Skocz do zawartości
gamer_qwerty

zestaw do gier full HD ok 4300zł.-proszę o weryfikacje koszyka pod crimson desert.

Rekomendowane odpowiedzi

Próbuję sobie skompletować komputer pod gry AAA (zwłaszcza: Crimson desert, assasin's creed valhalla, horizon zero dawn remastered). Mój budżet to ok 4300zł Chciałbym grać w rozdzielczości Full HD i na ustawieniach graficznych high. Proszę o pomoc przy ocenie/modyfikacji mojego koszyka. Wygląda on aktualnie tak: Obudowa Endorfy Signum 300 Core (EY2A004), Płyta główna Gigabyte B550M AORUS ELITE, Procesor AMD Ryzen 5 5600, 3.5 GHz, 32 MB, BOX (100-100000927BOX), Pamięć G.Skill Ripjaws V, DDR4, 16 GB, 3600MHz, CL16 (F4-3600C16D-16GVKC), Dysk SSD Lexar NM790 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (LNM790X001T-RNNNG), Karta graficzna PNY GeForce RTX 5060 Ti Dual Fan 8GB GDDR7 DLSS4 (VCG5060T8DFXPB1), Zasilacz Gigabyte P650SS 650W (GP-P650SS). Myślałem też o gotowcu: Procesor amd ryzen 7 5700X, karta graficzna nvidia GeForce RTX 5060 8gb, płyta główna Chipset AMD A520, Pamięć ram 32GB DDR4 3200MHz CL18 i zasilacz MSI MAG A550BNL 55W. Proszę o ocenę i modyfikację mojego koszyka lub jeśli moją najlepszą opcją jest podany gotowiec, to doradzenie mi tego. Dziękuję!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Gerg7 napisał(a):

https://www.krsystem.pl/kp-eNVdM3amb

Podaj link do tego gotowca ?

Jeśli to gotowiec  od VIST to słaba płyta główna , ram i dysk też nienajlepszy...

Nie potrzebujesz Wifi ?

Poradzę sobie bez wifi. Jest to dokładnie gotowiec od vist... link do gotowca wysłałem, ale nie został jeszcze zatwierdzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę sensu pakowania się już w AM4, 7500F na B650 to są praktycznie te same pieniądze co Ryzen 5600 na B550, jedyne co to ogarnąć taniej RAM z olx czy tańszy SSD. Jeśli nie to wziąć jedną kosd 16GB 1000-1100 drogo ale coś za coś, najlepiej dociągnąć do AM5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor juz masz czy tez bedziesz kupowal?" Bo jak masz zamiar kupic to monitory 1440p sa juz bardzo tanie jak Ci wystarczy dosc podstawowy, a 1440p jest o wiele bardziej szczegolowe  z DLSS niz natywne 1080p, a dziala z podobna szybkoscia, pakowanie sie w 1080p nie ma sensu. Czasem nawet w okolicach 700zl mozna z outletu wyrwac swietne miniLED 1440p z 1200 stref lub kolo 1000zl nowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi