szary_wolf Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Witam Tak się przymierzam do kupna monitora 4K ale za bardzo nie wiem co wybrać. Od razu pisze że nie gram w gry, potrzebuje do pracy biurowej, multimediów, itd. Bardzo ważne dla mnie jest aby mi się wzrok nie męczył jak będe przy nim pracował. Jako że nie gram w gry ale za to oglądam filmy w 4K to jaka powinna być reakcja matrycy(bo to chyba tak się nazywa) poniżej 5 ms ?? Rozmawiałem z moimi znajomymi którzy mają monitory 4K i radzili mi abym nie kupował z tych "tanich" poniżej 1000 zł. Czy moglibyście mi coś poradzić/zaproponować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Najlepsza reakcja to "OLED'dowa" 😉 tak serio, to nie ma jakiejś złotej zasady "do 5ms". Generalnie im mniej tym lepiej. W sumie, do filmów warto rozważyć VA (z powodu czerni/kontrastu). Co do rady "nie poniżej 1000zł" to zapytaj: "co mają te za ponad 1000zł?" 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szary_wolf Opublikowano 11 Maja Zgłoś Opublikowano 11 Maja Ja obecnie mam monitor 21,5 calowy Della FullHD właśnie z matrycą VA i generalnie oczy mi się nie męczą a jak napisałem dla mnie to ważne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...