Skocz do zawartości
ssound

Czym obejrzeć ten zasrany film

Rekomendowane odpowiedzi

Film jest w SVCD i mam do niego napisy, chce go obejrzeć, wyżucić i zrobic format dysku bo mam aktualnie około 20 palyerów, i syf na dysku. Jedyny odtwarzacz, którym udalo mi sie odtworzyć ten film z napisami jest ViPlay, ale obraz jest do góry nogami (napisy normalnie)

Szukalem tu na forum i na innych, jakies filtry sciagalem, dzieki którym moge oglądać taki film w zwykłych otwarzaczach itd nic nie działa. Robilem specjalnie dla tego filmu format i nowy system zeby nie było ze mam nasrane duzo kodeków.

Tak wiec potrzebuje playera, ktory normalnie odtworzy ten film jak winDVD ale z napisami i nie do góry nogami.

Thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to od tych kodeków zrobil ci sie sajgon w kompie, musisz wszystko wywalić i zainstaluj np:codec 7.3,lub nimo codec ale nie wszystko tylko to co potrzebne i nie wgrywaj wszystkich jak leci bo ci nic nie będzie działać łącznie z windozą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem zrobilem specjalnie format (tzn ghost poleciał) wiec nie mialem zadnych kodeków i instalowalem te najpotrzebniejsze, potem nastepne i nastepne, bardzo duzo playerów.

Teraz mam duzy syf w systemie ale znowu ghost pujdzie i po kłopocie.

Film obejrzałem wyżucilem, oprużniłem kosz i jest spox (niezasługiwał na nagranie - Tomb raider 2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SVCD (Super Video CD) nie jest wymysłem, jest formatem pośrednim pomiędzy VCD (Video CD) i DVD. Płyty w tym formacie (podobnie jak VCD) są odtwarzane przez wszystkie nowsze stacjonarne odtwarzacze DVD. Rozdzielczość filmów SVCD w PAL-u wynosi 480x576 i jakość zbliżona jest do Super VHS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem zrobilem specjalnie format (tzn ghost poleciał) wiec nie mialem zadnych kodeków i instalowalem te najpotrzebniejsze, potem nastepne i nastepne, bardzo duzo playerów.

Teraz mam duzy syf w systemie ale znowu ghost pujdzie i po kłopocie.

Film obejrzałem wyżucilem, oprużniłem kosz i jest spox (niezasługiwał na nagranie - Tomb raider 2)

sluchaj, ja mam takie kodeki: Divx, XviD i DirectShowPack i filtr ffdshow i mozesz nie wierzyc ale na tym działają mi wszystkie filmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj, ja mam takie kodeki: Divx, XviD i DirectShowPack i filtr ffdshow i mozesz nie wierzyc ale na tym działają mi wszystkie filmy

Taaak, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie w wypadku VCD czy SVCD.
Dokładnie mało to ma to tego. Tez mam zawsze te najpotrzebniejsze kodeki i wszystkie filmy mi zawsze działają. Nie mialem stycznosci z SVCD + napisy i sie zamotałem ale juz wiem o co chodzi na przyszlość.

PS. polecam jak ktos jeszcze nie oglądał "Bruce wszechmogący" zajebista jakosc i film :) (Bruce_Almighty_(2003).DVDScr.Unsubbed.DVL.ShareReactor.avi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Filmy w standardzie SVCD nie otworzysz na typowych odtwarzaczach typu VPlayer, Bestplayer czy poczciwy MediaPlayer.

W necie nie znajdziesz dobrych kodeków do tego formatu.

Takie filmy odtwarzam u siebie bez jakichkolwiek problemów przy pomocy odtwarzaczy DVD. Godny polecenia jest PowerDVD i troszkę gorszy według mnie od niego WinDVD.

POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Filmy w standardzie SVCD nie otworzysz na typowych odtwarzaczach typu VPlayer, Bestplayer czy poczciwy MediaPlayer.

W necie nie znajdziesz dobrych kodeków do tego formatu.

Takie filmy odtwarzam u siebie bez jakichkolwiek problemów przy pomocy odtwarzaczy DVD. Godny polecenia jest PowerDVD i troszkę gorszy według mnie od niego WinDVD.

POZDRAWIAM

ciekawe jak do tych programów wsadzisz napisy bo o tym jest mowa - SVCD + txt

Ja po ciezkich zmaganiach odtworzylem to wlasnie w Bestplayerze, zawsze uzywam Allplayera ale w tym wypadku sobie nie poradził

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz problemu nie ma 

samo zainstalowanie kodeków nie zawsze wystarczy bo moze byc obraz do góry nogami ale ja juz wiem co z tym zrobic wrazie czego :)

no to napisz jak to zrobiłeś, może komuś przyda w przyszłości Twoja rada
ok

http://www.powernet.pl/~krzysiek/technikal...svcd_napisy.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi