Skocz do zawartości
SpaceRacer

Wybór komponentów do komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Po niedawnej awarii mojego laptopa zdecydowałem się na zakup komputera. Stworzyłem listę komponentów, lecz nadal mam kilka wątpliwości:

- Czy wszystkie elementy są ze sobą kompatybilne i będą do siebie pasować?

- Czy w podanej liście nie brakuje niczego ważnego?

- Czy podane komponenty są opłacalne i czy da się znaleźć coś tańszego o podobnej specyfikacji?

- Czy podana obudowa byłaby wystarczająca na resztę komponentów?

sprzet1.thumb.png.4f35df7dd5577c5c2e7dc224dc6f4fce.pngsprzet2.thumb.PNG.9ececd1a78a662e56f426a2ebbbb4031.PNG

Edytowane przez SpaceRacer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

23 godziny temu, SpaceRacer napisał(a):

Czy wszystkie elementy są ze sobą kompatybilne i będą do siebie pasować?

zasadniczo tak , ale nie wiem dlaczego spora część użytkowników z uporem maniaka łączy pamięci Patrot Viper z płytami Gigabyte , jest spora szansa że profil AMD EXPO może nie działać poprawnie , poczytaj co to jest AMD EXPO  

Czy w podanej liście nie brakuje niczego ważnego?

niczego nie brakuje tylko nie bardzo wiem po co Ci kula u nogi w postaci dysku SATA III ? , nowe gry wymagają do płynnego działania dysków SSD , następnie Monitory Gigabyte słyną z szybko pojawiających sie Bad pixeli 

Czy podane komponenty są opłacalne i czy da się znaleźć coś tańszego o podobnej specyfikacji?

czy da sie taniej ? pewnie szukając ofert w różnych sklepach plus promocje i pewnie dało by sie coś urwać z ceny , np. zapoznaj sie z artykułem 

https://www.purepc.pl/tani-klucz-do-aktywacji-windows-11-i-microsoft-office-najlepsza-promocja-na-oprogramowanie-od-czasow-winrara

Czy podana obudowa byłaby wystarczająca na resztę komponentów?

obudowa zapewnia montaż karty graficznej do 35cm , a wybrana karta graficzna ma 32cm to za wiele nie zostaje wolnego miejsca 

taka uwaga ponieważ kupujesz płytę na B650 , wskazane było by wykupić dodatkowa usługę aktualizacji Biosu płyty głównej do najnowszego dostępnego

oraz wybierając najtańsze podzespoły , często potem to odbija sie czkawka.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi