Kazikowy Opublikowano Wtorek o 09:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 09:40 Cześć mam pytanie. Czy w najbliższym czasie będą jakieś nowe modele laptopów? Czy warto czekać i czy na początku są dobrze wycenione czy są mocno przestrzelone? Zależy mi na czymś w cenie 6000-8000 do gier i do pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silwerek Opublikowano Wtorek o 10:22 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:22 Te tutaj ci nie pasują? Dlaczego? https://www.purepc.pl/jaki-laptop-kupic-polecane-laptopy-kwiecien-i-maj-2026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano Wtorek o 12:40 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 12:40 Ogólnie pasują ale zastanawiam się czy w najbliższym czasie będzie wychodzić coś nowego. Obecnie myślałem nad https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-acer-nitro-16-ai-an16-61-16-ips-180hz-ryzen-ai-9-365-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-funkcje-ai lub https://www.morele.net/laptop-lenovo-legion-5-15akp10-ryzen-ai-7-350-32-gb-1-tb-rtx-5070-165-hz-oled-83f1001spb-14847580/ Nie wiem co o nich myśleć, nie muszę jeszcze kupować i mogę poczekać jeszcze spokojnie 2-3 miesiące ale nie wiem czy jest na co czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano Wtorek o 16:10 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 16:10 (edytowane) https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-omen-max-16-ak0008nw-ryzen-ai-7-350-16-ips-240hz-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-windows-11-home?utm_content=2110688&utm_term=Laptopy&utm_source=Criteo&utm_campaign=retargeting&utm_medium=Click-Collect&utm_id=413244&cto_pld=P7UtPJdYAACKnfZ6PaqWfg zasilanie : 330 [W] , ram w dual 5600 , win 11 p.s. puścisz sobie go na econo i bezie wydajność wyższa niż w w/w lub podobna, a będzie w miarę cisza. Edytowane Wtorek o 16:17 przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano Wtorek o 19:04 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:04 2 godziny temu, Gerg7 napisał(a): https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-hp-omen-max-16-ak0008nw-ryzen-ai-7-350-16-ips-240hz-32gb-ram-1tb-ssd-geforce-rtx5070ti-dlss-4-windows-11-home?utm_content=2110688&utm_term=Laptopy&utm_source=Criteo&utm_campaign=retargeting&utm_medium=Click-Collect&utm_id=413244&cto_pld=P7UtPJdYAACKnfZ6PaqWfg zasilanie : 330 [W] , ram w dual 5600 , win 11 p.s. puścisz sobie go na econo i bezie wydajność wyższa niż w w/w lub podobna, a będzie w miarę cisza. Trochę drogi i problem jest taki, że nie potrzebuje Windowsa bo dostanę go na studia, więc dla mnie kupno laptopa z windowsem to obecnie strata 500 złotych więc szukam raczej czegoś bez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian03 Opublikowano wczoraj o 07:45 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:45 Jeszcze jest taki laptop RT5070-15PL21 z 32GB RAMu i z nieco lepszym procesorem. Laptopy głównie bez Windowsa (widać to w konfiguratorze gdzie domyślnie jest brak systemu). Kupiłem kiedyś tam laptopa ale z i9, nieco większym ekranem i do tej pory wszystko działa prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano wczoraj o 08:37 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:37 51 minut temu, Krystian03 napisał(a): Jeszcze jest taki laptop RT5070-15PL21 z 32GB RAMu i z nieco lepszym procesorem. Laptopy głównie bez Windowsa (widać to w konfiguratorze gdzie domyślnie jest brak systemu). Kupiłem kiedyś tam laptopa ale z i9, nieco większym ekranem i do tej pory wszystko działa prawidłowo. Wygląda na słabszego od tego Lenovo co wysłałem a jest 1100 złotych droższy, za co się tam dopłaca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 23 godziny temu Zgłoś Opublikowano 23 godziny temu Zarówno wybrany Lenovo jak i Acer będą "trzeszczeć" na progu wytrzymałości przy zasilaczach 230 [W] zasilaczu. Rób jak uważasz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazikowy Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu 2 godziny temu, Gerg7 napisał(a): Zarówno wybrany Lenovo jak i Acer będą "trzeszczeć" na progu wytrzymałości przy zasilaczach 230 [W] zasilaczu. Rób jak uważasz . Co to znaczy trzeszczeć? Jest jakiś duży problem jak zasilacze są na styk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Z tym trzeszczeć to może przesadziłem niemniej jednak lepiej jak laptop ma większy zasilacz , świadczy to o tym , że są wyższe granice poboru mocy dla GPU/CPU. Możesz puścić sobie w trybie eco takiego laptopa a jego wydajność będzie taka sama jak nie wyższa jak na niższych seriach laptopów z niższym TDP nawet w trybie turbo , nie mówiąc o chałasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...