Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Yo Dzisiaj pojechałem do miasta aby porozgladać się za nowym prockiem do mojej maszyny szukałem jakiegoś celerona 800 lub PIII 800 ale nic nie znalazłem tylko był tualatin 1,2ghz (cena: 180zł) pomyślałem sobie że moge zrobić sobie moda i wszystko by mi ładnie chodziło ale w tym sklepie była też mobo ASRock K7VT2 (cena: 160zł) i olśniło mnie a może by tak AMD :D jak pomyślałem tak zrobiłem wynegocjowałem cenę do 140zł 8) i stało się kupiłem sobie PLATFORMĘ NA AMD :!: :!: :!: teraz jeszcze procka muszę sobie kupić i będzie spox :) na początek myślę o jakimś Duronie ok 1ghz i przez jakiś czas będę jechać na sdrl'ach bo na ddr'y mnie nie stać :). Wiem że asrock jest tanim oddziałem asusa i że płyta jest solidna i stabilna ale niestety nie nadaje się do oc :cry: i to mnie trochę gryzie bo mój asus p3b-f to prawdziwa maszynka do OC i tak sobie myślę czy by nie oddać tego ASRock'a i kupić tualatina 1200mhz co lebsze POMOCY. :roll: Z góry wielkie TXH P.S. Czy są jakieś stuningowane biosy do ASRocka zwiękaszjące możliwośći oc mobo??? P.S.2 Kasę na durona mam zamiar <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ze sprzedarzy asusa i procka (w podpisie) ile za to mogę dostać??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Na specjalny overclocking tym Asrockiem to bym nie liczył, ale jeżeli jak piszesz ma to być małżeństwo z rozsądku to jest to bardzo fajna płyta. Klient, który u mnie w sklepie chce taniego kompa trafia na propozycję zakupu tej właśnie płyty lub Minta (bo to to samo). Masz tam sieciówkę i USB 2.0, nie wiem jakie procki to obsługuje, ale do 2400+ se da radę. Odradzam cokolwiek na Sis-ie, chyba że lubisz się zamęczać. A pozatym to już chyba ostatnie płyty łączące SDR i DDR-y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Na specjalny overclocking tym Asrockiem to bym nie liczył, ale jeżeli jak piszesz ma to być małżeństwo z rozsądku to jest to bardzo fajna płyta. Klient, który u mnie w sklepie chce taniego kompa trafia na propozycję zakupu tej właśnie płyty lub Minta (bo to to samo). Masz tam sieciówkę i USB 2.0, nie wiem jakie procki to obsługuje, ale do 2400+ se da radę. Odradzam cokolwiek na Sis-ie, chyba że lubisz się zamęczać. A pozatym to już chyba ostatnie płyty łączące SDR i DDR-y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 WoW toś mnie piekło zaszkoczył 8O ale płytka solidna (parę osób ja na forum miało i nawet coś tam podkręcili) tylko raczej postaraj się nabyć AXP1700+ ~200zł :) choć Duron też ok. Za obecną mobo z procem tak ~100-150zł bym widział :? ale może przesadzam :roll: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 ja mam ta plyte i jest ona bardzo fajna :) dobra jakosc do ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Odradzam cokolwiek na Sis-ie, chyba że lubisz się zamęczać. z opowiesci znajomych tak twierdzisz? mam juz drugie mobo na sisach i IMHO sa to plyty bezproblemowe, wydajne i tanie co do twojego zakupu Asrocka na tym KT266... ma ja paru moich znajomych i nikt nie narzeka tania solidna plytka... na swojego asrocka na sisie tez nie narzekam... jestem zadowolony. i do ciebie Amaryl... jeszcze nie widzialem bluescreena na tym mobo, kompa jak zlozylem tak smiga bez najmniejszych problemow... i jeszcze cie zadziwie takie mobo ma tez paru moich znajomkow i tez sa zadowoleni... moze te meczarnie to zwykly brak wiedzy w temacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 WoW toś mnie piekło zaszkoczył 8O8) ale płytka solidna (parę osób ja na forum miało i nawet coś tam podkręcili) tylko raczej postaraj się nabyć AXP1700+ ~200zł :) choć Duron też ok.No to zostaje przy AMD :D Za obecną mobo z procem tak ~100-150zł bym widział :? ale może przesadzam :roll: .No to jest rozsądna cena zwłaszcza że koleś na allegro wystawił asusa p3b-f (bez proca) za 155zł :? Sprubowałem jeszcze opchnąć proca i mobo koleśowi który chandluje używanym sprzętem w mojej wiosce i powiedział że 30zł może mi za to dać :evil: :x (co za debil :x) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Sprubowałem jeszcze opchnąć proca i mobo koleśowi który chandluje używanym sprzętem w mojej wiosce i powiedział że 30zł może mi za to dać :evil: :x (co za debil :x) Z handlarzami nie ma co gadać, wszystko chcą kupić za grosze a póżniej to sprzedają 10x drożej :evil: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem z tym chipsetem Sis-a, też takie płyty miałem w swoim kompie razem z tym ostatnio modnym L7S7A2 ale ..... no właśnie. Może rzeczywiście nie posiadam dostatecznej wiedzy, za to mam duże doświadczenie. Jeżeli mówimy o płytach na SIS to jest to zwykle ECS lub ostatnio ASROCK i niestety różnie to bywa, ale broń boże nie należy uogólniać. Z VIĄ wiem co mnie czeka i tyle. Świat byłby nudny bez możliwości wyboru. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amaryl Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 A jeszcze co do ceny: 100 zł - 150 zł jest uczciwe, więcej bym nie dał bo po co mi takie coś, ale życzę powodzenia. Może uzbiera się na XP1700+ - warunek - trzeba sobie odmówić lodów, piwa lub co tam lubisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2003 Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem z tym chipsetem Sis-a mnie napewno nie uraziles... Ty napisales swoje, ja swoje ale broń boże nie należy uogólniać. no wlasnie nie wolno uogolniac... dlatego wtedy odpisalem na twojego posta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na specjalny overclocking tym Asrockiem to bym nie liczył, ale jeżeli jak piszesz ma to być małżeństwo z rozsądku to jest to bardzo fajna płyta. Klient, który u mnie w sklepie chce taniego kompa trafia na propozycję zakupu tej właśnie płyty lub Minta (bo to to samo). Masz tam sieciówkę i USB 2.0, nie wiem jakie procki to obsługuje, ale do 2400+ se da radę. Odradzam cokolwiek na Sis-ie, chyba że lubisz się zamęczać. A pozatym to już chyba ostatnie płyty łączące SDR i DDR-y. No - podkręcić można ... ja na tej płycie wykręciłem XP1700+ na 2,55GHZ (WC z lodem) - drut mod i jazda, aha miałem też Vcore mod - potencjometr i pełna regulacja od domyślnego do ok. 1,95V (proc się zwieszał >1,9V) Miałem też ECS na KT333 - przewaga była w szynie (175 stabilne FSB) na K7VT2 osiągałem stabilne FSB do 158 MHz (ECS ma też regulację timingów) - wolałbym ECS'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na specjalny overclocking tym Asrockiem to bym nie liczył, ale jeżeli jak piszesz ma to być małżeństwo z rozsądku to jest to bardzo fajna płyta. Klient, który u mnie w sklepie chce taniego kompa trafia na propozycję zakupu tej właśnie płyty lub Minta (bo to to samo). Masz tam sieciówkę i USB 2.0, nie wiem jakie procki to obsługuje, ale do 2400+ se da radę. Odradzam cokolwiek na Sis-ie, chyba że lubisz się zamęczać. A pozatym to już chyba ostatnie płyty łączące SDR i DDR-y. No - podkręcić można ... ja na tej płycie wykręciłem XP1700+ na 2,55GHZ (WC z lodem) - drut mod i jazda, aha miałem też Vcore mod - potencjometr i pełna regulacja od domyślnego do ok. 1,95V (proc się zwieszał >1,9V) Miałem też ECS na KT333 - przewaga była w szynie (175 stabilne FSB) na K7VT2 osiągałem stabilne FSB do 158 MHz (ECS ma też regulację timingów) - wolałbym ECS'a yotomeczek -co robisz na kompie ze potrzebny ci proc 2.5ghz i Matrox G400? Czy może podkręcanie to jedynie hobby? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na specjalny overclocking tym Asrockiem to bym nie liczył, ale jeżeli jak piszesz ma to być małżeństwo z rozsądku to jest to bardzo fajna płyta. Klient, który u mnie w sklepie chce taniego kompa trafia na propozycję zakupu tej właśnie płyty lub Minta (bo to to samo). Masz tam sieciówkę i USB 2.0, nie wiem jakie procki to obsługuje, ale do 2400+ se da radę. Odradzam cokolwiek na Sis-ie, chyba że lubisz się zamęczać. A pozatym to już chyba ostatnie płyty łączące SDR i DDR-y. No - podkręcić można ... ja na tej płycie wykręciłem XP1700+ na 2,55GHZ (WC z lodem) - drut mod i jazda, aha miałem też Vcore mod - potencjometr i pełna regulacja od domyślnego do ok. 1,95V (proc się zwieszał >1,9V) Miałem też ECS na KT333 - przewaga była w szynie (175 stabilne FSB) na K7VT2 osiągałem stabilne FSB do 158 MHz (ECS ma też regulację timingów) - wolałbym ECS'a yotomeczek -co robisz na kompie ze potrzebny ci proc 2.5ghz i Matrox G400? Czy może podkręcanie to jedynie hobby? :wink: Moeże bawi się w 3D studio max :D tam mocne procki są mile widziane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Może wymień ją na Shuttle AK32A. Powinna być w podobnej cenie a ma chociaż zmianę mnożnika i napięć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...