kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Mam : Procek : Właściwości procesora Typ procesora AMD Athlon XP, 1666 MHz (6.25 x 267) 2000+ Nazwa kodowa Thoroughbred-A CPU Stepping A0 Pamięć podręczna L1 kodu 64 KB Pamięć podręczna L1 danych 64 KB Pamięć podręczna L2 256 KB (On-Die, Full-Speed) Informacje fizyczne procesora Wymiary obudowy 4.95 cm x 4.95 cm Liczba tranzystorów 37.2 milion(ów) Technologia wykonania 6Mi, 0.13 um, CMOS, Cu Rozmiar procesora (Die Size) 80 mm2 Napięcie rdzenia 1.50 - 1.65 V Napięcie We /Wy 1.6 V Typowa moc 44.9 - 61.7 W (zależna od prędkości procesora) Maksymalna moc 49.4 - 67.9 W (zależna od prędkości procesora) Mainboard : Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 03/19/2003-nVidia-nForce-A7N8X2.0C-00 Nazwa płyty głównej Asus A7N8X Właściwości magistrali FSB Typ magistrali DEC Alpha EV6 Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 2132 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali HyperTransport v1.0 Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniaz procesora 1 Liczba gniaz rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP Pro Liczba gniazd pamięci 3 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN Współczynnik postaci ATX Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm Mikroukład płyty głównej nForce2-SPP Dodatkowe własności Q-Fan, CPU Overheating Protection RAM : Właściwości modułu pamięci Nazwa modułu Micron Tech. 256MBPC2700CL25 Numer seryjny 2A08C03Bh Rozmiar modułu 256 MB (1 rows, 4 banks) Typ modułu Unbuffered Typ pamięci DDR SDRAM Szybkość pamięci PC2700 (166 MHz) Szerokość modułu 64 bit Napięcie modułu SSTL 2.5 Metoda detekcji błędów Brak Szybkość odświeżania Zredukowana (7.8 us), Self-Refresh Najwyższe opóźnienie CAS 2.5 (6.0 ns @ 166 MHz) Następne najwyższe opóźnienie CAS 2.0 (7.5 ns @ 133 MHz) Własności modułu pamięci Early RAS# Precharge Nie obsługiwane Auto-Precharge Nie obsługiwane Precharge All Nie obsługiwane Write1/Read Burst Nie obsługiwane Buffered Address/Control Inputs Nie obsługiwane Registered Address/Control Inputs Nie obsługiwane On-Card PLL (Clock) Nie obsługiwane Buffered DQMB Inputs Nie obsługiwane Registered DQMB Inputs Nie obsługiwane Differential Clock Input Obsługiwane Redundant Row Address Nie obsługiwane Mikro uklad plyty glownej : Właściwości mikroukładu płyty głównej Mikroukład płyty głównej nVIDIA nForce2 SPP CAS Latency 2.5T RAS To CAS Delay 3T RAS Precharge 3T Liczba gniazd pamięci Gniazdo DRAM nr 1 256 MB (PC2700 DDR SDRAM) Właściwości AGP Wersja AGP 2.00 Stan AGP Włączone Rozmiar pamięci fizycznej dostępnej dla AGP 64 MB Obsługiwane szybkości AGP 1x, 2x, 4x Bieżąca szybkość AGP 4x Fast-Write Obsługiwane, Wyłączone Side Band Addressing Obsługiwane, Wyłączone BIOS :P : Właściwości BIOS'u Typ BIOS'u Award Typ BIOS'u Award Phoenix-Award BIOS v6.00PG Informacja z BIOS'u Award ASUS A7N8X2.0 ACPI BIOS Rev 1003 Data BIOS'u systemowego 03/19/03 Data BIOS'u wideo 07/24/01 i moze sie wam to przydac :) : Właściwości czujnika Typ czujnika Asus ASB100 Bach Dostęp do czujnika SMBus 2Dh Nazwa płyty głównej Asus A7N8X Temperatury Płyta główna 35 °C (95 °F) Procesor 44 °C (111 °F) Wentylatory Procesor 2935 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.70 V Napięcie pomocnicze procesora 1.70 V +3.3 V 3.28 V +5 V 4.84 V +12 V 12.42 V -12 V -12.33 V -5 V -4.67 V i teraz mam pyt. jak podkrecic tego procka i o ile mozna bo nieznam sie na tym! Niewysylajcie mnie do FAQ i czytania search bo mi to nic niedaje. Bartdzo was prosze o "tutejsza" odpowiedz na moje pytanie. Info wzialem z AIDA 32. Jakim progsem najlepiej i JAK podkrecic mojego procka i do ilu zeby sie niespalil. Z gory THX za odp. i blagam jeszcze raz o niekasowanie postu tylko prosze o odp. Pozdrawiam kikus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 ... i teraz mam pyt. jak podkrecic tego procka i o ile mozna bo nieznam sie na tym! Niewysylajcie mnie do FAQ i czytania search bo mi to nic niedaje. Bartdzo was prosze o "tutejsza" odpowiedz na moje pytanie. Info wzialem z AIDA 32. Jakim progsem najlepiej i JAK podkrecic mojego procka i do ilu zeby sie niespalil. Z gory THX za odp. i blagam jeszcze raz o niekasowanie postu tylko prosze o odp. Pozdrawiam kikus Ja właśnie tam cię wysyłam. Gdyby każdy zadawał pytania, które były poruszane setki razy to z forum zrobiłby się burdel. Poszukaj jeszcze raz, a na pewno znajdziesz wszystko co będzie ci potrzebne. Miłego O/C :twisted: Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 stary weź mnie normalnie nie drażnij ja przez sekundę spojrzałem na FAQ i zauważyłem tam to: Podkręcamy...zaczynamy (dla mocno początkujących) więc może tak raczyłbyś to przeczytać. masz procka XP2000+ wieć mnożnik 12,5 x FSB 133, pamięci to PC2700 inaczej DDR333 czyli faktycznie 166Mhz - wiec ustaw synchronicznie taktowanie pamięci i procka na FSB 166. wtedy procek będzie szedł na 12,5x166=2075Mhz, jak będzie nie stabilny to zwiększ napięcie na procku itestuj testuj testuj. Ile większą FSB wyciągniesz to zależy od jakości pamięci. Ale może nie bierz się za to zamnknąć, skasować ten topic albo coś :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 hej kikus jakim progsem wzieles te info o procku itd. (podaj linka do niego jak znasz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 hej kikus jakim progsem wzieles te info o procku itd. (podaj linka do niego jak znasz)Przecież napisał z jakiego to programu, poszukaj przez Google. Pzd AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 hej kikus jakim progsem wzieles te info o procku itd. (podaj linka do niego jak znasz)Przecież napisał z jakiego to programu, poszukaj przez Google. Pzd AT niby gdzie jest to napisane... podaj naze tego programu to ja juz sobie sam poszukam (nie lubie sie wyreczac innymi osobami, jedynie jak sam sobie nie radze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kikus Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 JEEEEEEEEEZU !!!! Info wzialem z AIDA 32 Info wzialem z AIDA 32 Info wzialem z AIDA 32 Info wzialem z AIDA 32 Info wzialem z AIDA 32 Info wzialem z AIDA 32 Masz napisane !!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 hej kikus jakim progsem wzieles te info o procku itd. (podaj linka do niego jak znasz)Przecież napisał z jakiego to programu, poszukaj przez Google. Pzd AT niby gdzie jest to napisane... podaj naze tego programu to ja juz sobie sam poszukam (nie lubie sie wyreczac innymi osobami, jedynie jak sam sobie nie radze).Czy chcesz mi powiedzieć że nie przeczytałeś pierwszego posta w wątku? No to spróbuj jeszcze raz, nazwa programu jest tam podana. .... AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 po co te nerwy, podawanie tyle cytatow po prostu trzeba bylo wstukac AIDA 32 czy to takie trudne... nie domyslilem sie ze aida to progs w 1 postu, moja wina ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...