Warriv Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Moja specyfikacja PC PSU : CORSAIR RM750x 750W MB: ASUS TUF GAMING B850-Plus CPU: AMD RYZEN 7 9700X TDP ~65W MONITOR: AOC Q27G3XMN/BK 1440p/180hz Cena maksymalna to ~3500zł Potrzebuje podpowiedź jaką najmocniejszą-bezpieczną kartę graficzną mogę tu wsadzić biorąc pod uwagę ograniczenie w postaci zasilacza Zasilacz posiada 4 złącza EPS z czego dwa mam wpięte do CPU, więc mogę wykorzystać 2 lub złącze 12V-2x6 (ewentualnie odpinać 1) Myślę nad zakupem RX 9070XT w wersji Powercolor Hellhound (2x8PIN) lub RTX 5070(bez TI ze względu na cenę) Maximum to Sapphire Nitro+ TDP 330W(12V-2x6) i Gigabyte AORUS 340W(3x8PIN) (producent zaleca 850W) Czy PSU to udźwignie i nie będzie randomowych crash'ów ? Przykładowe gry to wiedźmin 3, Throne and Liberty itp zależy mi +/- na 120fps w 1440P Be Quiet podaje pobór ~561W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu Witam Na początek zobacz test karty graficznej RX 9070XT, maksymalny pobór mocy samej karty graficznej może dochodzić do 360W, więc przy taki zasilacz poradzi sobie spokojnie. Producenci zawsze sugerują większą moc zasilacza,niż to jest potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...