Skocz do zawartości
tomasir

Kyro2 vs Radek 7500le ddr

Rekomendowane odpowiedzi

A więc jak w temacie.BARDZO WAŻNE: WEŹCIE POD UWAGĘ TEŻ CENY!

Szczególni interesuje mnie jak wypada ich porównanie na tych samych kompach.Wszystkie wątki co już były o kyro2 już przeczytałem, więc nie piszcie mi że kyro to do szybszych proców jest bo to już wiem...

A co do cen to za kyro2 zapłacę 160-240 PLN (drożej za herculesa), a radek 7500LE ddr to chyba tak od 350 w górę jest jak się nie mylę. A w najnowsze gry nie gram....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm - tak neutralnie - to dostajesz tyle ile za to zapłacisz...

Obie karty są naprawde warte swojej ceny - i od ciebie zależy czy chcesz troche taniej, i troche gorzej, czy nie...

Ja bym brał ATI, każdy kto grzebie się z grafiką też, ale do zastosowań biurowyych wystarczy ATI play lub work za coś koło 80 zeta..., a nawet S3Virge 8 MB za 25 zeta... 8O

Radka do starszych gier (max Deus Ex) kupisz za 180 zeta (7K 32MB sdr)(tylko proc mni 600+) taniej jeszcze zgarniesz ATI Rage - ale to już klasa TNT2 M64, ale troche drożej (170 za Rage, 130 za tinte...)

Można też tanio coś NVidii - gorsza jakość, ale ceny podobne do ATI i Kyro (MX-200 to koło 180 zeta)

Tak więc moc należy do ciebie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niedawno wymieniłem swoje kyro 1 na kyro 2 Jupitera ,i z tego co zauważyłem to wzrost fps jest niemal liniowy z wzrostem taktowanie kyro(800x600 oraz 1024x768) mam na myśli takie gry jak gta3 , sof2 ,UT ,wspomniany DeusEX ;kupiłem go za 269 zł(z przesyłką w sirius)

jak miał byś go za 250-270 zł to napewno nie będziesz żałował, wszystkie gry ci pujdą (pare wyników q3a)

800x600x32 +max detale -ok 110 fps

1024x768x32 +max detale -ok 90 fps

1280x1024x32 +max detale -ok 65 fps

Gta3

przeszedłem w 800x600x32 i było szybko (czasem rwało ale to wima małej ilości pamięci ,do tej gry to chyba 512 by się przydało -dysk ciągle chrupał)

radeona widziałem u qumpla i też go rekomenduje ale jeśli bieżesz pod uwagę cenę to chyba kyro2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym bral R7500, bo ma DDR-y, a to w grach duzo daje!!! Nawet w tych starszych.

Tak! Ale nie wiem gdzie on kupi Radeona 7500LE za okolo 350zł.

Chyba ze chodzi mu o klona (saphire, supergrace itp) które zresztą odradzam bo nic nie zyska (jakosc obrazu np). Built by ATI rulez!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...