Skocz do zawartości
Sorhed

Dream Machines linia biznes.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

W poszukiwaniu nowego sprzętu do pracy (nie programuję, nie obrabiam video, raczej Excel, sporo pracy z danymi, praca z klientem - taki klasyczny consulting) natknąłem się na Dream Machines i linię biznesową V560TU. Recenzji w sieci mało. Czy ktoś miał styczność z tymi laptopami? Jak ew. będzie wypadał laptop od DM w porównianiu z Dell 16 PRO (którego brałem pod uwagę na początek)?

Kluczowe do porównania - klawiatura, sztywność jednostki (nienawidzę, jak w tańszch modelach ugina mi się cały panel razem z klawiaturą), kultura pracy, czas pracy na baterii.

Ktoś? Coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dream Machines to polska firma która wydaje produkty dla graczy i nie tylko. Laptopy mają robione na zlecenie ala Clevo. 

Miałem okazję testować jak i poznać parę osób tam wysoko. Mnie najbardziej zaskoczyło pozytywnie , że bez problemu na ich stronie można użyć konfiguratora jeśli chcesz wypasiony laptop czy tylko bazę – bez dysków, bez pamięci RAM czy bez karty sieciowej. 

Jednak zamiast polegać na mnie dam ci tu przykład z reddita jeśli chciałbyś zakupić. Szukając laptopa biznesowego to polegaj na opiniach innych Marek które mają ten sam laptop z innym znaczkiem - https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/hmecgt/what_do_you_think_about_dream_machines/?tl=pl

Edytowane przez Kasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem kiedyś tam laptopa tylko że bardziej do gier (też Clevo) i działa wszystko poprawnie. W normalnych warunkach są ciche, klawiatura dobrze się trzyma i są nawet solidne. Sterowniki łatwo się instaluje i można np. dołożyć samemu dysk czy RAMy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi