Skocz do zawartości
patryk2103

Nowy komputer do max 7500zł bez zbędnych bajerów

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 🙂

Szukam zestawu bez RGB i innych zbędnych bajerów, płyta z wifi też nie jest mi potrzebna, ale BT jak najbardziej by się przydał, jeśli można osobno taką wersję 🙂

Szukam w tym przedziale czegoś co pozwoli mi grać przez kolejne 10 lat bez zmiany podzespołów oczywiście stopniowo zmniejszając ustawienia 🙂

Poprzednio kompa wymieniałem dla Wiedźmina 3, teraz chce być gotowy na Wiedźmina 4+ inne gierki trochę bardziej wymagające jak np. Battlefield 6, Crimson Desert, w tle tych gier chciałbym też mieć jeśli będzie taka możliwość odpaloną gierkę na najniższych ustawieniach "Black desert online".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

1 godzinę temu, patryk2103 napisał(a):

chciałbym też mieć jeśli będzie taka możliwość odpaloną gierkę na najniższych ustawieniach "Black desert online".

Wymagania minimalne:

Black Desert Online

System operacyjny: Windows 7/8 32bit

Procesor: Intel Core i3-530 2.9GHz lub odpowiednik AMD

Pamięć: 4GB RAM

Karta graficzna: Nvidia GTS 250 lub Radeon HD 6770

Wymagane miejsce na dysku HDD: 40 GB

Pamięć karty graficznej: 1GB

DirectX - DirectX 9.0 C

no nie wiem nie wiem może Twój obecny PC jednak da rade ? xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

44 minuty temu, Mr.T... napisał(a):

Witam

Wymagania minimalne:

Black Desert Online

System operacyjny: Windows 7/8 32bit

Procesor: Intel Core i3-530 2.9GHz lub odpowiednik AMD

Pamięć: 4GB RAM

Karta graficzna: Nvidia GTS 250 lub Radeon HD 6770

Wymagane miejsce na dysku HDD: 40 GB

Pamięć karty graficznej: 1GB

DirectX - DirectX 9.0 C

no nie wiem nie wiem może Twój obecny PC jednak da rade ? xD 

A słówko "w tle" to już uciekło?🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gry sieciowe lubią X3D , taka koncepcja :

Procesor AMD Ryzen 7 7800X3D, 4.2 GHz, 96 MB, OEM (100-000000910)

Asus TUF GAMING B850-PLUS WIFI

Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (IR-6000D564L30S/32GDC)

Thermalright Phantom Spirit 120 SE Black + Thermal Grizzly Carbonaut 38 x 38 mm x 0.2 mm (TG-CA-38-38-02-R)

Dysk SSD Kingston KC3000 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (SKC3000D/2048G)

Obudowa PREYON Nest Windy

Zasilacz SeaSonic Focus GX ATX 3 850W (FOCUS-GX-850-V4)

Karta graficzna Asus Prime GeForce RTX 5070 OC 12GB GDDR7 DLSS4 (PRIME-RTX5070-O12G)

równe 7.5tyś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zależy jak bardzo potrzebujesz nowego PC , czy na tu i teraz , lub mogę kupić za 6 miesięcy, po premierze to nie spodziewał bym sie od razu obniżek , oraz nie kupuje sie sprzętu od razu po premierze lepiej i bezpieczniej jest trochę odczekać.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam , będziesz sobie zawracał głowę czy jest gwarancja czy jej nie ma , najważniejsze że jest taniej a jak kupisz to będzie co będzie xD 

jak będzie wtopa to będziesz później próbował odsyłać procesor ?, do link prowadzi że sprzedający jest z Francji 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie lipnie z tą gwarancją 😅

Ale cena zacna. Kurde, jakieś 5 lat temu kupiłem na Ali zegarek Huawei watch gt2 wysyłany z Hiszpanii  jakoś 50-60% taniej i po dziś dzień działa doskonale.. Ale jak by było z prockiem..  Czy nasze  sklepy dadzą taką obniżkę na święta? Pewnie nie, bo trzeba kosić ile wlezie.. Eh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak się składa, że aktualnie to 1080p. Ale monitora nie mam w planach wymieniać póki co 🤔 ale patrząc przyszłościowo, to jak najbardziej 

Od 18 lat zawsze miałem tylko intele i nvidie ^^  AMD w końcu ich dogonił, procek świetny, ale co do karty to ogólnie planowałem polować na mocniejszą wersję czyli 5070 Ti, jakoś zieloni chyba nadal królują, ich technologie jakoś bardziej przekonują i są bardziej dostępne w grach z tego co widziałem 🤔 zobaczę jak to będzie wyglądało po premierze nowych kart 😅

Edytowane przez patryk2103

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi