kmr Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Opublikowano 1 Lipca (edytowane) Dobry wieczór, poskładano mi nowego kompa z 9800x3d b650 eagle ax oraz chlodzeniem wodnym arctic frezer III argb mam pewien problem, na pwm modzie w biosie fany krecą się z szybkościa 2000 a na silent mode 1700, troche to irytujące... druga sprawa mam wrażenie że serwis który mi składał kompa zamontował arctica odwrotnie... bo napis "arctic" jest do góry nogami, czy to może być to? temperatury w cinebenchu 79 stopni maks mam aktualna wersje biosu (screen jest z silent moda) Edytowane 1 Lipca przez kmr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 39 minut temu, kmr napisał(a): Dobry wieczór, poskładano mi nowego kompa z 9800x3d b650 eagle ax Do takiego droższego i najnowszego CPU, taka tańsza i poprzedniej generacji płyta bez PCI-E 5.0 dla GPU? - zastanawiająca decyzja zakupowa. 39 minut temu, kmr napisał(a): mam pewien problem, na pwm modzie w biosie fany krecą się z szybkościa 2000 a na silent mode 1700, troche to irytujące.. Ustaw krzywą obrotów manualnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmr Opublikowano 1 Lipca Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 6 minut temu, Kyle napisał(a): Do takiego droższego i najnowszego CPU, taka tańsza i poprzedniej generacji płyta bez PCI-E 5.0 dla GPU? - zastanawiająca decyzja zakupowa. Ustaw krzywą obrotów manualnie. Powiedziano mi że będzie wszystko ok więc wybrałem to co było na miejscu. spróbuje ustawić krzywe samodzielnie - znajde jakiś poradnik dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adix98 Opublikowano 2 Lipca Zgłoś Opublikowano 2 Lipca Cześć, Podsyłam linka do ustawienia profili krzywej. Sam ustawiałem według tych profili i jestem zadowolony. https://support.arctic.de/pl/pwm-settings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...