Skocz do zawartości
bzyq

fsb 250

Rekomendowane odpowiedzi

Na Solteku wyciagnie sie stabilne 240. ViP ma tak puszczonego swojego Bartona.

Jeśli dobrze pamiętam to nawet zapodał 246MHz ale coś mu się winzgroza sypnęła :P
Moze z vmodem i przy odrobinie szczescia da sie 250 na Solteku zrobic. Chociaz w gre wchodzi takze Epox 8rda+ rev. 2.1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niemaciek... jak widzisz z mojej sygnaturki mam też kt400.... i pomijając sprawne działanie przy fsb >=200, możliwość puszczenia pamięci na 1,5T, to w kwestii wydajności kontrolera pamięci tak różowo nie jest.

przy 2-3-2-6-2t z prockiem jak w podpisie według aidy jest jakies 2640-70MB/s odczytu,

na kt400 (system też jak w podpisie, 2-2-2-6-2t) jest około 2380-2400mb/s

ale uwzględniająć różnice FSB... ja tam na kt600 troche sie zawiodłem, myślałem ze będzie różowiej....

a płytka, szukaj, już się o niej rozpisywałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Soltek-u SL-75FRN2 mozna BEZ ZADNYCH MODOW wyciagac fsb 240. Ja wyciagnalem max 244, _Vip_ 246. Jedyne modyfikacje to zmiana chlodzenia NB i cos na SB.

A probowal ktos z vmodem ?? Ciekawe ile wtedy da sie wyciagnac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Soltek-u SL-75FRN2 mozna BEZ ZADNYCH MODOW wyciagac fsb 240. Ja wyciagnalem max 244, _Vip_ 246. Jedyne modyfikacje to zmiana chlodzenia NB i cos na SB.

Ja juz jednego solteka zaszlifowalem na smierc - na nowym jeszcze dluugo nie bede niczego lutowal :) Zreszta jeszcze nie widzialem vddmoda dla tego solteka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz jednego solteka zaszlifowalem na smierc - na nowym jeszcze dluugo nie bede niczego lutowal :) Zreszta jeszcze nie widzialem vddmoda dla tego solteka
Szkoda, vmod moglby troche dac na tej plycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier z tego co pamiętam to pierwsze słynne fsb 240 było zrobione na Epox'ie 8rda+ ale głowy nie dam kto był autorem tego rekordu O/C

mnie nie chodzilo o pierwsze tylko ogolnie a podalem akurat przyklad kolegi _VIP_a z naszego forum bo po co dalej szukac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier z tego co pamiętam to pierwsze słynne fsb 240 było zrobione na Epox'ie 8rda+ ale głowy nie dam kto był autorem tego rekordu O/C

mnie nie chodzilo o pierwsze tylko ogolnie a podalem akurat przyklad kolegi _VIP_a z naszego forum bo po co dalej szukac :)

Vip dzieki temu swojemu 240 staje sie slawny :D. Swoja droga dawno go na forum nie bylo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vip dzieki temu swojemu 240 staje sie slawny :D. Swoja droga dawno go na forum nie bylo :wink:

nom pisalem do niego na priv w jakiejs sprawie ale cos sie nie odzywa moze wakacje... :D :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom pisalem do niego na priv w jakiejs sprawie ale cos sie nie odzywa moze wakacje... :D :twisted:

wakacje wakacjami i juz po wakacjach :wink: ,zaraz zerkne do skrzynki i poodpowiadam na wszystko.

BTW - ominelo mnie cos szczegolnego przez te niecale trzy tygodnie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...