maciek5116 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca Dzień dobry, wczoraj pierwszy raz uruchomiłem swojego nowego laptopa i mam problem z aktualizacjami a mianowicie nie wszystkie chcą się zainstalować. W załączniku przesyłam zdjęcie na jakim etapie aktualizacje się zablokowały. Proszę o radę co mogę zrobić aby ten proces ruszył, dziękuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merqus4 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca Spróbuj przywrócić system do zera, może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasiastyTej Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca Jaka wersja Windows? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek5116 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2 minuty temu, MasiastyTej napisał(a): Jaka wersja Windows? 64bit jeśli o to chodzi, jeśli dokładniejszą wersję potrzeba to muszę sprawdzić na laptopie 16 minut temu, Merqus4 napisał(a): Spróbuj przywrócić system do zera, może pomoże. Wolałbym tego nie robić, wczoraj wyjąłem sprzęt z pudełka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca Po wylogowaniu i dopiero wybraniu uruchom ponownie, nadal nie idzie dalej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek5116 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 5 minut temu, Kyle napisał(a): Po wylogowaniu i dopiero wybraniu uruchom ponownie, nadal nie idzie dalej? Tak nie próbowałem, jak się wylogować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca START -> z lewej na ikonkę z nazwą konta -> wyloguj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek5116 Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 1 godzinę temu, Kyle napisał(a): START -> z lewej na ikonkę z nazwą konta -> wyloguj Wylogowałem się, wpisałem pin spowrotem się zalogowałem i nie pomogło dalej jest stan tak jak ze zdjecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Lipca Zgłoś Opublikowano 15 Lipca (edytowane) Wyloguj i po wylogowaniu wybierz opcję "uruchom ponownie", ... dopiero po uruchomieniu się zaloguj i sprawdź aktualizacje. Jak nie zadziała nadal, to Microsoft miał narzędzie na swojej stronie "Windows Update Asistant" czy coś takiego. Edytowane 15 Lipca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...