que_pasa Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 he, he Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 he, he powaznie chcesz sprzedac dogadamy sie chcesz moj numer GG Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 z tego co mi zostanie złożę drugiego kompa i zrobię z niego serwer plików, od tej pory nikt mi nie będzie niczego ściągał z kompa, możemy porozmawiać tylko przez tlen bo port gg jest zatkany na firewallu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 3 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2002 z tego co mi zostanie złożę drugiego kompa i zrobię z niego serwer plików, od tej pory nikt mi nie będzie niczego ściągał z kompa, możemy porozmawiać tylko przez tlen bo port gg jest zatkany na firewallu okey tez tam tlena uki4@tlen.pl czekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry:Czyli masz teraz 1440. I pewno jest nadal wolniejszy od celka poprzedniego :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry:Czyli masz teraz 1440. I pewno jest nadal wolniejszy od celka poprzedniego :P wyniki sandry dla proca są gorsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry:Czyli masz teraz 1440. I pewno jest nadal wolniejszy od celka poprzedniego :P wyniki sandry dla proca są gorsze A inne tesciory ? A wogole to miales C1.0 czy 1.2 i na ile wykreconego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry:Czyli masz teraz 1440. I pewno jest nadal wolniejszy od celka poprzedniego :Pwyniki sandry dla proca są gorszeSandra to nie wszystko!!!!! To badziewny benchmark, lepiej zapusc Quake ]I[. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry:Czyli masz teraz 1440. I pewno jest nadal wolniejszy od celka poprzedniego :P wyniki sandry dla proca są gorsze A inne tesciory ? A wogole to miales C1.0 czy 1.2 i na ile wykreconego ? On mial 1Ghz na 1530MHz puszczony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 1. nie mam q3 2. ten test też nie będzie obiektywny bo teraz mam ddr, a szybsze pamięci dużo dają póki co wniosek jest taki że mój poprzedni procek Celek 1000A@1530(pod koniec nawet 1570) jest szybszy od tego durona, ale dzięki ddr to ogólna wydajność w większości aplikacji jest praktycznie taka sama ps. szykuje się do hard oc tego celka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 podpis za niedługo zmienie, niech na razie wszyscy widzą co miałem wcześniej, co do wydajności samego procka no to kręcony celeron jest wiadomo szybszy, ale te ddry robią swoje, więc ogólnie wydajność jest lepsza, a kręcenie będzie już niedługoJezeli pamietam to miales C1.0@1.5 wiec bez kitow, ze D1.2 jest szybszy nawet z ddr.Widzisz Kaeresku to prawda Duron jest szybszy :). A ty zyj w blogiej nieswiadomosci... ;). Tez powinienes pomyslec nad zmiana...Pit_er a z tego co ja pamietam to ty masz P41.6 :D :D :DMówcie co chcecie ale ja kocham procki Intela i mimo tego że nie ma dobrego chipsetu pod P4, to licze na to że nowe procki w 64 Bit architekturze bedą spełniały moje oczekiwania. I nawet jak bedą wolniejsze od AMD Hammerów to i tak będę go używał... A puki co moje P]I[ 866 bardzo dobrze sie sprawdza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 stało sie zmieniłem barwy klubowe, a raczej platforme mój nowy konfig to Microstar KT3 ultra, 256 MB DDR samsunga, i na razie duron 1,2. Pierwsze wrażenie pozytywne, reszta bez zmian Dobry wybor !!! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zawiodłem się jeśli chodzi o kręcenie, udało mi się maxymalnie ustawić fsb 120 MHz :cry:Spróbuj na 133 przestawić i mnożnik w dół !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 zależy mi na tym aby mieć 1500 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 duron to jeden wielki shit, to się nie daje podkręcać albo ja coś źle robię, dlaczego to nie chce pójść na fsb >120 MHz? Vcore ustawiłęm 1,85V temp przy fsb 120 51 stopni max, chłodzenie Volcano 7+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 duron to jeden wielki shit, to się nie daje podkręcać albo ja coś źle robię, dlaczego to nie chce pójść na fsb >120 MHz? Vcore ustawiłęm 1,85V temp przy fsb 120 51 stopni max, chłodzenie Volcano 7+Gratuluje udanego zakupu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 na szczęście mam dwa kompy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 duron to jeden wielki shit, to się nie daje podkręcać albo ja coś źle robię, dlaczego to nie chce pójść na fsb >120 MHz? Vcore ustawiłęm 1,85V temp przy fsb 120 51 stopni max, chłodzenie Volcano 7+Wiesz co no rusz żesz głową.Przecież przy 120 pci wynosi już 40 i pewno ci któreś urządzenie nie wytrzymuje.Ponadto przecież o wiele lepiej go odblokować i próbować np 9x150,9,5x150 i wszystko powinno być git. a ty Kaeres nie wal głupisz postów bo co jak co ale chyba nie będziesz nam próbował wmówić że ten twój procek jest lepszy od tego durnia(żadnych wojen mi tu!). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 duron to jeden wielki shit, to się nie daje podkręcać albo ja coś źle robię, dlaczego to nie chce pójść na fsb >120 MHz? Vcore ustawiłęm 1,85V temp przy fsb 120 51 stopni max, chłodzenie Volcano 7+Wiesz co no rusz żesz głową.Przecież przy 120 pci wynosi już 40 i pewno ci któreś urządzenie nie wytrzymuje.Ponadto przecież o wiele lepiej go odblokować i próbować np 9x150,9,5x150 i wszystko powinno być git. a ty Kaeres nie wal głupisz postów bo co jak co ale chyba nie będziesz nam próbował wmówić że ten twój procek jest lepszy od tego durnia(żadnych wojen mi tu!).Ja tu nie musze nic udowadniac, sam que_passa napisal, ze jest wolniejszy od jego poprzedniego procka :):):) - haha. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 duron to jeden wielki shit, to się nie daje podkręcać albo ja coś źle robię, dlaczego to nie chce pójść na fsb >120 MHz? Vcore ustawiłęm 1,85V temp przy fsb 120 51 stopni max, chłodzenie Volcano 7+Wiesz co no rusz żesz głową.Przecież przy 120 pci wynosi już 40 i pewno ci któreś urządzenie nie wytrzymuje.Ponadto przecież o wiele lepiej go odblokować i próbować np 9x150,9,5x150 i wszystko powinno być git. a ty Kaeres nie wal głupisz postów bo co jak co ale chyba nie będziesz nam próbował wmówić że ten twój procek jest lepszy od tego durnia(żadnych wojen mi tu!). mam ustawiony dzielnik 4:4:1 więc pci ma 30 MHz, poza tym pozostałe bebechy pracowały wcześniej na fsb 153 MHz przy dzielniku 4:4:1 i było oki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 To jeszcze wiec że dla durniów (zarówno 1000, 1200 i innych) górna granica kręcenia wynosi około 1450 więc po prostu pozostaje ci odblokwanie go i wtedy w górę magistralą. A co do uwag Kaeresa to zwróć uwagę że ten twój cholerny celek chodzi na sdr i co jak co to system oparty na ddr będzie wydajniejszy,więc sam fakt że może i sam procek jest trochę szybszy, ale system na nich oparty jest już wolniejszy,a temu nie możesz zaprzeczyć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 To jeszcze wiec że dla durniów (zarówno 1000, 1200 i innych) górna granica kręcenia wynosi około 1450 więc po prostu pozostaje ci odblokwanie go i wtedy w górę magistralą. A co do uwag Kaeresa to zwróć uwagę że ten twój cholerny celek chodzi na sdr i co jak co to system oparty na ddr będzie wydajniejszy,więc sam fakt że może i sam procek jest trochę szybszy, ale system na nich oparty jest już wolniejszy,a temu nie możesz zaprzeczyć... o tym że tak jest juą pisałem wcześniej, ale chodzi mi a samego procka, niedługo na szczęści kupię athlona xp poza tym jutro dostanę abita kt7a i porównam oba procki na sdramach, mnożnik zaraz odblokuje, poza tym słyszałem że morgany słabej się kręcą od poprzedników Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 ktoś wie jaka jest różnica w wydajności chipsetów i815 i kt133A? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 zmniejszyłem mnożnik do 10 i zapuściłem magistrale 133 , ale po 15 minutach komp się dziwnie zachowuje, temp jest za wysoka(65), a akwarium nie chce mi się robić, co jak co ale to VIA C3 lepiej się kręciła, poszła na 9*166 :D , a mój poprzedni celek max to 10*157, i zachowywał się tak samo jak teraz duron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...