TB 300 zł max

Fortis 3 ok 100 zł

Obudowa uszkodzona wiec nie wiem 30 zł bym dał max

GPU głośny 1060 ok 300 zł

Karta wifi - w nowych plytkach czesto nie potrzebna wiec max 80 zł

ledy 20 zł

łącznie 1450 - za taka cene bym to wystawil z rozpiska czesci i sprzedawal po częściach. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

pierwsza sprawa to , rynek sprzętu używanego jest nasycony sprzętem , chcesz sprzedać trzeba zachęcić ceną , a kompiuter to raczej nadaje sie do ogrywania ale w starsze tytuły

wiec więcej uzyskasz sprzedając osobno , jak wystawisz to sam zobaczysz jakie będzie zainteresowanie czy to w całości czy na części.   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki za odpowiedzi, widziałem komputer podobny do mojego, ale bez karty graficznej, dysku ssd, za 700zł, pomyśle zeby zostawić sobie 1tb, dac 240gb i sprzedać to w całości za 1000zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Pospo napisał(a):

dzięki za odpowiedzi, widziałem komputer podobny do mojego, ale bez karty graficznej, dysku ssd, za 700zł, pomyśle zeby zostawić sobie 1tb, dac 240gb i sprzedać to w całości za 1000zł

dobry pomysl 

powodzenia

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi