Kasa Opublikowano 28 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia (edytowane) Moje podzespoły: PSU: Be quiet! System Power 9 600W Cooling: Corsair Chlodzenie wodne iCUE H150i RGB PRO XT RAM: 16GB DDR4-3000MHz Corsair RGB PRO, 2x8GB SSD: Corsair SSD 1TB MP400 PCIe M.2 GPU: GIGABYTE RTX 3060 GAMING OC 12G 2.0 LHR AB OBUDOWA: CORSAIR iCUE 4000X RGB TG Mid Tower BLACK Chce kupić do nich oczywiście plyte glowna i procka, wcześniej miałem GIGABYTE Z590 UD AC z intelem i7-11700k. Przesiadam sie na AMD, coś dobrego, ale tez w przystepnej cenie, więc podstawka AM4, na którą kupię oczywiście ryzen 5 5600, zeby CS2 dobrze chodził. W drugiej kolejności zależy mi na grach RPG, wszystko w rozdzielczości Full HD. Płytę główną chcę podobną do wyzej wspomnianego GIGABYTE Z590 lub nieco lepszą. Zatem słucham propozycji. Edytowane 30 Sierpnia przez Administrator Jesteśmy w Polsce, piszemy tytuły po polsku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 30 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia Czyli lepszego proca chcesz zamienić na gorszy? Bo kompletnie sensu w tym co ty chcesz zrobić nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasa Opublikowano 31 Sierpnia Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia Zwykły User2 Tak, z tego tak wynika, ale chodzi o to ze zeby nie pisac juz więcej zbędnych szczegółów i nie wydłużać mojego postu i nie zniechęcać innych użytkowników do odpowiedzi na niego, to nie pisze ze wymieniam plyte główną i procesor, bo wyłamałem piny w płycie, po czym komputer trafił do serwisu na miesiąc, który to i tak Gucio zrobił, bo wymienił 3 razy gniazdo i nic to nie dało. Podczas wyłamanych pinów komputer był 3 razy uruchamiany, zatem procesor tez moze być uszkodzony co serwis tez stwierdza. I dlatego więc taki procesor zamierzam kupić, bo nowy jest 1000zł tańszy od intela, jest bardzo popularny, a parametry ma niewiele gorsze od intela, a bardziej jeszcze wchodząc w szczegóły to ma 30MB pamięci cache, pod którym to względem bije on intela, a ze gra CS2 jest grą w którą gra sie w niższych rozdzielczościach tzn. Max - Full HD, a popularną rozdzielczością z ktorej tez korzystam jest 4:3 1280:960 to większe znaczenie ma procesor niż jak karta graficzna. I analogicznie - wieksza rozdzielczość - większe znaczenie karty graficznej niz procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackWhite46 Opublikowano Poniedziałek o 07:27 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:27 Jakbyś chciał te 1000zł zainwestować w nowszy/lepszy CPU, to może Ryzen 7 7700X (AM5)? https://www.x-kom.pl/p/1072717-procesor-amd-ryzen-7-amd-ryzen-7-7700x.html Ma tyle samo rdzeni co twój i7-11700k, mniejszy TDP, większą częstotliwość (razem z lepszym boostem), 32 MB cache L3, AVX-512, i jest z rodziny Zen 4. Są też nowsze procesory (chyba nawet i Zen 5 już jest), ale nie wiem czy masz na to budżet. Ale to tylko propozycja oczywiście 🙂 Potrzebowałbyś też poszukać płytę główną pod AM5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Poniedziałek o 12:55 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:55 Witam Asus ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II bazowałem dwa razy i nadal działają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano Poniedziałek o 16:52 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 16:52 MSI B550-A PRO + Ryzen 5 5600 (OEM) wszystko za ~900zł(jak patrzyłem na stronie ME) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...