Skocz do zawartości
Ghazi

Nowy bloczek! Fantastyczna wydajność! Nowy konkurent dla...

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli to wsyztsko jest wykonane z litej miedzi a dno nie jest grubsze niz 2mm to ten blok moze byc naprawde bardzo wydajny!!!

Myślisz ze nikt nie próbowała robić bloczku z jak najcieńszym dnem? Próbował. I co się okazało? Widocznie sie okazało ze lipa, jak takich nie robia ;)

profesjonalisci potrafia uzyskac dno grubisci z rzedu 0.5mm nawet i mniejsze... i wtedy blok pokazuje MOC! (hehe prawda berkut ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam ponownie

"Jezeli dajesz gwarancje na szczelnosc i pokrywasz wszelkie szkody wyrzadzone przez bloczek to moglbym sprobowac, ale w roli budget friendly i tak wole bloczki wiercone lub na przyklad takie konstrukcje jak te frezowane M z allegro za 46zl."[/img]

gwrancie na szczelność to jasna sprawa - nie wiem o co ci chodzi z tymi szkodami ( może sie boisz ze np. te króćce odlecą podczas montażu bo wygląda na delikatną konstrukcję nic bardziej mylnego) – apropo te bloczki z allegro frezowane za 46zł też są mojej konstrukcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie dostałem maila przez allegro odnośnie tej debaty na forum

„...piep..... bzdury o testach i to ze robiłeś test na grubszym bloku żeby ktoś od ciebie ten szmelc kupował..”

chłopie nikt ci nie każe go kupować ani oglądać

ludzie nie jestem w stanie wam udowodnić mojego porównania bo i tak nikt za bardzo w to nie wieży - dorzucam tylko foto ze mam taki blok na 4mm podstawa ten mniejszy na foto

co do króćców to zobaczcie na foto we wszystkich blokach są takie a sprzedaje je od ponad pół roku ani jednej reklamacji – nie jesteś w stanie wyrwać lub go odkształcić rękoma

ręce opadają

Dołączona grafika

LIMBAPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. jak chcesz wyślij mi go do testów. Mieszkam nie daleko, łatwo mnie odnajdziesz. W moim mieście to nie będzie problem. Zobaczymy co twój wyrób potrafi. Rozwiejesz wszelkie wątpliwości... Jak powstrzyma ucieczkę termiczną mego proca to ci pogratuluję... Koło 20 września bedzie mie stac na zakup jakiegoś wypasionego bloku, dla porównania... (ceny masz zarąbiście konkurencyjne) Na razie zainwestowałem w Cooler Master - Aerogate II by solidnie mierzyć temperatury. Mam już lublinianke, wiatraki, copalek i pomysł na wc... (głowa mnie już boli od pochłaniania teorii) szczerze wątpię w skutecznośc tego rozwiązania, ale z natury jestem zajeb... obiektywny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie ale narzekacie , to co jest na tych fotkach przerasta cpc w stosunku takim jak star-trek do czasow terazniejszych. Bloczki wygladaja ladnie a niepowinno sie wszytskiego nowego krytykowac co nie jest od mate'a lub od innej sprawdzonej firmy a tak sie tutaj utarlo. Wg mnie jest cacy a z czasem wszystko sie apgrejduje :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do testu to nie ma sprawy jestem zainteresowany ale są warunki :

- ja będę w tym teście uczestniczył (sory ale nie ma obiektywnych testów)

- wymagane są dwa termometry elektroniczne z płaskimi czujnikami temperatury (oki chodź jeden)

- osoba ma już układ wodny i jakieś bloki dla porównania wyników ( i chodź zielone pojęcie na forum niema ich za wiele)

- co najmniej 2h test dla jednego bloku (przy porównaniu tylko dwóch bloków to wychodzi około 6h )

- najlepiej do 100 km od Jeleniej Góry (mogę pojechać w wolny dzień )

- osobą do testu nie może być „Ghazi” jest nie uprzejmy, nie obiektywny ( nie rozumiem dlaczego taka osoba prowadzi forum http://forum.oc-serwis.pl -chłodzenie)

Nie chodziłem nigdy po forach ( brak czasu i nie wiele konstruktywnej treści mniej niż 5%) dopiero wczoraj ktoś życzliwy mnie powiadomił na maila o tej dyskusji

poczytałem sobie wczoraj różne posty na tym forum i zauważyłem jedną rażącą sprawę a mianowicie ze tu jest kult produktów firmy MCS – zresztą każdy to zauważy

zrobię coś odwrotnego ale zgodnego z prawdą

jakieś pół roku temu robiłem dwa takie bloczki jak Popixs dla jakiegoś gościa z Krakowa ( za 1/3 ceny nukleon – tylko podstawę) oczywiście to jest prawie nukleon tylko z bokami w jednym kawałku, rzecz jasna dzięki temu będzie minimalnie lepszy od bloku „TABU”

staram się być obiektywny chociaż człowiek który robi bloczki (Popixs) w czoraj skrytukował moją robotę w sumie bez powodu (ale to jasne dlaczego)

bloczek „ Blok Crystal C1 PK „ jest mało efektywny zwykła M-ka będzie miała lepsze rezultaty

(powód „martwe strefy” ciecz zawsze wybierze najmniejszą linie oporu czyli od wlotu do wylotu)

ale wystarczy zamiast toczyć kanały wyfrezować je , tak ja było z tą różnicą żeby nie robić pełnych okręgów tak aby uzyskać jedną ścieżkę przepływu dla cieczy i blok będzie miał bardzo dobre parametry.

Sory nie jestem złośliwy wyrażam opinie i ją motywuje (to tego powinno służyć forum)

Poczytajcie wszystkie wiadomości w tym poście i powiedźcie ile jest tu jakieś konstruktywnej wypowiedzi ?

Jeśli ktoś ma jakieś logiczne przesłanki aby twierdzić ze ten blok nie jest zadowalający chętnie z nim porozmawiam. Około 2 lata posiadam chłodzenie wodne w komputerze od ponad pół roku robię różne bloczki przeważnie frezowane w większości dla znajomych część sprzedałem przez allegro wykonałem ich ponad setkę .

LIMBAPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobą do testu nie może być „Ghazi” jest nie uprzejmy, nie obiektywny ( nie rozumiem dlaczego taka osoba prowadzi forum http://forum.oc-serwis.pl -chłodzenie) LIMBAPL

Ta osoba nie prowadzi tego forum, jest tylko jednym z jego uczestnikow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LIMBAPL, nikt nie uwierzy w to ze bloczek jest wydajny, jezeli nie zobaczy jakiegos testu porownawczego z innym blokiem. Zapodaj go komus do testow to zdobedziesz zaufanie i jezeli bloczek jest dobry to pewnie i kupcow. Mowie ci, to ci sie oplaci.

BTW, forum oc-serwis.pl prowadzi Vader a nie Ghazi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"LIMBAPL napisał:

osobą do testu nie może być „Ghazi” jest nie uprzejmy, nie obiektywny ( nie rozumiem dlaczego taka osoba prowadzi forum http://forum.oc-serwis.pl -chłodzenie) LIMBAPL

Brzoza

Ta osoba nie prowadzi tego forum, jest tylko jednym z jego uczestnikow"

teść maila do "Ghazi"

"Treść wiadomości:

Witam! Reprezentuję portal oc-serwis.pl, jestem jego redaktorem......itd.

podpiasał Ghazi imie nazwisko (ale nie ujawniam danych osobowych)"

LIMBAPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"LIMBAPL napisał:  

Brzoza

Ta osoba nie prowadzi tego forum, jest tylko jednym z jego uczestnikow"

teść maila do "Ghazi"

"Treść wiadomości:

Witam! Reprezentuję portal oc-serwis.pl, jestem jego redaktorem......itd.

podpiasał Ghazi imie nazwisko (ale nie ujawniam danych osobowych)"

LIMBAPL

Boshe co za człowiek! A co miałem napisać?! Ze jestem z lasu i chce twoje bloki? Gadałem z Vaderem (czyli szefem forum) i on mi zezwolił na napisanie maila. To raz. Dwa: skoro sie ładnie podpisałem itp. do ciebie per Pan, to gdzie ta nieuprzejmość?! Trzy: tu nie jest miejsce na jakieś głupie słowne potyczki tylko na test bloków. Przestań wytykać moją osobę i oc-serwis. Koniec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytałem sobie wczoraj różne posty na tym forum i zauważyłem jedną rażącą sprawę a mianowicie ze tu jest kult produktów firmy MCS ? zresztą każdy to zauważy  

Nie wiem czy jest to kult, ale sadze ze MCS po prostu zapracowalo na swoja opinie dobrymi produktami.

Inna sprawa ze dla wielu ludzi cos co nie jest wyfrezowanym klockiem miedzianym nie ma prawa byc blokiem wodnym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe,jak to czytam to normalnie smac mi sie chce.

IMHO jesli ktos robi DOBRE bloki to sam powinien starac sieo uznanie,reklame itd.przeciez to jest kasiora do zarobienia

Natomiast Pan Producent najwyrazniej ma jakies opory w tym kierunku.

Ghazi jest zwyklym user'em forum.oc-serwis.pl ktory jednak wyszedl z inicjatywa tego testu i dostal blogoslawienstwo od naczelnego.

Beda bloczki ,beda testy i reklama.Prosty i klarowny uklad.

pozdrawiam _Vip_ OC-Serwis Team

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietacie jeszcze ATHLONA XP 3000 MHz ;)

Dyskusja byla na podobnym poziomie ... szkoda gadac ...

Wstrzymajcie sie z wszelkimi opiniami na temat wydajnosci tego bloku jesli nie macie i nie przeprowadziliscie testow porownawczych w uczciwych warunkach ...

Pozostaje aby czekac na officjalny test ... bo inny test pewnie Pan producent zdementuje ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam to na na mod4us miał być test bloczków... Między innymi Spiderman miał się nim zajmować! Co do czczenia bloków Mate'a, jak już ktoś napisałe gość sobie ciężko zapracował na uznanie, ale jakbyś czytał wszystkie posty to byś zauważył że są także posty przeciw niemu i także on ma małe potknięcia vide nukleon B3TON'a...

BTW

Ktoś wie co z tym testem na mod4us?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje ze po skazaniu i zapadnięciu wyroku na blok

doczekam się procesu

to tylko czekam na chętnego do testowania z dolnego śląska który podejmie się testu i dysponuje odpowiednim zapleczem technicznym

( niestety ale z moją osobą musi byś przy testach – myślę że to uczciwe )

LIMBAPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozemy się dogadać, ale jeszcze nie skąpletowałem zestawu. Mam do ciebie 40 kilometrów. Do 20 września powinienem złozyć wszystko.

Dzisiaj wyczyściłem lubliniankę. Moge przyjechać do jelonki wcześniej jak dysponujesz odpowiednim zapleczem technicznym. Miasto znam dobrze, bo kiedyś się tam uczyłem. Zapraszam do Świeradowa koło 20...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest chętny do testu

są jeszcze dwie sprawy :

- czy pozostali uczestnicy tego forum uznają ten test za wiarygodny i czy ty według nich jesteś wiarygodny

- nie posiadam termometru elektronicznego z zewnętrznym czujnikiem temperatury ( niestety bez tego się nie obejdzie ) – chyba ze ludziom wystarczą odczyty z procesora minus temperatura otoczenia

jak będziesz gotów do daj znać na maila

LIMBAPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy forumowicze mnie uznaja za wiarygodnego tego niewiem. Powodów nie mam, aby byc nieobiekywnym. Jak już wcześniej pisałem zakupiłem to: http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6954&sid=1 trzeba tylko poczekac aż dojdzie. Może jeszcze zakupie jakis bloczek, dla porównania :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh przebrnollem przez ta dyskusje :)

teraz moja kolej, bloczek moze wyglada dziwnie ale to nie znaczy ze bedzie jakos malowydajny, czy niesolidny - aktualnie jestem posiadaczem blokow od "LIMBAPL" frezowanych na chipset i na procesor i jesem bardzo zadowolony - bardzo dobra jakosc wykonania i faktycznie solidne osadzenie kroccow (ten sam typ mocowania), minusem jest szlifowanie dolu bloku a nie polerowanie - rysy sa dosc znaczne ale znosne - bedzie czas to sobie sam wypoleruje :) jeszczejednym minusem (niewielkiem) jest to ze nie mozna sobie zamowic innej srednicy kroccow - przynajmnniej nigdzie o tym nie ma :)

cenowo te bloczki wyszly mi tak (84zl za oba) ze u MCS mialbym tyko chipset :/

czekam na ten tescior - zobaczymy co to potrafi - na poczatku myslalem ze to wytloczenie to calosc kanalu ale skoro jest jesdzcze frez w podstawie to moze byc ciekawie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh normalnie jak sroki :) rzucili sie na swiecidelko :/

nie widac po tym wydajnosci ni nie widac po tym jej braku - pozatym nikt nie kaze ci sprzedawac twojego bloku skoro ci odpowiada - niestety nie wszyscy moga sobie pozwolic na wylozenie 150zl za sam blok (mnie okolo 230zl wyszlo cale chlodzenie budowane od 0).

poczekamy na testy - nie licze ze bedzie bil rbitala czy nukleona - ale znowu nie przesadzajmy mate produkty ma wysmienite ale nie ma monopolu na najlepsze rozwiazania.

poc zekamy zobaczymy - moze sie okaze ze na polu wydajnosc/cena en blok przoduje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myślicie o tych bloczkach :?:

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6581&sid=1

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6464&sid=1

Który jest lepszy (nie chce wydawać za dużo na WC). A czy ten 50x60 podejdzie na Athlona :?: Pewnie tak :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAFAL10>

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6464&sid=1

Bleeee. Nie strasz mnie tym blokiem bo przez niego spać nie będe mógł :roll: Na drugi raz pisz że to z C_C, a nie podajesz linka bez ostrzeżeń ;)

Ps.Spójż na jego średnice króćców... i wiesz po części czemu jest straszny :D

UPDATE: *ayem> powiedz temu panu aby więcej mnie nie straszył, będę się moczył w nocy przez niego :cry: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh przebrnollem przez ta dyskusje :)

teraz moja kolej, bloczek moze wyglada dziwnie ale to nie znaczy ze bedzie jakos malowydajny, czy niesolidny - aktualnie jestem posiadaczem blokow od "LIMBAPL" frezowanych na chipset i na procesor i jesem bardzo zadowolony

Moglbys pochwalic sie temperaturami na cpu jakie osiagasz na tym bloczku??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek jak w podpisie 10x166 default vcore 1.6V - w pokoju 26C idle 40C stress 48C

nagrzewnica od poloneza z 3x80mm@5V tempa wody 31C

Musze wybrac miedzy blokiem frezowanym "M" od LIMBAPL a wierconym z 20 kanalami 4mm za podobna cene.

Jak sadzicie ktory bedzie wydajniejszy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi