kulwis Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Mam problem z zalozeniem nastepujacej listy partycji na dysku 80 GB: 1. partycja podstawowa 10GB (Windows XP) 2. partycja podstawowa 512MB (Linux swap) 3. partycja podstawowa 10GB (Linux native) 4. partycja rozszerzona a w niej 3 dyski logiczne Linuksowy fdisk przy zakladaniu dyskow logicznych wysypuje sie. Bardzo prosze o podanie nazwy programu, ktorym bez problemu moge zalozyc takie partycje. A moze jest to poprostu niemozliwe? Prosze rowniez o zaproponowanie swojej wersji zagospodarowania dysku 80Gb wraz z 2 systemami linux i Windows XP. Na marginesie fdisk dosowy zle rozpoznaje wielkosc mojego dysku. Za wszelkie info z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carat Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Partirion Magic 8.0 chyba najnowsza wersja, lecz moge sie mylic, powienien poradzic sobie z tym bezproblemowo, jest jeszcze Fips ale jest troszke trudniejszy w obsludze, a co do zagospodarowania to wszystko zalezy od Ciebie :) Twoje dane beda tam trzymane wiec ustal wedlug swoich gustow. Ja jedynie bym zmniejszyl te 10 GB na XP do 4-6 GB ale to moje osobiste zdanie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 No Partition Magicem wszystko powinno sie ladnie zrobic, jedyny minu to to ze koszmarnie dlugo dzieli na partycje... Ja czasami uzywalem kreatora do robienia partycji z Linuxa Mandarke...latwy w obsludze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Jak juz wspomnieli inni Partition Magic powinien zrobic partycje bez problemu. Co do fdiska dosowego to normalne ze nie widzi poprawnie dysku. Trzeba podawac wielkosci procentowo lub miec zaktualizowana wersję obsługującą poprawnie dyski wieksze niz 60 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...