Skocz do zawartości
Pyrol

Składaki

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Składam w pracy raz na jakiś czas kompy a, że teraz okres świąteczny kilka się ich zebrało. Jak nie zapomnę o temacie będę co jakiś czas coś dodawał.

Pierwszy komputerek który załączam jest oparty na zestawie do 5000zł z listopada 2025, dodałem do tego obudowe SMX i voilà. Zadowolony jestem bardzo z okablowania które wyszło tak cudownie, że można byłoby wystawić na pokaz mody.

Sam proces składania bezproblemowy, wygodny - jedynie do czego można się przyczepić to brak dziury na przewód zasilający od grafiki... Składałem już kilkanaście dużo droższych obudów które nie były tak przyjemne i pozostawiały wiele do życzenia pod względem oraganizacji okablowania.

Nie mam fotek z testów occt, ale temperatury R7 7700 + 5070 były w okolicach 65-70C. Jak na budżetową obudowe + powietrze przyzwoicie. Hałasu nie mam jak zmierzyć jednak dla >95% osób byłby akceptowalny :)

Ps. Nie mam bardzo miejsca ani możliwości by fotografować więc zdjęcia będą jakie będą (na telefonie ładnie a na kompie często brak focusa :()

foto_0_1.jpg

foto_0_3.jpg

foto_0_4.jpg

foto_0_5.jpg

foto_0_2.jpg

Edytowane przez Pyrol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tutaj akurat nie mam foto z wnętrzności

Obudowa Fractal Desing North - bardzo ładnie się prezentuje, na żywo lepiej niż na fotografiach - zarządzanie okablowaniem oceniam na gorsze niż SMX Coffer

Chłodzenie Arctic Liquid Freezer III 240 (RGB) które mieści się na styk przy montarzu u góry (jedna śrubka od radiatora musiała zostać niedokręcona). 

Do tego 2tb / 32Gb 6000 / 7800X3D,  MSI INSPIRE 5070 12Gb która komponuje się kolorystycznie z drewnem co nieco.

Jedyny problem tego komputera jest taki, że wylądował pod biurkime

IMG_20251121_142054.jpg

Edytowane przez Pyrol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi