zuzel Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 Dzień dobry ile trzeba dać najmniej za komputer ,by zagrać w tą grę ? Nie mam za dużo gotówki i chciałbym wydać jak najmniej i grać swobodnie w tą grę,płyta musi być z wifi , dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 14 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2025 Witam przecież CS 1.6 nie ma dużych wymaga sprzętowych xD chyba że Tobie chodzi o CS 2 ? wybrałeś sobie nie dobry okres na takie pomysły bo cena DDR5 od listopada idzie do góry i np. 32GB kosztowały 430pln. teraz są oferty za 1900 a widziałem już za 2200pln i to nie koniec podnoszenia cen, a w kolejce już czeka podwyżka cen dysków i kart graficznych. czy nie było by lepiej sprawdzić ile jest w śwince skarbonce i poszukać ofert z rynku wtórnego tak jak pozwoli budżet. (PC jedzie odbierać sie osobiście żadnych wysyłek) CS opiera sie na wydajnym CPU , warto to uwzględnić przeglądając oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 (edytowane) 10 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Witam przecież CS 1.6 nie ma dużych wymaga sprzętowych xD chyba że Tobie chodzi o CS 2 ? wybrałeś sobie nie dobry okres na takie pomysły bo cena DDR5 od listopada idzie do góry i np. 32GB kosztowały 430pln. teraz są oferty za 1900 a widziałem już za 2200pln i to nie koniec podnoszenia cen, a w kolejce już czeka podwyżka cen dysków i kart graficznych. czy nie było by lepiej sprawdzić ile jest w śwince skarbonce i poszukać ofert z rynku wtórnego tak jak pozwoli budżet. (PC jedzie odbierać sie osobiście żadnych wysyłek) CS opiera sie na wydajnym CPU , warto to uwzględnić przeglądając oferty. Używek czy gotowców? Laptop byłby dobra alternatywa? Edytowane 15 Grudnia 2025 przez zuzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Generalnie nie, jeśli nie potrzebujesz mobilności laptopa to zdecydowanie lepiej stacjonarkę do gier. Sprawdź swój budżet i może jakiś zestaw ze strony? https://www.purepc.pl/polecane-zestawy-komputerowe-do-gier-grudzien-2025 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 Raczej stacjonarka, ale trzeba tez posiadać lub kupić monitor, najważniejsze to jaki jest budżet, czy jest łączny na skrzynkę + monitor czy samą skrzynkę i wtedy można coś pomoc poszukać czy to na olx aby było w pobliżu czy z alledrogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 (edytowane) 5 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Raczej stacjonarka, ale trzeba tez posiadać lub kupić monitor, najważniejsze to jaki jest budżet, czy jest łączny na skrzynkę + monitor czy samą skrzynkę i wtedy można coś pomoc poszukać czy to na olx aby było w pobliżu czy z alledrogo. Sama sama skrzynka budżet jak najmniej byle by pograć w tego Counter-Strike 2 już jestem zdesperowany kupić laptopa na raty za 5 tyś Edytowane 15 Grudnia 2025 przez zuzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 (edytowane) https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-do-gier-i5-10400-ram-16gb-gtx-1060-6gb-ssd-512gb-win-11-CID99-ID18BuZY.html https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-gamingowy-xeon-8-rdzeni-64gb-ddr3-gtx-1660-nvme256gb-win11pro-CID99-ID18E7l9.html lub np https://www.krsystem.pl/kp-vlHPaRv5l Edytowane 15 Grudnia 2025 przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2025 i5 10400 + GTX 1060 6GB pewnie wypluje z 100FPS w SC2 , ale czekaj czekaj czy Nvidia nie zakończyła już wsparcia dla serii GTX 10xx i optymalizacje już nie będą wychodzić pod ta serie, ostatni sterownik to 581.80 , czy to autorowi wątku wystarczy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 (edytowane) 9 godzin temu, Mr.T... napisał(a): i5 10400 + GTX 1060 6GB pewnie wypluje z 100FPS w SC2 , ale czekaj czekaj czy Nvidia nie zakończyła już wsparcia dla serii GTX 10xx i optymalizacje już nie będą wychodzić pod ta serie, ostatni sterownik to 581.80 , czy to autorowi wątku wystarczy ? A za 4 tyś z jakąś karta NVIDIA to niemożliwy zestaw co ? Tylko Radom no nie ? Chodzi o nowy na gwarancji Edytowane 16 Grudnia 2025 przez zuzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 za 4.2tys. , PC prawie biurowy Procesor AMD Ryzen 5 5600X, 3.7 GHz, 32 MB, OEM Płyta główna Asus ROG STRIX B550-F GAMING WIFI II Pamięć Kingston Fury Beast, DDR4, 16 GB, 3600MHz, CL17 (KF436C17BBK2/16) Chłodzenie CPU Arctic Freezer 36 CO (ACFRE00122A) Dysk SSD GoodRam PX700 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (SSDPR-PX700-01T-80) Obudowa Genesis Irid 505F (NPC-1997) Zasilacz Thermaltake Toughpower GF 650W (PS-TPD-0650FNFAGE-2) Karta graficzna MSI GeForce RTX 5050 Ventus 2X OC 8GB GDDR6 DLSS4 czy nie lepiej było by poszperać za ogłoszeniami na olx ? tylko trzeba dobrze popatrzeć w specyfikacje co tam jest w środku bo. np. moze być taka oferta nie wim trzeba było by to dobrze rozpisać i przeliczyć https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-do-gier-amd-5900x-msi-rad-6800xt-32gb-ram-2tb-ssd-nvme-CID99-ID17BXmF.html ale może tez być oferta od osoby oderwanej od rzeczywistości... https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-komputer-cenan-do-ustalenia-i-negocjacji-CID99-ID18DxaK.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 Za 4200 ten komp z olx ma sens z Ryzenem 5900X, jeszcze pisze do negocjacji 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 A może lepiej już coś nowego do tych 4-5k ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 Nadal tkwisz gdzieś w przeszłości nie uwzględniając goniących cen podzespołów Obudź sie człowieku , aby np. przejść na AM5 + DDR5 32GB i przykładowo kartę graficzna z 16GB Vram, to nie śmieszne 1tys. nic nie zmieni, bo to nawet na pamięć ram nie wystarczy, zestawy pamięci zaczynają sie od 1700-1900pln. w takiej cenie to albo używany i jaka sie trafi oferta , albo nowy na AM4 i raczej bez szału lub gotowce i w takiej cenie to tez na AM4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 Za 4200 ten komp z olx ma sens z Ryzenem 5900X, jeszcze pisze do negocjacji 😄 Nowy PC bez systemu: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/komputery-pc/komputery-stacjonarne/komputer-mad-dog-md-a02dr32-r5-7500f-32gb-ram-1tb-ssd-radeon-rx9060xt-wi-fi i system za 12,99 https://arena.pl/oferta/klucz-windows-11-pro-professional-pl-52244651?gad_source=1&gad_campaignid=23092065737&gclid=Cj0KCQiAo4TKBhDRARIsAGW29bet_RIBhqpcZncnK03WVVSdkwjJuWsQOPDisAeNSFFGD2UIb7p3mR4aAiGeEALw_wcB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 He he ten MAD DOG MD to obecnie interesujący wybór , ciekawe jak ceny będą sie kształtować styczeń/luty tak przeliczyłem sobie ten PC za 4200 , to tak jak by chcieć kupić osobno i trochę zaniżając ceny to wyjdzie z 4500 , jeśli jest możliwość negocjacji ceny to dobra oferta , tylko trzeba by pojechać i odebrać osobiście plus sprawdzić czy jest wsio ok. , trzeba tez sie wstępnie przygotować na wymianę pasty CPU+ GPU i sprawdzić czy termopady na gpu nie są już do wymiany. ja znalazłem tez ciekawa ofertę za połowę tej kwoty https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-gamingowy-i7-8700k-rtx-2070-super-idealny-stan-CID99-ID18ucRu.html?reason=observed_ad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 4 godziny temu, Mr.T... napisał(a): Nadal tkwisz gdzieś w przeszłości nie uwzględniając goniących cen podzespołów Obudź sie człowieku , aby np. przejść na AM5 + DDR5 32GB i przykładowo kartę graficzna z 16GB Vram, to nie śmieszne 1tys. nic nie zmieni, bo to nawet na pamięć ram nie wystarczy, zestawy pamięci zaczynają sie od 1700-1900pln. w takiej cenie to albo używany i jaka sie trafi oferta , albo nowy na AM4 i raczej bez szału lub gotowce i w takiej cenie to tez na AM4. To ile teraz trzeba dać za komputer? 3 minuty temu, Mr.T... napisał(a): He he ten MAD DOG MD to obecnie interesujący wybór , ciekawe jak ceny będą sie kształtować styczeń/luty tak przeliczyłem sobie ten PC za 4200 , to tak jak by chcieć kupić osobno i trochę zaniżając ceny to wyjdzie z 4500 , jeśli jest możliwość negocjacji ceny to dobra oferta , tylko trzeba by pojechać i odebrać osobiście plus sprawdzić czy jest wsio ok. , trzeba tez sie wstępnie przygotować na wymianę pasty CPU+ GPU i sprawdzić czy termopady na gpu nie są już do wymiany. ja znalazłem tez ciekawa ofertę za połowę tej kwoty https://www.olx.pl/d/oferta/komputer-gamingowy-i7-8700k-rtx-2070-super-idealny-stan-CID99-ID18ucRu.html?reason=observed_ad To drugi koniec Polski 2 godziny temu, Gerg7 napisał(a): Za 4200 ten komp z olx ma sens z Ryzenem 5900X, jeszcze pisze do negocjacji 😄 Nowy PC bez systemu: https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/komputery-pc/komputery-stacjonarne/komputer-mad-dog-md-a02dr32-r5-7500f-32gb-ram-1tb-ssd-radeon-rx9060xt-wi-fi i system za 12,99 https://arena.pl/oferta/klucz-windows-11-pro-professional-pl-52244651?gad_source=1&gad_campaignid=23092065737&gclid=Cj0KCQiAo4TKBhDRARIsAGW29bet_RIBhqpcZncnK03WVVSdkwjJuWsQOPDisAeNSFFGD2UIb7p3mR4aAiGeEALw_wcB I ten komp będzie lepszy niż złożenie czegoś samemu np. Na Proline ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 https://www.krsystem.pl/kp-FfKgjOujb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2025 Zuzel , wszystko zależy od zakładanej koncepcji i możliwości finansowych dla jednego 5tys. to żaden wydatek dla drugiej osoby konieczność wzięcia na raty , można przyjąć że PC ma składać sie z określonych minimalnych podzespołów , i sprawdzić ile teraz trzeba za to zapłacić , starsza platforma AM4 i DDR4 lub LGA 1700 i DDR4 lub DDR5 , lub nowe platformy na AM5 DDR5 lub LGA 1851 i DDR5 Wisz PC nie kupuje sie co tydzień , i jak ktoś ma auto to taki wyjazd 300-400km nie powinien być problemem ( nie raz jechałem dla kogoś na taki wypad) także pytanie powinno być ile trzeba najmniej wydać na, zakładam sensowny PC ale taki bez szaleństw jeśli przyjmiemy platformę AM5 - Gerg7 wstępnie tobie nakreślił co tam mogło by być w środku i ile to kosztuje, podając linka , szału mi ma bo takie są obecnie ceny. ceny poszczególnych podzespołów mogą sie różnić, bo w jakimś sklepie coś jest a w drugim tego nie ma i wtedy trzeba opierać sie na tym co maja w ofercie a rozstrzały cenowe po miedzy poszczególnymi producentami i modelami mogą być spore. przyjmijmy CPU - popularny Ryzenh 5 7500f około 550pln. czyli procesor bez igpu , wersja posiadająca igpu Ryzen 5 7600 trzeba średnio dopłacić 150pln. płyta łowna czyli serce PC , im kupisz taniej tym mniejsze możliwości rozbudowy modernizacji itd. przykładowo B650 mała ilość portów M.2 brak wsparcia dla PCIe 5.0 dla GPU , jak pokazują testy PCIe 4.0 vs PCIe 5.0 wzrost wydajności bardzo mały. ale nowe karty graficzne są pod PCIe 5.0 i posiadają wsteczna kompatybilność , także naj mniej trzeba liczyć 500-600 PLN. , coś oczko wyżej to 800-900 PLN na płytę główna z WiFi pamięć ram, czyli obecnie źródło przecierania oczu z niedowierzaniem ile trzeba za zapłacić ... przyjmijmy 2x16GB czyli 32GB CL 30 i 6000MT/s ceny od 1500-1900 to już obecnie standard w sklepach a poczekaj jak będą dostawy w nowym roku to zobaczymy o ile jeszcze pamięć wzrośnie i nie nie będzie to 50pln. dysk SSD M.2 raczej 1TB staje sie minimalnym sensownym dyskiem na start chyba że nowe ceny nas zaskoczą , ale około 450-500pln można spokojnie liczyć. zestaw chłodzący dla CPU 140- 200pln. powinno wystarczyć obudowa - 250-300pln. zasilacz co najmniej 650W ja mam podejście że jak mam coś doradzić to szukam zasilaczy aby wtyczka EPS była w ilości 1x8pin + 1x4+4 pin a nie faktycznie bida edytion 1x8pin , czyli około 350pln. no i pozostaje kwestia drugiego kompiutera czyli karty graficznej , opcja tańsza 8GB Vram albo tańsza 16GB Vram - czyli 1600pln. albo +/- 2000pln. także chcąc przy obecnych cenach złożyć coś i nie wybierając wszystkiego co najtańsze z listy, to tak około 7 tys. trzeba liczyć, i to jest cena na dziś tu i teraz bo za 2-3 tygodnie raczej może będzie tylko drożej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 17 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 (edytowane) 21 godzin temu, Mr.T... napisał(a): Zuzel , wszystko zależy od zakładanej koncepcji i możliwości finansowych dla jednego 5tys. to żaden wydatek dla drugiej osoby konieczność wzięcia na raty , można przyjąć że PC ma składać sie z określonych minimalnych podzespołów , i sprawdzić ile teraz trzeba za to zapłacić , starsza platforma AM4 i DDR4 lub LGA 1700 i DDR4 lub DDR5 , lub nowe platformy na AM5 DDR5 lub LGA 1851 i DDR5 Wisz PC nie kupuje sie co tydzień , i jak ktoś ma auto to taki wyjazd 300-400km nie powinien być problemem ( nie raz jechałem dla kogoś na taki wypad) także pytanie powinno być ile trzeba najmniej wydać na, zakładam sensowny PC ale taki bez szaleństw jeśli przyjmiemy platformę AM5 - Gerg7 wstępnie tobie nakreślił co tam mogło by być w środku i ile to kosztuje, podając linka , szału mi ma bo takie są obecnie ceny. ceny poszczególnych podzespołów mogą sie różnić, bo w jakimś sklepie coś jest a w drugim tego nie ma i wtedy trzeba opierać sie na tym co maja w ofercie a rozstrzały cenowe po miedzy poszczególnymi producentami i modelami mogą być spore. przyjmijmy CPU - popularny Ryzenh 5 7500f około 550pln. czyli procesor bez igpu , wersja posiadająca igpu Ryzen 5 7600 trzeba średnio dopłacić 150pln. płyta łowna czyli serce PC , im kupisz taniej tym mniejsze możliwości rozbudowy modernizacji itd. przykładowo B650 mała ilość portów M.2 brak wsparcia dla PCIe 5.0 dla GPU , jak pokazują testy PCIe 4.0 vs PCIe 5.0 wzrost wydajności bardzo mały. ale nowe karty graficzne są pod PCIe 5.0 i posiadają wsteczna kompatybilność , także naj mniej trzeba liczyć 500-600 PLN. , coś oczko wyżej to 800-900 PLN na płytę główna z WiFi pamięć ram, czyli obecnie źródło przecierania oczu z niedowierzaniem ile trzeba za zapłacić ... przyjmijmy 2x16GB czyli 32GB CL 30 i 6000MT/s ceny od 1500-1900 to już obecnie standard w sklepach a poczekaj jak będą dostawy w nowym roku to zobaczymy o ile jeszcze pamięć wzrośnie i nie nie będzie to 50pln. dysk SSD M.2 raczej 1TB staje sie minimalnym sensownym dyskiem na start chyba że nowe ceny nas zaskoczą , ale około 450-500pln można spokojnie liczyć. zestaw chłodzący dla CPU 140- 200pln. powinno wystarczyć obudowa - 250-300pln. zasilacz co najmniej 650W ja mam podejście że jak mam coś doradzić to szukam zasilaczy aby wtyczka EPS była w ilości 1x8pin + 1x4+4 pin a nie faktycznie bida edytion 1x8pin , czyli około 350pln. no i pozostaje kwestia drugiego kompiutera czyli karty graficznej , opcja tańsza 8GB Vram albo tańsza 16GB Vram - czyli 1600pln. albo +/- 2000pln. także chcąc przy obecnych cenach złożyć coś i nie wybierając wszystkiego co najtańsze z listy, to tak około 7 tys. trzeba liczyć, i to jest cena na dziś tu i teraz bo za 2-3 tygodnie raczej może będzie tylko drożej. Kurde ale ten świat zwariował, w Polsce będzie druga Ukraina, bylem tam w 2012r w delegacji, czyli będą tylko bogaci i tylko biedni , teraz biorąc komputer za 7 tyś na raty trzeba oddać 1500 więcej, laptop to też zero frajdy , jedynie używka chyba miała by sens tak jak mówisz, albo jakiś gotowiec, widziałeś ostatnio komputer Black white który sprzedawał za 4 tyś? Mógłbyś zerknąć czy w mojej okolicy nie ma czegoś w miarę ? A jak te. Zestaw? https://proline.pl/zenpc-gaming-amd-ryzen-5-5600-9060xt16gb-1tb-32gb-wooder-p8219634 https://proline.pl/c/8dd0c57c-ae95-4c73-bf23-476379cc3ba0 Edytowane 17 Grudnia 2025 przez zuzel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 17 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2025 14 minut temu, zuzel napisał(a): Black white który sprzedawał za 4 tyś? cena raczej mało aktualna xD 15 minut temu, zuzel napisał(a): Mógłbyś zerknąć czy w mojej okolicy nie ma czegoś w miarę ? może i mogły bym poszperać na olx , ale nie mam wtyków u pana Jackowski K. , tylko potrzebna jest mi informacja , województwo lub miejscowość tak abyś miał jak najbliżej , jak nie chcesz tutaj pisać swojej miejscowości to napisz do mnie na PW. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuzel Opublikowano 18 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2025 12 godzin temu, Mr.T... napisał(a): cena raczej mało aktualna xD może i mogły bym poszperać na olx , ale nie mam wtyków u pana Jackowski K. , tylko potrzebna jest mi informacja , województwo lub miejscowość tak abyś miał jak najbliżej , jak nie chcesz tutaj pisać swojej miejscowości to napisz do mnie na PW. Ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...