Skocz do zawartości
medievil

soltek frn75 czy abit nf7 szybka ankieta

Rekomendowane odpowiedzi

a ja polecilbym abita ofcoz nf7-s 2.0 - zmienilem mojego dopieszczonego 8rda+ na takiego abita i uzysk w osiagach jest znaczacy. Wydaje mi sie ze wiecej jest osob na forum osiagajacych topowe wyniki na abicie niz na solteku (no jeden _Vip_ wiosny nie czyni ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polecilbym abita ofcoz nf7-s 2.0 - zmienilem mojego dopieszczonego 8rda+ na takiego abita i uzysk w osiagach jest znaczacy. Wydaje mi sie ze wiecej jest osob na forum osiagajacych topowe wyniki na abicie niz na solteku (no jeden _Vip_ wiosny nie czyni ;) )

Ja mam 244, dajesz wiecej na swoim abicie ? Bez vdd moda.

Ja jeszcze nie widzialem ZADNEGO abita z fsb wyzej jak 240.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem też taki dylemat 2 tygodnie temu.

Zdecydowałem się na Solteka SL-75FRN-L z serial ata raid.

Jestem jak do tej pory zadowolony.Przydało by sie większe vcore przynajmniej do 2V.Jest do 1.85 no i nie umiem podkręcić proca tak jak to miało miejsce na RDA+.Mile byłem zaskoczony tym że na solteku umiem ustawić mnożnik powyżej 12.5 (13,14,15 aż do 22) a na Epoxie tylko (maks 12.5) dawając 13 było 12.5 itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bede dalej bronił abita ;) po pierwsze MCP-T czego nie ma w sloteku, po drugie brak otworów wokół socketa :? więc taki Zalmanik 7K odpada (z tymi otworami mogę się mylić, ale bazowałem na stronce Zalmana i zdjeciach na stronie solteka, chociaz mało tam było widać)

Co do mnożnika to na abicie też można jechać >12,5

No i nie samą magistralą człowiek żyje 8)

Ale trzeba przyznać że soltek jest ~100 zł tańszy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bede dalej bronił abita ;) po pierwsze MCP-T czego nie ma w sloteku, po drugie brak otworów wokół socketa  :? więc taki Zalmanik 7K odpada (z tymi otworami mogę się mylić, ale bazowałem na stronce Zalmana i zdjeciach na stronie solteka, chociaz mało tam było widać)

No i nie samą magistralą człowiek żyje  8) 

co do 7000Cu i FRN2-L to pracujemy nad tym,pomysl juz jest :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bede dalej bronił abita ;) po pierwsze MCP-T czego nie ma w sloteku, po drugie brak otworów wokół socketa  :? więc taki Zalmanik 7K odpada (z tymi otworami mogę się mylić, ale bazowałem na stronce Zalmana i zdjeciach na stronie solteka, chociaz mało tam było widać)

No i nie samą magistralą człowiek żyje  8) 

co do 7000Cu i FRN2-L to pracujemy nad tym,pomysl juz jest :wink:

Pomyśł już został wklepany do kompa i jest przyklejony topic o tym zalmanie, a to co tam jest napisane tyczy się wszystkich coolerów i bloków wodnych potrzebujących dziur!

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=41743' target='_blank'>

Także problem dziur odpada! Jeśli chodzi o brak Sound Storma w Solteku to moim zdaniem to zaleta, jeśli ktoś chce porządny dźwięk kupuje SB Audigy! A SOLTEK daje o wiele większe możliwości OC bez żadnych przeróbek płyty! Mój typ to Soltek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobote stałem przed tym samym wyborem. Teraz w kompie jest Abit NF7 rev.2. Polecam

a jaki masz zasilacz do tego i grafike ??

Grafa to radek 9100 64MB od szafira 300/270 a zasiłke mam chiftec 360W, pamięci jakieś noname 512 333MHz cl2,5 ale spoko chodzą na szynie 400 i z timingami 8-3-3-2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...