taylorek Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Cześć, mam na myśli konfiguracje do gier, czy pod system czy pod magazynowanie gier większość montuje już m2, czy w grach interfejs sata ma jeszcze sens ? i jakie tak naprawdę prędkości dysków mają sens do gier, bo zakres spory, od popularnych 7000 na gen4 do np 14000 odczytu na gen5, jakię są ewentulane przewagi lub minusy jednego i drugiego zastosowania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Pytanie z kategorii archeologia 😉 m.2 juz od pcie 3 daje ogromne przyspieszenie i mozna kupic niedrogie dyski gen czy gen 4 wiec wlasciwie dlaczego pytasz o SATA? SATA ma najwiekszy sens w NAS gdzie potrzeba nam dyskow o wielkich pojemnosciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
taylorek Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) pytam, bo w kompie tez mam jeszcze saty, (on ma 7 lat) i na czas gdy go kupowalem nie mialem jeszcze pojecia, ktos mi skladal, tak wybral, a ja lubie miec poinstalowane wiele gier wiec zastanawiala mnie opcja np. 1TB m2 pod system i pare gierek, a reszta tam powiedzmy 4-5TB na sacie, ale jesli nie ma to sensu i m2 teraz daje szybkosc w niskiej cenie to git 11 minutes ago, rafa said: i mozna kupic niedrogie dyski gen czy gen 4 a ponawiając pytaniem, typowo do gier w jakie dyski celować, na AM5 przy ocenie konfiguracji dostałem info, że gen5 bez sensu, czyli gen4 z odczytem koło 7000 byłby ok ? Edytowane 5 godzin temu przez taylorek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...