Skocz do zawartości
PoznanskaPyrka

Obudowa - stacja robocza - 1000zł+

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam obudowy pod stację roboczą, obecna BeQuiet Silent Base 801 nie wyrabia.
To co mi się w BQ podoba, to kultura pracy oraz bardzo łatwy dostęp do filtrów i w miarę możliwości chciałbym aby nowa obudowa również spełniała te warunki. 

Kompletnie wali mnie RGB i inne cyrkowe elementy, okno jest spoko. 

Podzespoły: 
Cooler: CORSAIR iCUE H150i ELITE CAPELLIX
CPU: Threadripper 3960X
MB: Asus Prime TRX40 - Pro

Karty rozszerzeń:
1: RX7900XT
2: DeckLink 8K Pro 
3: Mellanox ConnectX 4 

DeckLink i Mellanox dość mocno się grzeją, mam dodany wentylator specjalnie dla nich. Ale nie podoba mi się to druciarstwo. 

Dyski:
4xSSD 2.5
3xHDD 3.5

Mam wolne risery, ale GPU nie pracowało mi na nich stabilnie (testowałem inne układy kart w obudowie w ramach ograniczania temperatury)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląd nie jest dla mnie jakiś super istotny. Byle mi to nie świeciło jak choinka :P Np. Musiałem specjalnie instalować aplikację żeby wyłączyć podświetlenie na chłodzeniu, chciałbym tego uniknąć po prostu. 
Po za tym w "klasycznych" obudowach nie ma miejsca na montaż chłodnic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, Dikson napisał(a):

Define 6 XL to już EOL, przepływ powietrza też będzie gorszy jak w/w.

Nie zawsze najnowsze znaczy najlepsze...

Znajdz podobna bude ktora w trybie storage ma miejsca na tyle dyskow wchodzi do niej tyle wentylatorow i miesci tej wielkosci chlodnice... Mam ta bude w wersji nie xl i po doposarzeniu jej w silent wings 4 chlodzenie cpu to praktycznie pasyw owszem jest zalozona noctua p1 z dodatkowym wentylem dla sw spokoju ale sie praktycznie nie uruchamia... Nawet lianli oancool iii ma mniej wentylatorow i mniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, robertsup napisał(a):

Znajdz podobna bude ktora w trybie storage ma miejsca na tyle dyskow

Zainteresowany podał ile potrzebuje miejsca na dyski, a ile do niej wchodzi maksymalnie to mnie nie interesuje bo to nie moje wymagania

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, robertsup napisał(a):

Nie zawsze najnowsze znaczy najlepsze...

Znajdz podobna bude ktora w trybie storage ma miejsca na tyle dyskow wchodzi do niej tyle wentylatorow i miesci tej wielkosci chlodnice... Mam ta bude w wersji nie xl i po doposarzeniu jej w silent wings 4 chlodzenie cpu to praktycznie pasyw owszem jest zalozona noctua p1 z dodatkowym wentylem dla sw spokoju ale sie praktycznie nie uruchamia... Nawet lianli oancool iii ma mniej wentylatorow i mniejsze

Ten Fractal Meshify 2 XL całkiem mi się spodobał, ale ciekawi mnie Twoje spostrzeżenie na temat wentylatorów, dlaczego zmieniłeś na silent wings? Te fractala są głośne czy jak? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, PoznanskaPyrka napisał(a):

Ten Fractal Meshify 2 XL całkiem mi się spodobał, ale ciekawi mnie Twoje spostrzeżenie na temat wentylatorów, dlaczego zmieniłeś na silent wings? Te fractala są głośne czy jak? 

2 powody jeden dlugosc gwarancji na ilosc przepracowanych godzin nawet noctua tyle nie daje

Dwa tak halas buda w sypialni a komp chodzi 24h/7 wiec dla mnie progiem bolu bylo 21db (ostatnio zaczalem gluchnac wiec teraz pewnie bym nie wydal 1k na wiatraczki...) na cpu mam wersje hight speed zeby w razie potrzeby szybko schłodzić cpu a reszta standardowa cicha w biosie ustawione na max 80 stopni i jest bezobslugowo jedyny minus mobo mialo za malo wyjsc na wentylatory zeby podlaczyc wszystkie bezposrednio

Dodam ze define 6xl wcwersji bez szkla ma wygłuszony bok wersja akwarium juz nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Dikson napisał(a):

Zainteresowany podał ile potrzebuje miejsca na dyski, a ile do niej wchodzi maksymalnie to mnie nie interesuje bo to nie moje wymagania

I wlasnie ze wgledu na dysku wybralbym define 6 xl ma juz 3 dyski 3.5' a nowe budy pod tym wgledem sa tragiczne co najmniej polowa nie ma nawet miejsca na 4 dysku 3.5"  sam fosc dlugo szukalem budy do siebie i zawsze było cos nie tak albo jakies niestandardwej grubosci wentylaty albo za malo mnie miejsca na dyski albo za malo na gpu/cpu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 godzin temu, robertsup napisał(a):

2 powody jeden dlugosc gwarancji na ilosc przepracowanych godzin nawet noctua tyle nie daje

Dwa tak halas buda w sypialni a komp chodzi 24h/7 wiec dla mnie progiem bolu bylo 21db (ostatnio zaczalem gluchnac wiec teraz pewnie bym nie wydal 1k na wiatraczki...) na cpu mam wersje hight speed zeby w razie potrzeby szybko schłodzić cpu a reszta standardowa cicha w biosie ustawione na max 80 stopni i jest bezobslugowo jedyny minus mobo mialo za malo wyjsc na wentylatory zeby podlaczyc wszystkie bezposrednio

Dodam ze define 6xl wcwersji bez szkla ma wygłuszony bok wersja akwarium juz nie

Ok. Dzięki.

8 godzin temu, robertsup napisał(a):

I wlasnie ze wgledu na dysku wybralbym define 6 xl ma juz 3 dyski 3.5' a nowe budy pod tym wgledem sa tragiczne co najmniej polowa nie ma nawet miejsca na 4 dysku 3.5"  sam fosc dlugo szukalem budy do siebie i zawsze było cos nie tak albo jakies niestandardwej grubosci wentylaty albo za malo mnie miejsca na dyski albo za malo na gpu/cpu

Bo robią ozdoby, a nie obudowy. Jak działasz pro, to ch### ci w d$@#. Obudowy to ze świecą szukać, podzespoły kosztują jakieś absurdalne pieniądze, zgrywki z kamer po kilka tera RAW-a, a klient chce najtaniej. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi