Skocz do zawartości
Wolek

Co mi nie wyrabia

Rekomendowane odpowiedzi

Epox 8RDA, na tym athlon 1700+@2220MHz przy napieciu 1.675V (standardowe napiecie 1.5V) w zestawie 3 bloczki (na procesorze Crystal C1), wszystko zasilane przez 420W zasilacz chiefteca.

W momencie gdy prubuje zblizyc sie do 2300 Mhz (przez zmiane mnoznika), wszystko ladnie startuje, wlaczam Primea, pochodzi troche i ... komputer wylacza sie (tj. swieca sie jedynie diody i chodza wentylatory w zasilaczu).

Wydaje mi sie ze mozna wykluczyc zasilacz i tempereature (jesli prubuje podbic samo napiecie bez zmiany mnoznika nic takiego sie nie dzieje, przez przypadek wylaczyla mi sie pompka, czujnik podal temeprature 59* wszystko takze chodizlo ok).

Ktos wie co moze byc tego przyczyna ??? procesor ladnie startuje na wyzszych zegarach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba procek juz nie wyrabia

moze pomoze ci zwiekszenie napiecia o jakas wieksza wartosc lub drastyczne obnizenie temp. bo zdaje sie ze dochodzisz wlasnie do granic mozliwosci twojego krzemu

Dokładnie :) Więcej juz niewydusisz z twojego proca, jedynie wyższe napięcie moze coś tu dać albo zamrożenie cpu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...