Ten co bigos głową miesza Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Siema, przychodzę z zapytaniem o GPU do grania na ultra w 1080p w obecne gry jak i nadchodzące gry takie jak gta 6, wiedzmin 4, cyberpunk 2 orion, gothic remake, spider man 3 itp.. no generalnie przyszłe nadchodzące gry i te które jeszcze nie zostały zapowiedziane ani ich wymagania.. Jedyne dwa wymogi jakie karta musi spełnić to cena.. no wiadomo.. a druga.. Złącza zasilania 8-pin.. Wiem że tych gier jeszcze nie ma i długo nie będzie.. ale chcę po prostu już mieć takie GPU które starczy na dłuuugie lata.. a że nie mam wiedzy na ten temat a nie chcę kupić bubla stąd ten temat.. Zasilacz w moim kompie: FSP/Fortron Hydro G PRO 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 Za przeczytanie i pomoc dzięki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu Jaki masz CPU i obudowę? Za 2400 masz 5070 od Asusa https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5070-prime-oc-12gb-dlss-4-17810666405 Lub RX 9070 w praktycznie tej samej cenie https://www.amazon.pl/ASUS-DisplayPort-konstrukcja-2-5-slotowa-PRIME-RX9070-O16G/dp/B0DSG8LXX9 RX w rastrze jest troszkę wydajniejszy za to mocniejszy w RT jest RTX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ten co bigos głową miesza Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu CPU: i5 14400f Obudowa: SMX Chest TGM Płyta główna: MSI PRO B760-P WIFI DDR4 RAM: 64GB RAM DDR4 Załączam zdjęcie obudowy: Godzinę temu, Dikson napisał(a): Jaki masz CPU i obudowę? Za 2400 masz 5070 od Asusa https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5070-prime-oc-12gb-dlss-4-17810666405 Lub RX 9070 w praktycznie tej samej cenie https://www.amazon.pl/ASUS-DisplayPort-konstrukcja-2-5-slotowa-PRIME-RX9070-O16G/dp/B0DSG8LXX9 RX w rastrze jest troszkę wydajniejszy za to mocniejszy w RT jest RTX. I ten RTX 5070 od Asusa ma złącze zasilania 16 pinowy.. a ja szukam z 8 pinowym :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu 2 godziny temu, Ten co bigos głową miesza napisał(a): Zasilacz w moim kompie: FSP/Fortron Hydro G PRO 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 Przecież ten zasilacz ma złącze 12VHPWR PCI-E 12+4PIN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ten co bigos głową miesza Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Czyli ten RTX 5070 od Asusa będzie dobry do tych wymienionych gier? i będzie na długie lata bez potrzeby upgrade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Nie będzie na lata, bo 12GB Vram zatykany jest już pod korek. Tym bardziej, że gry zaczynają być robione przez AI, a nie prawilnie przez dobrych programistów - niestety. 5070 ? Nie lepiej niżej, a z większą ilością Vram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ten co bigos głową miesza Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Tak jak wspomniałem jestem laikiem jeśli chodzi o takie sprawy.. chcę dobrego gpu na lata aby grać w gry na ultra w 1080p w te nadchodzące i w te które mają wyjść czyli te opisane wyżej, jestem zdany na wasze propozycje więc chętnie je poznam :] 1 minutę temu, Ten co bigos głową miesza napisał(a): Tak jak wspomniałem jestem laikiem jeśli chodzi o takie sprawy.. chcę dobrego gpu na lata aby grać w gry na ultra w 1080p w te nadchodzące i w te które mają wyjść czyli te opisane wyżej, jestem zdany na wasze propozycje więc chętnie je poznam :] GPU MOZE BYC Z 16 PINOWYM ZLACZEM ZASILANIA ale z jednym czyli 8+8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Godzinę temu, Ten co bigos głową miesza napisał(a): Tak jak wspomniałem jestem laikiem jeśli chodzi o takie sprawy.. chcę dobrego gpu na lata aby grać w gry na ultra w 1080p w te nadchodzące i w te które mają wyjść czyli te opisane wyżej, jestem zdany na wasze propozycje więc chętnie je poznam :] GPU MOZE BYC Z 16 PINOWYM ZLACZEM ZASILANIA ale z jednym czyli 8+8 Za 2500zł nie ma szans na parę lat. AI wchodzi do gry, więc sporo Vram na to idzie. Dla tego w tej kasie jedynie 5060ti 16GB Asus Prime. Upscalery, dlllsy, itp. dodadzą mocy karcie i będzie na tyle wystarczać Vram, że do Rubina dotrwasz. https://www.x-kom.pl/p/1331408-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-5060-ti-prime-oc-16gb-gddr7-dlss4.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 3 godziny temu Zgłoś Opublikowano 3 godziny temu Tak, za to FX 5900, albo 9800XL? jest OK ? Co to w ogóle jest za propozycja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...