ssound Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Film jest w SVCD i mam do niego napisy, chce go obejrzeć, wyżucić i zrobic format dysku bo mam aktualnie około 20 palyerów, i syf na dysku. Jedyny odtwarzacz, którym udalo mi sie odtworzyć ten film z napisami jest ViPlay, ale obraz jest do góry nogami (napisy normalnie) Szukalem tu na forum i na innych, jakies filtry sciagalem, dzieki którym moge oglądać taki film w zwykłych otwarzaczach itd nic nie działa. Robilem specjalnie dla tego filmu format i nowy system zeby nie było ze mam nasrane duzo kodeków. Tak wiec potrzebuje playera, ktory normalnie odtworzy ten film jak winDVD ale z napisami i nie do góry nogami. Thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 A proborwales SubEditem, BSPlayerem? Jak nie to sproboj pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 juz zrobiłem, potrzebowalem jakiegos 'ulepszacz overlaya' DivxG400 i zmianie jednej opcji w nim wymyslają te formaty eh .avi rulez :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAMMUT Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 juz zrobiłem, potrzebowalem jakiegos 'ulepszacz overlaya' DivxG400 i zmianie jednej opcji w nim wymyslają te formaty eh .avi rulez :D usun po koleji wszystkie kodeki i zainstaluj tylko najwazniejsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 to od tych kodeków zrobil ci sie sajgon w kompie, musisz wszystko wywalić i zainstaluj np:codec 7.3,lub nimo codec ale nie wszystko tylko to co potrzebne i nie wgrywaj wszystkich jak leci bo ci nic nie będzie działać łącznie z windozą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Tak jak pisałem zrobilem specjalnie format (tzn ghost poleciał) wiec nie mialem zadnych kodeków i instalowalem te najpotrzebniejsze, potem nastepne i nastepne, bardzo duzo playerów. Teraz mam duzy syf w systemie ale znowu ghost pujdzie i po kłopocie. Film obejrzałem wyżucilem, oprużniłem kosz i jest spox (niezasługiwał na nagranie - Tomb raider 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 SVCD (Super Video CD) nie jest wymysłem, jest formatem pośrednim pomiędzy VCD (Video CD) i DVD. Płyty w tym formacie (podobnie jak VCD) są odtwarzane przez wszystkie nowsze stacjonarne odtwarzacze DVD. Rozdzielczość filmów SVCD w PAL-u wynosi 480x576 i jakość zbliżona jest do Super VHS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Tak jak pisałem zrobilem specjalnie format (tzn ghost poleciał) wiec nie mialem zadnych kodeków i instalowalem te najpotrzebniejsze, potem nastepne i nastepne, bardzo duzo playerów. Teraz mam duzy syf w systemie ale znowu ghost pujdzie i po kłopocie. Film obejrzałem wyżucilem, oprużniłem kosz i jest spox (niezasługiwał na nagranie - Tomb raider 2) sluchaj, ja mam takie kodeki: Divx, XviD i DirectShowPack i filtr ffdshow i mozesz nie wierzyc ale na tym działają mi wszystkie filmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 sluchaj, ja mam takie kodeki: Divx, XviD i DirectShowPack i filtr ffdshow i mozesz nie wierzyc ale na tym działają mi wszystkie filmyTaaak, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie w wypadku VCD czy SVCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 sluchaj, ja mam takie kodeki: Divx, XviD i DirectShowPack i filtr ffdshow i mozesz nie wierzyc ale na tym działają mi wszystkie filmy Taaak, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie w wypadku VCD czy SVCD.Dokładnie mało to ma to tego. Tez mam zawsze te najpotrzebniejsze kodeki i wszystkie filmy mi zawsze działają. Nie mialem stycznosci z SVCD + napisy i sie zamotałem ale juz wiem o co chodzi na przyszlość. PS. polecam jak ktos jeszcze nie oglądał "Bruce wszechmogący" zajebista jakosc i film :) (Bruce_Almighty_(2003).DVDScr.Unsubbed.DVL.ShareReactor.avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Ja mam takie cóś specjalnego do odtwarzania filmów SVCD. Nazywa się do SVCD softwear palyer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol81 Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Witam! Filmy w standardzie SVCD nie otworzysz na typowych odtwarzaczach typu VPlayer, Bestplayer czy poczciwy MediaPlayer. W necie nie znajdziesz dobrych kodeków do tego formatu. Takie filmy odtwarzam u siebie bez jakichkolwiek problemów przy pomocy odtwarzaczy DVD. Godny polecenia jest PowerDVD i troszkę gorszy według mnie od niego WinDVD. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Witam! Filmy w standardzie SVCD nie otworzysz na typowych odtwarzaczach typu VPlayer, Bestplayer czy poczciwy MediaPlayer. W necie nie znajdziesz dobrych kodeków do tego formatu. Takie filmy odtwarzam u siebie bez jakichkolwiek problemów przy pomocy odtwarzaczy DVD. Godny polecenia jest PowerDVD i troszkę gorszy według mnie od niego WinDVD. POZDRAWIAM ciekawe jak do tych programów wsadzisz napisy bo o tym jest mowa - SVCD + txt Ja po ciezkich zmaganiach odtworzylem to wlasnie w Bestplayerze, zawsze uzywam Allplayera ale w tym wypadku sobie nie poradził pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 ale macie problem MPEG-2 Codec zainstaluj i w kazdym programie bedziesz mogl film odtworzyc www.divx.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 juz problemu nie ma samo zainstalowanie kodeków nie zawsze wystarczy bo moze byc obraz do góry nogami ale ja juz wiem co z tym zrobic wrazie czego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 juz problemu nie ma samo zainstalowanie kodeków nie zawsze wystarczy bo moze byc obraz do góry nogami ale ja juz wiem co z tym zrobic wrazie czego :) no to napisz jak to zrobiłeś, może komuś przyda w przyszłości Twoja rada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 25 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2003 juz problemu nie ma samo zainstalowanie kodeków nie zawsze wystarczy bo moze byc obraz do góry nogami ale ja juz wiem co z tym zrobic wrazie czego :) no to napisz jak to zrobiłeś, może komuś przyda w przyszłości Twoja radaok http://www.powernet.pl/~krzysiek/technikal...svcd_napisy.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...