Pyrol Opublikowano 21 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2025 (edytowane) Cześć, Składam w pracy raz na jakiś czas kompy a, że teraz okres świąteczny kilka się ich zebrało. Jak nie zapomnę o temacie będę co jakiś czas coś dodawał. Pierwszy komputerek który załączam jest oparty na zestawie do 5000zł z listopada 2025, dodałem do tego obudowe SMX i voilà. Zadowolony jestem bardzo z okablowania które wyszło tak cudownie, że można byłoby wystawić na pokaz mody. Sam proces składania bezproblemowy, wygodny - jedynie do czego można się przyczepić to brak dziury na przewód zasilający od grafiki... Składałem już kilkanaście dużo droższych obudów które nie były tak przyjemne i pozostawiały wiele do życzenia pod względem oraganizacji okablowania. Nie mam fotek z testów occt, ale temperatury R7 7700 + 5070 były w okolicach 65-70C. Jak na budżetową obudowe + powietrze przyzwoicie. Hałasu nie mam jak zmierzyć jednak dla >95% osób byłby akceptowalny :) Ps. Nie mam bardzo miejsca ani możliwości by fotografować więc zdjęcia będą jakie będą (na telefonie ładnie a na kompie często brak focusa :() Edytowane 21 Grudnia 2025 przez Pyrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory_portman Opublikowano 22 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2025 Naprawdę przyzwoicie się to prezentuje 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 22 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2025 Witam radiator wieża względem podstawki sie przestawił porze co widać ze krzywo patrzy , tam na dole jest ino jedna śruba i łatwo to sie przekręca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyrol Opublikowano 23 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2025 (edytowane) Tutaj akurat nie mam foto z wnętrzności Obudowa Fractal Desing North - bardzo ładnie się prezentuje, na żywo lepiej niż na fotografiach - zarządzanie okablowaniem oceniam na gorsze niż SMX Coffer Chłodzenie Arctic Liquid Freezer III 240 (RGB) które mieści się na styk przy montarzu u góry (jedna śrubka od radiatora musiała zostać niedokręcona). Do tego 2tb / 32Gb 6000 / 7800X3D, MSI INSPIRE 5070 12Gb która komponuje się kolorystycznie z drewnem co nieco. Jedyny problem tego komputera jest taki, że wylądował pod biurkime Edytowane 23 Grudnia 2025 przez Pyrol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...