Skocz do zawartości
NightRid3r

Jaka niska pamięc ram 32GB DDR5 pod AM5 bez rgb?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukam dobrej niskiej pamięci ram 32GB DDR5 w 2 kościach pod AM5. Procesor Ryzen 7 9800X3D. Optymalna szybkość 6000mt/s CL30 bo z tego co czytałem szybszych nie ma sensu pod tą platformę, a o niższym opóźnieniu są same wysokie z rgb i dużo droższe. Początkowo miałem polecane ramy Patriot Viper Venom ale nie dość, że okazały się za wysokie i musiałem mieć wyżej wentylator w chłodzeniu to jeszcze rozkleiły się radiatory i po reklamacji nowe sztuki sprzedałem. Potrzebuję takie, które mają wysokość do 35mm, bez rgb, będą dobrze działać z podanym wyżej procesorem, płytą główna MSI B850 Gaming Plus Wifi i żeby były dobrze wykonane i nic się nie odklejało.

Na oku mam:

1. Kingston Fury Beast

2. Goodram IRDM

3. Corsair Vengeance

4. G.Skill Flare X5

Do goodrama trochę nie mam przekonania bo kiedyś często miałem problemy z tą firmą ale dużo ludzi je poleca i nie narzeka. Które lepsze? Może jeszcze coś innego? I może jednak iść w inną szybkość?

Edytowane przez NightRid3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

57 minut temu, Mr.T... napisał(a):

A no tyle że nie popieramy paserstwa. 

Wątpię, że ktoś sprzedaje kradzione rzeczy na portalach aukcyjnych gdzie podaje wszystkie swoje dane i ma dobre opinie. Czasem ktoś dostanie w prezencie, wygra czy zgubi paragon. Gorzej jak "załatwi" z pracy czy coś🤣

Ale i tak wolałbym z gwarancją, szczególnie, że na ramy jest zazwyczaj wieczysta. G.Skille dość droższe, a raczej niczego więcej mi nie dadzą. Kingstony w ME tylko około 30zł droższe od goodramów to chyba lepiej je brać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi