Skocz do zawartości
kmr

Nowy komputer, cpu fan 2000rpm

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór, poskładano mi nowego kompa z 9800x3d b650 eagle ax oraz chlodzeniem wodnym arctic frezer III argb

mam pewien problem, na pwm modzie w biosie fany krecą się z szybkościa 2000 a na silent mode 1700, troche to irytujące... druga sprawa mam wrażenie że serwis który mi składał kompa zamontował arctica odwrotnie... bo napis "arctic" jest do góry nogami, czy to może być to? temperatury w cinebenchu 79 stopni maks

mam aktualna wersje biosu (screen jest z silent moda)

komp.jpg

fan.png

fa.png

Edytowane przez kmr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

39 minut temu, kmr napisał(a):

Dobry wieczór, poskładano mi nowego kompa z 9800x3d b650 eagle ax 

Do takiego droższego i najnowszego CPU, taka tańsza i poprzedniej generacji płyta bez PCI-E 5.0 dla GPU? - zastanawiająca decyzja zakupowa.

39 minut temu, kmr napisał(a):

mam pewien problem, na pwm modzie w biosie fany krecą się z szybkościa 2000 a na silent mode 1700, troche to irytujące..

Ustaw krzywą obrotów manualnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Kyle napisał(a):

Do takiego droższego i najnowszego CPU, taka tańsza i poprzedniej generacji płyta bez PCI-E 5.0 dla GPU? - zastanawiająca decyzja zakupowa.

Ustaw krzywą obrotów manualnie.

Powiedziano mi że będzie wszystko ok więc wybrałem to co było na miejscu. spróbuje ustawić krzywe samodzielnie - znajde jakiś poradnik dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi