turzol Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 A więc zacznę od tego że w ty miesiącu kupuje zestawik WC. Dla odmiany nie kupię go w Polsce lecz w Austrii (gdzie pracuje od jakiegoś czasu). Zestaw składa się z takich elementow: blok: ZERN DELTA-X P4 FMS10 zdjecia chlodnica: ZERN F-FIN-Cu 2003 - fajna mala (wejdzie mi z pewnoscia pod koszyk z napedami w Chieftecu) miedziana chlodnica, mozliwosc chlodzenia 2x120mm zdjecie i opis pompka: EHEIM 1046 lub ew. EHEIM 1048 (raczej 1048 bo w przyszlosci bedzie blok na GPU a 1046 chyba nie uciagnie) pojemnik wyrownawczy: Eheim AGB-O-Matic zdjecie wiatrak 120mm - tylko nie wiem jakiej firmy (bo nie ma w opisie) kpl zlaczek i wezy Co mnie w tym zestawie zastanawia to to że złącza są typu FMS - Fast Mounting System, a raczej z takowymi się nie spotkałem...albo po prostu w temacie WC jestem lama :lol: Czy ktoś mógłby mi po krótce wyjaśnić co właściwie zyskam/stracę stosując taki sposób łączenia :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Tu chyba chodzi o szybkozlaczki . Dzieki nim mozna szybko podlaczac rury ale zmniejsza sie ich fi (srednica) . Ps Cienka ta chlodnica cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Tu chyba chodzi o szybkozlaczki . Dzieki nim mozna szybko podlaczac rury ale zmniejsza sie ich fi (srednica) . Ps Cienka ta chlodnica cos. Bloczek /http://www.ev-shop.at/new/catalog/showfull...iso.jpg&index=4/ też taki sobie (pewnie pod wąż 8 albo 10mm) - miałem identycznie frezowany 6-kanałowy i nie grzeszył wydajnością ... lepszę są takie jak Nukleon albo WW ;) Duża przepustowość - wlot nad procem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Ta sa zlaczki wtykowe. Bardzo fajna sprawa, ale z tego co widac to niestety beda mialy maly przeswit 7-8mm. Jak juz bierzesz EHEIM'a to 1250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 chłodniczka fajna ale mała czemu ja mieszkam w polsce tu nic nie ma a jak jest to kosztuje fortune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Jak sama nazwa wskazuje FMS10 to wydaje mi się że prześwit wynosi 10mm - poprawcie mnie jeżeli się mylę...a może po prostu to jest 10mm/8mm..czyli na węże 8mm Po za tym chłodnic(zk)a mimo iż nie pozorna to wypada całkiem całkiem. Na zagranicznych stronach są jej testy i wypadła b.dobrze. Zresztą kupię ten zestaw na 90% bo chce mieć kompa w miare mobilnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Przeswit w srodku na pewno nie ma 10. Musisz zobaczyc czy te 10 to jest srednica weza zew. czy wew. ale pewnie na zewnatrz (OD) po czym od razu mozemy stwierdzic, ze troszeczke kiepawo, bo bedziesz musial uzyc 8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...