Skocz do zawartości
akas

Komputronik wprowadza w błąd (Ep-8RDAE)

Rekomendowane odpowiedzi

W ofercie komputronika znajduje sie plyta Epox 8RDAE

z jakoby obsługą dual chanell http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=8040

zaś na stronie epoxa www.epox.nl/english/products/motherboard/a.htm

wyraznie widac ze ta płyta takowej nieposiada

Napisałem komentarz o tym fakcie ale od wczoraj niepojawil sie pod opisem plyty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: pewnie kolejna pomylka (zagrywka marketingowa) komputronika. sprzedaja plyte EP-8RDAE, a opis produktu wzieli z EP-8RDA+. wystarczy popatrzec na to:

W pudełku znajduje się:

- płyta Epox 8RDA+

chyba cos tu nie pasuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak Wy to czytacie, ale ja widze jak byk ze zarowno 8RDA jak i 8RDA+ posiadaja obsluge DUAL CHANNEL, oczywiscie mowie o stronie epoxa

EP-8RDA    

Nvidia Nforce2 SPP Chipset + Nvidia Nforce2 MCP  

3 x DDR SDRAM PC3200, (DDR400) 3GB max DUAL CHANNEL  

6 x PCI, 1 x AGP 8X  

6x USB 2.0 , 6 Channel Audio , ATA-133

więc o co chodzi???

a ze opisy sa pokickane to tak jest niemal wszedzie, ale moim zdaniem nie zawsze jest to wina sprzedawcy lecz czesto i samego producenta, wiele bledow wprowadzaja najczesciej juz oni, a pozniej sa kopiowane, zreszta ludzie nie sa nieomylni :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a juz widze, chodzi o 8RDAE, przerabane z tymi nazwami, skoro ja sie pomylilem to chyba komputronik tez mogl :lol:

a pomilem sie iz z tego co widze na zdjeciu jest 8RDA a nie 8RDAE po prostu w komputroniku to jest plyta 8RDA stad obsluga DUAL CHANNEL jest prawidlowo opisana, natomiast blad polega na dodaniu literki "E" na koncu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reasumując, komputronik (a raczej webmaster wpisujacy cennik) pomylil się dodając literkę "E" do plyty 8RDA (opis sie zgadza z 8RDA, 6 zlacz PCI a nie 5 jak w 8RDAE), zgadza sie tez zdjecie oraz zgadza sie tez cena

Jak dla mnie jest to wina Epoxa

bo nazywanie plyt 8RDABCDEFGHJSHJH to po prostu parodia, nie dziwie sie ze wprowadza to ogolny zamet i bledne wpisywanie nazw.

Pozniej sie dzieje tak ze nikt juz nie wie co kupuje... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak jest z rzetelnością/uczciwością firm internetowych?? chodzi mi o dostarczanie sprawnego sprzętu, własciwego(taki jaki zamawialiśmy) i jak z gwarancjami w razie uszkodzenia... chodzi mi o raczej poważne firmy tj. komputronik.pl czy sirius.pl i takie tam.

Pytam sie dlatego bo nigdy nie zamawiałem przez neta, ale jak mam przepłacić na kostce pamięci 70zł w porównaniu do sklepu z mojego miasta sie to nie mam co sie zastanawiać chyba :) tak??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z komputronikiem to lepiej aby ci nic nie podlo bo ci zabiora psrzeet i na miesiac i wiecej czasem ja sie zwrotu r 9000 nie doczekalem hehe ..tyle ze ja przez sklep zamawialem i mi dal kolo innego jzu bo mu gupio bylo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputronik to ptaki fiutaki przwalaki same niemile doswiadczenia mam i na pewno nic u nich nie zamowie juz niech sie fakaja

Pozdro  8)

aha :P , a ktoś zamawiał w sirius.pl? może tam mają lepszą opinie hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...