Niemiec Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Wreszcie uruchomilem swoje WC. Zabieralem sie do tego od kwietnia, ale byly matury, potem egzaminy wstepne na studia a pozniej wakacje. W sklad mojego zestawu wchodzi: -BlackBox -Blok na grafike by Popixs, poddany przerobce poprzez dolutowanie kolanek -pompa AquaEL 600 l/h - pojemnik Easy Click 2.4l -Arctic Silver 3 (wielkie podziekowania za nia dla MKa11) -alu nagrzewnica od czegos :) wymiary czesci roboczej 22*16cm -2 merty weza z zoologicznego -zaciski Obecnie chlodnica jest bez shroua i stoi na dwoch drewnianych klockach :D Plekse na shrouda i stojak mam, ale nie mam czasu i narzedzi aby go zrobic. Zdjecia powiedza reszte (sorka za jakosc, ale aparat do motorolli t722i wiecej nie potrafi :( ). Jak cos to pytajcie :) Zapomnialem o wynikach :) Temperatura otoczenia 24st. temperatura wody po wielogodzinnym obciarzeniu (Prime95 i United Device) wynosi 31st Proc w IDLe ma 34st a w stress 36st. Procesorek jest teraz ustawiony 10*100 z napieciem 1.44V (nie moge go inaczej ustawic bo zmylem olowek z mostkow w czasie mycia, a nie chce mia sie teraz bloku odkrecac). tak wygladal sprzet przed WC. Wiatrak zalmana na 1800rpm i aluminiowy radiatorek od spire z miedzianym dnem. pojemnik Blok na grafike, sam i na grafice BlackBox na procu nagrzewnica Buda z WC widok ogolny i to by bylo na tyle. czekam na sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2003 Proste, czyste i zajebiste Jeszcze wierszokleta zostane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 :arrow: cuz moge powiedziec... zdjecia sa troszke nie wyrazne (nie widac szczegolow) ;) ogolnie: nie dopatrzylem sie jakis uchybien, uklad jest nieskomplikowany w budowie, dobrze chlodzi i o to chodzi (nawet sie zrymowalo) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Bardzo dziwie mnie bardzo mala roznica temeratur w stresie miedzy woda, a CPU. U mnie wynosi ona 10-14*C, ale oboje mamy odczyc z termistora, wiec wyniki sa ... warte. Ciekawe w jakich granicach ta temperatura realnie wynosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 wszystko ok, tylko do budy to zaladuj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Podobaja mi sie krucce na twoim zbiorniczku ;-) Ale z chlodnica to mogles sie bardziej postarac ... Jak na piersze wydanie wc to spox 8) update : I nie zapomnij o copalu ... no chyba , ze nie doczytalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 nom laadnie ladnie ciekawe jak bedzie sie sprawowa cpod prime95??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 nom laadnie ladnie ciekawe jak bedzie sie sprawowa cpod prime95??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 A co tam robi tasma na grafice? :) :) :) Widze, ze sie przeciekow boisz. Po co Ci taki wielki pojemnik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Nagrzewnica to chyba od Forda Fiesty :) Widzę że masz taką sama temp. wody Ja juz zabieram się do zrobienia dodatkowego obiegu wody. mam kompa blisko okna więc na zimę druga chłodnica pójdzie na zewnatrz. Płyn z tego drugiego obiegu będzie schładzał wodę w zbiorniku. Spoko WC A co tam jest na tej karcie graficznej boimy sie przecieku? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 na grafice jest papier toaletowy :lol: bo foty byly robione tuz po zamontowaniu do kompa i nie wiedzialem jak bedzie ze szczelnoscia calosci, ale po calej nocce prime jest ok ze szczelnoscia i z temp. ktora wynosi dalej 36st. Z nagrzewnica bede pracowal ciut pozniej. Plaksa na shrouda i stojak lezy i czeka na chwile czasu. co do copala to w Olsztynie narazie nie udalo mi sie go znalesc, ale bede szukal :) Zastanawiam sie co dac do chlodzenia nagrzewnicy, bo wymiary czesci roboczej (16*22cm) pozwalaja na wrzucenie 4*80mm, 2*92mm i 1*120mm. pojemnik jest duzy, bo czeka na przyplyw kasy, ktory pozwoli na zakup ph802 w sprawie jakosci to pisalem, ze aparacik z motorolli wiecej nie potrafi, a innego aparatu nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 PAPST 172mm z allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 PAPST 172mm z allegrojest za duzy i bedzie wystawal poza nagrzewnice, poza tym koles podniosl cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Co z tego ze bedzie wystawal - wymiar zewnetrzny to 172, w srodku jest mniej (chyba cos kolo 155-160 z tego co pamietam). U mnie tez jakos byl z tym problem, ale lepszy jeden taki papst niz kilka badziewek. Wszystko w koncu dalo sie ladnie sklecic (nie bede opisywal, bo jest na fotkach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2003 Fajne te twoje chłodzonko Niemiec . Niemiecka precyzja i dokładność :) Niedługo sprawie sobie podobne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartuch Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Czy to jest może nagrzewnica o VW POLO? Na zdjęciu dokładnie nie widać, a jestem ciekaw bo ostatnio takowa właśnie wytaściłem i jestem ciekaw jak sie będzie sprawować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Czy to jest może nagrzewnica o VW POLO? Na zdjęciu dokładnie nie widać, a jestem ciekaw bo ostatnio takowa właśnie wytaściłem i jestem ciekaw jak sie będzie sprawowaćnie wiem od czego ona jest, bo kupowalem ja na oko na szrocie. na allegro widnieje jako POLI i FIESTA. Jako pasywna chlodnica sprawuje sie ok, co widac po wynikach. Bedzie jeszcze lepiej jak zaczne ja wentylowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygod Opublikowano 1 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2003 Hehe widze że patnet z karta graficzna jak u mnie:) Chlodnica też w podobnym miejscu:) No i brawoza osiagi które tylko potwierdzają dobre zestawienie układu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2003 Hehe widze że patnet z karta graficzna jak u mnie:) Chlodnica też w podobnym miejscu:) No i brawoza osiagi które tylko potwierdzają dobre zestawienie układu!bo ten patent z grafa byl wzorowany na Twoim WC. zastanawialem sie jak zrobic doprowadzenie wezy i pojawil sie Twoj temat, wiec skorzystalem :) co do nagrzewniicy to jest ona za duza, zeby zamontowac ja w budzie. po za tym szukam jakiegos miedziaka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przygod Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 U mnie ten patent sprawuje się wyśmienicie :) Jak jest u ciebie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2003 patent sprawuje sie swietnie bo jest cicho :) karty bardziej nie moge podkrecic, najwidoczniej jest to kres tego egzemplarza, procek tez nie idzie wiecej niz na AC przy 10*133 przy 2.2V dalej jest nie stbilny. osiagow nie zyskalem, ale mam cicho :) chlodnica jest w takim miejscu bo do srodka jej nie wstawie. obecne jej mocowenie to prowizorka, pleksa juz czeka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 zamowilem, a wlasciwie wygralem :) papsta 172mm, jak dobrze pujdzie to bedzie u mnie wtorek sroda, bo zostanie wyslany w poniedzialem. zobaczymy czy ten kolos jest wart 52zl (wentyl45 + 7 paczka prorytetowa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 przyszedl papscik i po polozeniu go na nagrzewnicy, zeby wyciagal z niej powietrze temp procka spadla az o 1st!!!! Spodziewalem sie czegos wiecej. poza tym jest troche glosny, porownywalny z zalanem na 7V, a papscik na 7V nie rusza :(. Teraz mam na procu 34st w stress, temp wody 31st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 PAPST rusza chyba na 11V. Poza tym taki wcale glosny nie jest (wez pod uwage ile wazy same smigielko), a wydajnosc od ZALMAN'a ma o niebo lepsza :) U mnie troche slychac lozyska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 caly wentyl wazy prawie kilogram. teraz mam 30st wody i 32st proca w idle, jak jeszcze troche pochodzi w pochodzi idle to temp spadnie, ale spodziewalem sie lepszych rezultatow. A moze moja 30watowa "gralka" juz nie bedzie miala nizszej temp?? Powiedz mi do czego sa te 3 dodatkowe przewody i czy podlaczales go pod wyzsze napiecie?? zastanawiam sie czy nie zrobic regulowanego transformatora od 12 do 60V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 całkiem fajnie ci to wyszło ale ja bym kupił mniejszy pojemnik (pokrywkę zostawił) i wstawił do obudowy a tego wentyla ustaw żeby dmuchał na nagrzewnicę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 całkiem fajnie ci to wyszło ale ja bym kupił mniejszy pojemnik (pokrywkę zostawił) i wstawił do obudowy a tego wentyla ustaw żeby dmuchał na nagrzewnicę pojemnik jest taki duzy bo za miesiac (po wyplacie) w planach jest PH802 a to jest juz duza pompka. zastanawiam sie tez czy nie kupic pojemnika 1.4 od mate i nie walnac mj1000, ale te rozmyslania i wcielenie ich w zycie musza poczekac az bede mial kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 całkiem fajnie ci to wyszło ale ja bym kupił mniejszy pojemnik (pokrywkę zostawił) i wstawił do obudowy a tego wentyla ustaw żeby dmuchał na nagrzewnicę pojemnik jest taki duzy bo za miesiac (po wyplacie) w planach jest PH802 a to jest juz duza pompka. zastanawiam sie tez czy nie kupic pojemnika 1.4 od mate i nie walnac mj1000, ale te rozmyslania i wcielenie ich w zycie musza poczekac az bede mial kase. ten pojemnik od mate to fajna sprawa (taki posiadam) zero walenia się żadnych przecieków ani tym podobnych nie wspomnę o wygodzie (szybkozłączki) Wcześniej miałem wszelkiej maści pojemniki o których mogę powiedzieć są do [gluteus maximus] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 Jak spisują się te szyblozłaczki? Ja ze zwględu na większą średnice wewnętrzną, chyba zostanę przy tradycyjnych rozwiązaniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 15 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2003 całkiem fajnie ci to wyszło ale ja bym kupił mniejszy pojemnik (pokrywkę zostawił) i wstawił do obudowy a tego wentyla ustaw żeby dmuchał na nagrzewnicę pojemnik jest taki duzy bo za miesiac (po wyplacie) w planach jest PH802 a to jest juz duza pompka. zastanawiam sie tez czy nie kupic pojemnika 1.4 od mate i nie walnac mj1000, ale te rozmyslania i wcielenie ich w zycie musza poczekac az bede mial kase. ten pojemnik od mate to fajna sprawa (taki posiadam) zero walenia się żadnych przecieków ani tym podobnych nie wspomnę o wygodzie (szybkozłączki) Wcześniej miałem wszelkiej maści pojemniki o których mogę powiedzieć są do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> :arrow: ja rowniez uzywam pojemnika 1.4l na szybkozlaczkach by Mate. sprawuje sie bardzo dobrze. do srodka pojemnika wlozylem pompke MJ1000. szczerze - nie zamienilbym tego pojemnika, na zaden inny... chyba, ze Mate mialby dostepny w swojej ofercie pojemnik do ktorego wejda dwie pompki MJ1000 lub MJ750 (tzn. pojemnik dwu-komorowy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...