medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 prosze tylko o odpowiedzi typu "abit" lub "soltek" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Soltek SL-75FRN2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja polecilbym abita ofcoz nf7-s 2.0 - zmienilem mojego dopieszczonego 8rda+ na takiego abita i uzysk w osiagach jest znaczacy. Wydaje mi sie ze wiecej jest osob na forum osiagajacych topowe wyniki na abicie niz na solteku (no jeden _Vip_ wiosny nie czyni ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xor Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja polecilbym abita ofcoz nf7-s 2.0 - zmienilem mojego dopieszczonego 8rda+ na takiego abita i uzysk w osiagach jest znaczacy. Wydaje mi sie ze wiecej jest osob na forum osiagajacych topowe wyniki na abicie niz na solteku (no jeden _Vip_ wiosny nie czyni ;) )Ja mam 244, dajesz wiecej na swoim abicie ? Bez vdd moda. Ja jeszcze nie widzialem ZADNEGO abita z fsb wyzej jak 240. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 na forum jest kilka FRN2-L z osiagami w okolicach fsb240 i wiecej :wink: ,a ile takich NF7-S :?: wiec IMHO FRN2-L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 wlasnie o takie odpowiedzi mi chodzilo, prosze dalej tylko nie polemizujcie o to ktora ma wyzsze fsb i inne tam. Konkretnie ta lub ta :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Ja miałem też taki dylemat 2 tygodnie temu. Zdecydowałem się na Solteka SL-75FRN-L z serial ata raid. Jestem jak do tej pory zadowolony.Przydało by sie większe vcore przynajmniej do 2V.Jest do 1.85 no i nie umiem podkręcić proca tak jak to miało miejsce na RDA+.Mile byłem zaskoczony tym że na solteku umiem ustawić mnożnik powyżej 12.5 (13,14,15 aż do 22) a na Epoxie tylko (maks 12.5) dawając 13 było 12.5 itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 .Mile byłem zaskoczony tym że na solteku umiem ustawić mnożnik powyżej 12.5 (13,14,15 aż do 22) a na Epoxie tylko (maks 12.5) dawając 13 było 12.5 itd. A jak jest na abicie z tym mnoznikiem ?? Nie odbiegajmy za bardzo od tematu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Na Abicie to niewiem ale na Epoxie maks. 12.5 bez żadnych zabaw z procem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja bede dalej bronił abita ;) po pierwsze MCP-T czego nie ma w sloteku, po drugie brak otworów wokół socketa :? więc taki Zalmanik 7K odpada (z tymi otworami mogę się mylić, ale bazowałem na stronce Zalmana i zdjeciach na stronie solteka, chociaz mało tam było widać) Co do mnożnika to na abicie też można jechać >12,5 No i nie samą magistralą człowiek żyje 8) Ale trzeba przyznać że soltek jest ~100 zł tańszy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja bede dalej bronił abita ;) po pierwsze MCP-T czego nie ma w sloteku, po drugie brak otworów wokół socketa :? więc taki Zalmanik 7K odpada (z tymi otworami mogę się mylić, ale bazowałem na stronce Zalmana i zdjeciach na stronie solteka, chociaz mało tam było widać) Co do mnożnika to na abicie też można jechać >12,5 No i nie samą magistralą człowiek żyje 8) Ale trzeba przyznać że soltek jest ~100 zł tańszy ... co do 7000Cu i FRN2-L to pracujemy nad tym,pomysl juz jest :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 soltek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 chodzi o abita bez ss i solteka tego tanszego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Abit.Bo wstaje po odcieciu zasilania na parametach przed odcieciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 a ja bede dalej bronił abita ;) po pierwsze MCP-T czego nie ma w sloteku, po drugie brak otworów wokół socketa :? więc taki Zalmanik 7K odpada (z tymi otworami mogę się mylić, ale bazowałem na stronce Zalmana i zdjeciach na stronie solteka, chociaz mało tam było widać) Co do mnożnika to na abicie też można jechać >12,5 No i nie samą magistralą człowiek żyje 8) Ale trzeba przyznać że soltek jest ~100 zł tańszy ... co do 7000Cu i FRN2-L to pracujemy nad tym,pomysl juz jest :wink: Pomyśł już został wklepany do kompa i jest przyklejony topic o tym zalmanie, a to co tam jest napisane tyczy się wszystkich coolerów i bloków wodnych potrzebujących dziur! http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41743' target='_blank'> Także problem dziur odpada! Jeśli chodzi o brak Sound Storma w Solteku to moim zdaniem to zaleta, jeśli ktoś chce porządny dźwięk kupuje SB Audigy! A SOLTEK daje o wiele większe możliwości OC bez żadnych przeróbek płyty! Mój typ to Soltek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 W sobote stałem przed tym samym wyborem. Teraz w kompie jest Abit NF7 rev.2. Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 W sobote stałem przed tym samym wyborem. Teraz w kompie jest Abit NF7 rev.2. Polecam a jaki masz zasilacz do tego i grafike ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Oczywiście Abit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Oczywiście Abit. grrrrr.....byloby super gdybys czymkolwiek poparl swoja teze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian_Bach Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Abit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Soltek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 only Soktek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rezystor Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Tylko Soltek, w życiu nie miałem tak bezproblemowej płyty, nie zamienie jej na żadną inną Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 soltek albo abit ;-) soooltek! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Oczywiście Abit. grrrrr.....byloby super gdybys czymkolwiek poparl swoja teze A przeczytałeś temat?? :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 ABIT - z powodow ktore juz kiedys podalem Ci :D BTW: Trzeba bylo ankiete zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Soltek :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 ABIT - dla nie wtajemniczonych po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 ABIT - dla nie wtajemniczonych po co na abicie vmod jesli mozna na nim zmieniac napiecie chipsetu z poziomu biosu?? :D albo zle Ci sie napisalo,albo nie wiesz o czym mowisz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 22 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2003 W sobote stałem przed tym samym wyborem. Teraz w kompie jest Abit NF7 rev.2. Polecam a jaki masz zasilacz do tego i grafike ?? Grafa to radek 9100 64MB od szafira 300/270 a zasiłke mam chiftec 360W, pamięci jakieś noname 512 333MHz cl2,5 ale spoko chodzą na szynie 400 i z timingami 8-3-3-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...