SpaceRacer Opublikowano 27 Maja Zgłoś Opublikowano 27 Maja (edytowane) Witam! Po niedawnej awarii mojego laptopa zdecydowałem się na zakup komputera. Stworzyłem listę komponentów, lecz nadal mam kilka wątpliwości: - Czy wszystkie elementy są ze sobą kompatybilne i będą do siebie pasować? - Czy w podanej liście nie brakuje niczego ważnego? - Czy podane komponenty są opłacalne i czy da się znaleźć coś tańszego o podobnej specyfikacji? - Czy podana obudowa byłaby wystarczająca na resztę komponentów? Edytowane 27 Maja przez SpaceRacer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 28 Maja Zgłoś Opublikowano 28 Maja Witam 23 godziny temu, SpaceRacer napisał(a): Czy wszystkie elementy są ze sobą kompatybilne i będą do siebie pasować? zasadniczo tak , ale nie wiem dlaczego spora część użytkowników z uporem maniaka łączy pamięci Patrot Viper z płytami Gigabyte , jest spora szansa że profil AMD EXPO może nie działać poprawnie , poczytaj co to jest AMD EXPO 23 godziny temu, SpaceRacer napisał(a): Czy w podanej liście nie brakuje niczego ważnego? niczego nie brakuje tylko nie bardzo wiem po co Ci kula u nogi w postaci dysku SATA III ? , nowe gry wymagają do płynnego działania dysków SSD , następnie Monitory Gigabyte słyną z szybko pojawiających sie Bad pixeli 23 godziny temu, SpaceRacer napisał(a): Czy podane komponenty są opłacalne i czy da się znaleźć coś tańszego o podobnej specyfikacji? czy da sie taniej ? pewnie szukając ofert w różnych sklepach plus promocje i pewnie dało by sie coś urwać z ceny , np. zapoznaj sie z artykułem https://www.purepc.pl/tani-klucz-do-aktywacji-windows-11-i-microsoft-office-najlepsza-promocja-na-oprogramowanie-od-czasow-winrara 23 godziny temu, SpaceRacer napisał(a): Czy podana obudowa byłaby wystarczająca na resztę komponentów? obudowa zapewnia montaż karty graficznej do 35cm , a wybrana karta graficzna ma 32cm to za wiele nie zostaje wolnego miejsca taka uwaga ponieważ kupujesz płytę na B650 , wskazane było by wykupić dodatkowa usługę aktualizacji Biosu płyty głównej do najnowszego dostępnego oraz wybierając najtańsze podzespoły , często potem to odbija sie czkawka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...