NightRid3r Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia (edytowane) Witam. Szukam dobrej niskiej pamięci ram 32GB DDR5 w 2 kościach pod AM5. Procesor Ryzen 7 9800X3D. Optymalna szybkość 6000mt/s CL30 bo z tego co czytałem szybszych nie ma sensu pod tą platformę, a o niższym opóźnieniu są same wysokie z rgb i dużo droższe. Początkowo miałem polecane ramy Patriot Viper Venom ale nie dość, że okazały się za wysokie i musiałem mieć wyżej wentylator w chłodzeniu to jeszcze rozkleiły się radiatory i po reklamacji nowe sztuki sprzedałem. Potrzebuję takie, które mają wysokość do 35mm, bez rgb, będą dobrze działać z podanym wyżej procesorem, płytą główna MSI B850 Gaming Plus Wifi i żeby były dobrze wykonane i nic się nie odklejało. Na oku mam: 1. Kingston Fury Beast 2. Goodram IRDM 3. Corsair Vengeance 4. G.Skill Flare X5 Do goodrama trochę nie mam przekonania bo kiedyś często miałem problemy z tą firmą ale dużo ludzi je poleca i nie narzeka. Które lepsze? Może jeszcze coś innego? I może jednak iść w inną szybkość? Edytowane 12 Sierpnia przez NightRid3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Witam Z podanych najtańszą. GoodRam polecany ze względu na dobry stosunek cena/jakość, więc po co przepłacać powiedzmy ze 100 zł za jakieś bardziej znane firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 12 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia Witam Pamięć G.Skill Flare X5, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (F5-6000J3036F16GX2-FX5) ale cena ponad 660pln. Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (IR-6000D564L30S/32GDC) około 440pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightRid3r Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia A co myślicie o Kingstonach? Sa teraz w promocji w ME za 465zł ale też mogę je mieć za około 360zł nowe zaplombowane tyle, że bez gwarancji bo nie ma dowodu zakupu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia A no tyle że nie popieramy paserstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NightRid3r Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 57 minut temu, Mr.T... napisał(a): A no tyle że nie popieramy paserstwa. Wątpię, że ktoś sprzedaje kradzione rzeczy na portalach aukcyjnych gdzie podaje wszystkie swoje dane i ma dobre opinie. Czasem ktoś dostanie w prezencie, wygra czy zgubi paragon. Gorzej jak "załatwi" z pracy czy coś🤣 Ale i tak wolałbym z gwarancją, szczególnie, że na ramy jest zazwyczaj wieczysta. G.Skille dość droższe, a raczej niczego więcej mi nie dadzą. Kingstony w ME tylko około 30zł droższe od goodramów to chyba lepiej je brać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 13 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia Jeśli nie chcesz pamięci od GoodRam, to kupuj te od Kingstona. Sam posiadam ale DDR4 i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano Czwartek o 07:05 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:05 Pamięci Kingstona czy GoodRama powinny być dość dobre. Nie wiem czy by pasowały wysokością do twojego komputera, może coś będzie w specyfikacjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Czwartek o 07:55 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:55 Jedne i drugie są na liście QVL https://www.morele.net/pamiec-corsair-vengeance-ddr5-32-gb-6000mhz-cl36-cmk32gx5m2e6000z36-13118182/ https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/pamieci-ram/pamiec-ram-kingston-fury-beast-black-32gb-2x16gb-6000mhz Bierz tańsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...