Skocz do zawartości
s0n1c

Dobra drukarka (Atramentowa) do 650zł

Ktora wybrac?  

1. 1. Ktora wybrac?

• Lexmark P707
      2
    • Canon i450/i550
      3
    • Epson Stylus C82
      2
    • HP Photosmart 130/230
      2
    • Inna
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Polecam Hp 5550.

Mam taką i :

daje bardzo wysoką jakość druku, jest szybka, jest ekonomiczna - łatwo napełniać kartridże i są wytrzymałe. Czarny napełniałem 4 razy i nie ma różnicy w jakości, kolor napełniałem 4 razy i dopiero przy ostatnim pojawiły sie pierwsze oznaki zużycia głowicy: bardzo delikatne kreseczki na kolorze jasnoniebieskim. Zestaw do nabicia cz. cena 47zł (starcza na 3-4 razy), zestaw do nabicia kol. cena ok.50zł (starcza na 4-5 razy)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Epson Sylus C82 - widziałem go w akcji jest poprostu rewelcyjny w kolorki drukuje rewelacyjnie, i cena farby do nawet do przyjęcia jest :)

POLECAM

Tu masz reckę EPSON vs HP :arrow: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=drukarki_hp_epson

P.S. W Canonach się nie oriętuje ale wiem że lexmarki są nie bardzo bo: mój kuzyn ma Lexmarka z31 a ja epsona stylus'a 480 i mimo że lexmark ma lebsze parametry to mój epsonik bije go na głowę pod względem jakości druku. A co do HP to wiadomo bardzo dobre ale i bardzo drogie :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przegladnolem ten test i wyglada na to ze Hp jest tansze w utrzymaniu i ma lepsze oprogramowanie, ale jakosciowo Epson

Prosze o nie glosowanie w ankiecie na model drukarki o ktorej nigdy nie czytales/widziales.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o "przewagę jakościową" epsona w teście, to zauważ jakie drukarki HP tam dali :lol:

W przypadku HP5550 jakość jest zniewalająco lepsza - niczym nie różni się od PhotoSmarta.

Poza tym drukuje do 17 str./min. i to w przawie absolutnej ciszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za Lexmarkiem

sam mam Z31 i musze przyznac ze koszty eksploatacji sa male (8 razy napelnialem kadriz i jeszcze nawet dobrze drukuje - czarny ,kolorowy 3 razy)

nie polecam za to HP ze wzgledu na problemy z nabijaniem kadrizy ,chociaz musze przyznac ze 945c drukuje ladnie i cicho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za Lexmarkiem

sam mam Z31 i musze przyznac ze koszty eksploatacji sa male (8 razy napelnialem kadriz i jeszcze nawet dobrze drukuje - czarny ,kolorowy 3 razy)

nie polecam za to HP ze wzgledu na problemy z nabijaniem kadrizy ,chociaz musze przyznac ze 945c drukuje ladnie i cicho

Nabijałeś kiedyś HP?

Przy 5550 z kartridża odkleja się naklejkę i są widoczne otwory do zaaplikowania tuszu. Wpuszcza się go strzykawką z igłą lekarską. Nie trzeba nic odciągać itp. Znasz prostszy sposób?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za Lexmarkiem

Nabijałeś kiedyś HP?

Przy 5550 z kartridża odkleja się naklejkę i są widoczne otwory do zaaplikowania tuszu. Wpuszcza się go strzykawką z igłą lekarską. Nie trzeba nic odciągać itp. Znasz prostszy sposób?

nabijalem 1120 (A3) i wbija sie kuleczke wpuszcza tusz strzykawka,zaslepia sie dziorke koreczkeiem gumowym i ... czrny drukuje spoko ,a kolorowy tylko jednym kolorem na zmiane,dwoma blado ,albo wcale zadnym

zalezy od przypadku (nacisniecia polecenia drukuj)

z Lexmarkiem takich przebojow nie mialem

w 64cos glowica sie zuzyla po pierwszym napelnieniu i zaczela puszczac biale paski (czarna glowica)

nie ufam HP i nie kupuje ich ,zwlaszcza ze Lexmark jest tanszy i nie sprawia problemow ,a A3 lepsze robi Epson

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałeś to co napisałem?

Przeczytaj wszystko od początku to będziesz wiedział o czym jest rozmowa.

I nie mów, że Lexmark jest lepszy od HP, bo nawet największa lama nie przyzna Ci racji.

Zresztą zrób ankietę: Lexmark vs HP i sam zobacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałeś to co napisałem?

Przeczytaj wszystko od początku to będziesz wiedział o czym jest rozmowa.

I nie mów, że Lexmark jest lepszy od HP, bo nawet największa lama nie przyzna Ci racji.

Zresztą zrób ankietę: Lexmark vs HP i sam zobacz.

czytalem co napisales i co z tego

masz HP i sie podnieciles

a ja mam kilka drukarek do wyboru i stwierdzam ze najmniej problemowe sa Lexmarki w swojej klasie cenowej

o jakosci druku to nie ma dyskusji,bo ponizej 500pln teraz zadna drukarka nie drukuje tak jak by sie chcialo

HP robi dobre drukarki powyzej 500pln ,ale te tansze sa cienkie i nic tego nie zmieni

powyzej 1500pln tez chale odstawia ,bo troche tanszy Epson kroluje w A3

a to ze w A2 - A0+ HP nie ma konkurencji to wyrobil sobie marke ,wiec ankieta w drukarkach A4 nic nie da,bo wszyscy krzykna HP bo robi dobry sprzet biurowy

a tak naprawde to niewiadomo czy robi dobry sprzet tylko wiadomo ze robi (brak konkurencji nie pozwala zrobic porownania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam Canona i550 i jestem bardzo zadowolony, głównie z kosztów użytkowania. W końcu mogę drukować rzeczywiście do woli, nawet pordaniki, książki czy inne bzdety :wink: Szybkość i jakość druku również jest zadowalająca.

Wcześniejszą moja drukarką była HP690C i ... nigdy więcej nie kupię już drukarki atramętowej HP (co innego laser, tutaj HP jest b. dobry)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak wyglądają ceny pojemników z tuszem do epsona. Poza tym nie wiem, czy przypadkiem kartridze epsona nie są zabezpieczone czipem (część jest na pewno)

Na wszsytko są teraz sposoby. Także taki kartridż też nie jest trudny do rozgryzienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...