Skocz do zawartości
greeter

Kolory na monitorze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pisze tu poniewaz od pewnego czasu zmienia mi sie kolorystyka na monitorze. Tzn. nagle obraz staje sie zoltawy, po jakims czasie kolory zostaja przywrocone , ale za jakis czas znowu to samo czyli kolory sie zmieniaja. Dodam ze odlaczylem kartke graficzna oraz kable i znowu je podlaczylem ale to nic nie dalo. Karta graficzna to gf3 ti200 podkrecona do wartosci 200/460. Karta jest podkrecona od kilku miechow , a kolorki sie zmieniaja od niedawna wiec nie wiem czy to nie jest tego wina.

A moze cos z monitorkiem?

Greeter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

greeter -> sprawdz kabel jelsi jest ok 3eba bedzie grzebac w monitorze

soltys -> najpierw zainstaluj infy do monitora!!! u mnie mialem tki efekt i myslalem ze to od jakis pol emagnetycznych a tu pach zpaomnialem przy instalce infa maxchnac i byla kupa! na moim pulpicie falowal mi kolor, bylo to wyrazne i wyjatkowo wq-denerwujace... rozejzyj sie jescze do okola czy cos tam nie robi nieiwdzialnej e-fali :lol:

Pozdro 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się coś takiego dzieje jak blisko monita mam jakieś urządzenie elektryczne (głośniki, skaner) obraz robi się różowy jakie pole elektromagnetyczne chyba zmienia obraz

Tak jest zawsze. Przyłuż magnes do monitora to Ci się wszystko na nim pomiesza tylko nie za blisko bo w starych to sie długo to pomieszanie trzyma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Pisze tu poniewaz od pewnego czasu zmienia mi sie kolorystyka na monitorze. Tzn. nagle obraz staje sie zoltawy, po jakims czasie kolory zostaja przywrocone , ale za jakis czas znowu to samo czyli kolory sie zmieniaja.  Dodam ze odlaczylem kartke graficzna oraz kable i znowu je podlaczylem ale to nic nie dalo.  Karta graficzna to gf3 ti200 podkrecona do wartosci 200/460.  Karta jest podkrecona od kilku miechow , a kolorki sie zmieniaja od niedawna wiec nie wiem czy to nie jest tego wina. 

A moze cos z monitorkiem?

Greeter

Na 75% jest to uszkodzony kabel grafika -> monitor, tj, gdzieś jedna żyła pękła. Tudzież styki w gnieździe na karcie nie łączą. Popróbuj poruszać kablem, jak Ci znowu kolory zwariują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za odpowiedzi

Mieliscie racje, ze to przez kabel. 

Jak nim ruszam to zmianiaja sie kolorki. 

Niestety chyba nie da rady go wymienic bo jest na stale wmontowany w monitor

Nie żartuj. Kabel jest prawdopodobnie uszkodzony przy samej wtyczce. Łatwo to sprawdzić, trzeba tylko wygiąć w miejscu "podejrzanym" - jesli zmienią się kolory to wszystko jasne. Wystarczy go skrócić o kilka(-naście?) centymetrów i przylutować nową wtyczkę (stara jest nierozbieralna). Dla kogoś mającego wprawę w lutowaniu to 10 minut roboty. Na upartego można też wymienić cały kabel, ale przeważnie nie ma takiej potrzeby.

Pozdr

AT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...