Skocz do zawartości
mat_zab

ALBATRON GeForce4 Ti4200 !!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

no tak w komputroniku już nie ma MSI 4200 za 369 zł ale przecież trzeba szukać:

Pine Ti4200 Pine GeForce 4 Ti 4200 64MB TV-out 64 MB Hynix 4ns (2 lata gwarancji)

w Barwkompie za 445 zł brutto (aktualnie brak na stanie)

jeszcze tydzień temu była w www.esc.pl za 409zł brutto

fotki wrzucałem tutaj

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=49540&start=210

a co do cywilizowanego świata ceny Ti4200 (nowych) zaczynają się od ok. 80$ ~ 320zł . wiec to że ktoś sprzedaje je za 360zł nie jest czymś nie możliwym. A jeżeli jeszcze kupił gdzieś tanio jakąś wybrakowaną serię to przytnie jeszcze więcej

sorki ale ja wolę zapłacić za kartę więcej i mieć gwarancję, a nie potem czytać o takich szopkach jak w tym topicu. Poprostu są granice oszczędzania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie powiem narobiliscie mi stracha sam juz nie co mam robic kupilem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17701423 oczywiscie do Chyra nie tylko ja kolega B3ton tyz

w morde ale z tymi komentarzami to przegiecie mozna bylo cos napisac ze karty mieliscie wymieniane albo cos z nimi bylo nie tak

AHA jak sie zachowac w razie jakichs problemow czy typ wymienia od razu karty az do skutku, ile jest czasu sprawdzenie ??

ja nie moge to juz moja druga nietrafiona transakcja na allegro a taki bylem zafascynowany zakupami karta ma byc u mnie dzisaj sprawdze co i jak ale sam juz nie wiem co mam robic

oddawac typowim czy czekac kiedy padnie, kiedy ja mam wystawic komentarz ?? NA PEWNO dam w nim linka do tego topicu ludzie naprawde powinniscie wpisywac swoje uwagi do komentarzy nigdy bym sie nie zdecydowal na zakup tej karty gdybym wiedzial ze sa z nia takie problemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja sie zdenerwowalem

chcialem wyslac mejle do tych wszytkich jego kontrahentow ale doszedlem do daty śro 01 paź 2003 08:27:55 CEST i wiecej mi system nie pozwolil wyslac :(

kazdy z jego kontrahentow dostanie mejla o tresci

Witam

Jestem jednym z kupujących kartę graficzną GF 4 Ti u Chyra http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17701423 Po przeczytaniu topicu na forum Tweaka http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=433...der=asc&start=0 bardzo się przestraszyłem, użytkownicy odwrotnie niż w komentarzach narzekali na jakość i problemy z ww. kartą. Czy byłbym Pan tak miły i opisał swoje wrażenia z użytkowania karty. Nie chce nikogo straszyć ani szkalować dobrego imienia sprzedawcy, chodzi mi głównie aby się dowiedzieć czy to prawda, że te karty przychodzą od Chyra uszkodzone i trzeba je w nieskończoność wymieniać, jaki jest okres w którym jest w ogóle możliwa wymiana karty. Jakie są objawy nieprawidłowej pracy karty i wreszcie czy karta, która Pan otrzymał wytrzymała ponad 3 miesiące pracy. Bardzo dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam

zobaczymy co z tego wyniknie, jak widac odzew szybki i duzy bardzo dziekuje, tylko co ja mam teraz bidny poczac :?: :!:

Jest juz pierwsza odpowiedz Pan o nicku Trzmiel pisze

"witam!

na aukcji wylicytowalem karte ti4200, ale dogadalem sie ze sprzedawca i po

doplacie 30PLN dostalem karte ti4800SE 128MB AGP X8. Karta jest faktycznie

solidnie wykonana, moge to stwierdzic porownujac do innych producentow.

Ogolnie albatron to dobra firma, ale malo znana u nas w kraju. Zauwazylem

tez ze kilka dni temu pojawily sie karty ti4200 64MB AGP X8 tej firmy w

warszawskiej hurtowni action w cenie 450 PLN brutto z 2 letnia gwrancja,

wiec jesli masz mozliwosc zakupu w action to na pewno warto sie skusic.

Wracajac do kart z aukcji Chyra, to mysle ze sa one po naprawach lub nie

przeszly testow producenta. po tygodniu uzywania swojej karty zaywazylem ze

na krawedziach czcionek pojawia sie dziwny efekt mrygania pikseli. Zeby to

zobaczyc trzeba miec dobry i duzy monitor, przykleic sie nosem do kineskopu

i dokladnie przyjrzec. przy normalnej pracy a tymbardziej w grach zupelnie

tego nie widac i ogolnie obraz jest ostry a kolory soczyste. napisalem o tym

do sprzedajacego i powiedzial ze moze wymienic karte. tylko ze ja zanim to

zauwazylem zmienilem juz chlodzenie na karcie i nie chcialo mi sie go

przerabiac z powrotem i odsylac karty w celu wymiany. zreszta i tak bede ja

mial najwyzej pol roku, bo mniej wiecej co tyle zmieniam caly sprzet w

kompie. karta kreci sie na wartosci 300/600 Mhz i dziala bez zarzutu,

wlasnie skonczylem na niej max payne'a 2, medal of honor breakthrough a

teraz gram w call of duty. gry chodza bardzo plynnie, a gram w

rozdzielczosci 1280X1024 w 32bitach. reszta sprzetu to barton 3200+ i 512MB

DDR 400, plyta na kt600. Sam nie wiem czy moge polecic ta karte, ze wzgledu

na wade jaka zauwazylem (niestety juz po wystawieniu komentarza na allegro).

Decyzja nalezy do Ciebie ! :-)"

Jest kolejny mejl nick Piotrus

Po zakupie, doszla do mnie karta uszkodzona, dopiero po kilkunastu

mailach i ok. miesiacu karta zostala wymieniona na sprawna.

Bardzo duzo uzytkownikow zadawalo podobne pytania, wiec wnioskuje

ze towar od Chyra nie jest wysokiej jakosci.

Ja swojej karty nie podkrecalem, a takze nie ma co do niej duzych

wymagan bo nie mam czasu na gry, wiec raczej juz jestem zadowolony.

Reasumujac dzis juz bym od Chyra nie kupowal, ale mozliwe ze kupilbym

taka sama karte.

Kolejne mejle tym razem POZYTYWNE

nick Katanka

ja karte kupilem dla brata, od tamtego czasu (graja non stop) pytalem

sie kilka razy czy wszystko jest ok. oni powiedzieli ze tak, ze nie

mieli problemu z karta. 12,5 tysiaca w 3D Marku :) to im starcza ;)

Pan Salamon

Karte mam od miesiaca, kreci sie jak bylo obiecane (spoko 300/600, pewnie wiecej sie da ale na razie mi nie potrzeba), problemow nie mam, no moze wentylator troszke glosny, ale poza tym nic zlego sie nie dzieje.

kolejny mocno POZYTYWNY mejl nick Telemobil

Wiem tylko, że karty od Chyra są SUPER. On zna się lepiej na kartach graficznych niż niektórzy ich producenci.

Problem w Albatronach polega na tym, że ludzie za mocno je kręcą, jeśli się je używa zgodnie z zaleceniami to jest ok.

Nie miałem lepszych kart niż Albatron. Odsetek uszkodzonych jest nieco większy niż przy innych firmach ale nie jest to zatrważające. Jeśli podkręcać te karty to trzeba to robić z głową. Nawet wadliwą kartę da się w kilka minut doprowadzić do pełnej sprawności, trzeba tylko wiedzieć jak ( tego nie chcą mówić ).

Ja nie gram w gry i karty te wytrzymywały mi ile tylko chciałem, bez żadnych zastrzeżeń.

Szczerze mówiąc to nie widziałem ładniejszych i ładniej wykonanych kart graficznych niż Albatron.

Tyle mogę napisać. A Chyrowi można ufać, to bardzo solidny sprzedawca, jemu zależy na uczciwości. Ma problemy bo ludzie, którym sprzedał karty podmieniają na niesprawne i odsyłają jako wadliwe na gwarancji. Teraz już ponoć je zaznacza.

Kupuj w ciemno, zobacz na jego komentarze.

kolejne listy tym razem mocno NEGATYWNE

nick Okere

To ciekawe, że wreszcie ktoś poruszył ten temat. Moja historia jest następująca kupiłem od Chyra dwie karty graficzne:

GF 4 TI 4200 128 DDR AGPx8

GF 4 TI 4800 SE 128 DDR AGPx8

Fakt, faktem karty były w bardzo atrakcyjnej cenie, ale dostałem je po dwóch tygodniach obie były niesprawne. Jestem bardzo spokojny człowiekiem i staram się mieć do ludzi zaufanie, a więc zadzwoniłem do faceta, a on wydał mi się konkretny, zaoferował zwrot pieniędzy lub nowe karty. Czytałem o tym całym Albatronie na sieci i firma wydaje się być solidną, tym bardziej że funkcjonuje na rynku amerykańskim, tak więc powiedziałem sobie trudno stało się obie złe ale facet jest rzetelny i przyśle mi nowe. Czekałem miesiąc i to co przysłał Chyra to żenada. Początkowo wszystko wydawało się być ok. testowałem obie i działały poprawnie kolejne „ALE” do czasu. Muszę przyznać, że największy mój błąd było wystawienie facetowi „pozytywa” trudno pośpieszyłem się. GF 4 TI 4200 siedzi w moim PC i jak na razie działa ale nie tak jak powinna, ciężko wytłumaczyć trzeba zobaczyć, natomiast GF TI 4800 pracowała dwa tygodnie i kaplica. Dziwi mnie to że facet twierdzi że czas oczekiwania jest tak długi ponieważ on je testuje (ciekawe na czym on je testuje) ostro ściemnia. Obecnie odesłałem 4800, a w rozmowie telefonicznej facet jeszcze bezczelnie sugerował, że musi ją sprawdzić, bo nie wie z czyjej winy się popsuła. Nie wiem co zrobić z 4200, ale raczej nie będę czekał aż padnie tylko odeślę i poproszę o pieniążki, mam dosyć tej farsy. Dziwią mnie te wszystkie pozytywy u gościa sam się nimi zasugerowałem, może reszta osób, która kupiła miała podobną historię.

Sumując: STANOWCZO ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie wiem jakiej karty szukasz, ale polecam RADEON 9600 (najlepiej PRO) zjada te GF

Pan Dawid

Nie umiem wejsć z tego linka co Pan mi podał na forum Tweka.Co moge powiedzieć na temat tej karty?Facet je wozi z Niemiec najprawdopodobniej jako oemy.Moim zdaniem to są resztki z niemieckich magazynów.karta i mnie sprawuje się bez problemu najmniejszego ale mam ją dopiero 1,5 tygodnia.Nie podkrecam jej bo nie ma takiej potrzeby.Kolega kupił 3 dni temu ti 4800 i pomęczył ją extremalnie.Na core ponad 300 a pamięci puścił na 660 i poszła bez problemów.Nie wiem może faktycznie te karty mają jakieś problemy ale u mnie i kumpla przynajmniej narazie takich nie zaobserwowaliśmy.Śadzac po cenie to jakieś wyprzedaże albo poserwisówki ale działają.Co do gwarancji to nie wiem jak długa jest(prawdę powiedziawszy nawet nie pytałem) ale gościu powiedzial ,że przegrzane pamieci podlegają gwarancji jedyne co nie ma to jak padnie rdzeń z przetakowywania.

PS.U mnie ta grafa chodzi na zasilaczu codegena 300w starym ,płycie Asrock k7vta4 Athlonie 1700 i dysku twardym wd 80 7200 i pracuje stabilnie.Natomiast wogóle nie krece tego sprzętu wiec nie wiem jak sie zachowa po podkręceniu.

nastepny mejl nick Businessnet

Moja karta akurat spisuje sie bardzo ładnie , nie musiałem nic wymieniać więc nie wiem ile by taka ewentualność trwała. Moze po prostu miałem szczeście.

kolejny mejl od Pana Kosowskiego

kartę kupiłem dla szwagra, ale jak na razie nie ma z nia problemu, sprzedający wyglada mi na uczciwego, mówiłże długo nie wysyłał mi karty bo mniał wadliwe i teraz każdą sprawdza, z wydajnoscią wszystko ok

kolejny mocno negatywny komentarz od Pana Marka

Powiem ze nie jest Pan pierwszyk ktory pyta mnie o ta

opinie, ale szczerze mowiac planowalem wystawienie negatywa, ale pomyslelem

ze odwdzieczy sie negatywam wiec dam pozytywa :) ale objade go.

Bylo tak. kolega porosil mnie abym mu kupil ta karte kupilem dostalem dosc

szybko on mi dal pieniadze i tak powinna sie zakonczyc transakcja, ale...

Po rozpakowaniu karty juz w biosie!!! pokazaly sie artefakty, czyli

oznaczalo to ze pamieci sa uszkodzone. 3d mark wykrzaczyl sie juz na 2

tescie i zawiesil kompa.

Kolega zadzownil do niego i dyskutowali, zeby wymieic i on sie zgodzil,

trwalo to z 2 tyg, a moj kolega dzownil co 2 dni, aten ze jutro, za 2

dni....

Karta przyszla na poczatku wydawala sie byc ok, ale moj kolega zapusicl

petle 3d marka 2001se i po 4 godzinach pokzaly sie artefakty i karta

przeczayla sie w tryb cga!!! i nie dalo sie tego cofnac.

Dzwonil do niego i umuwili sie na zwrot pieniedzy. Chyr sie zgodzil....

Trwalo to 2-3 tygodnie zamim pieniadze pojawily sie na konice....

Ostatecznie okazalo sie ze karty sa z niemiec i sa czesciowo uszkodzone,

moze nie wszystkie, ale te co trafilismy takie byly, fakt ze moj kolga

bardzo dokladnie spradzal jkoasc tej 2 karty i watpie czy wszycy klienci tak

robili, bo bylo by troche gorszych opini o Chyrze.

Moje zdanie, jezeli chce miec Pan pozadna karte i to sprawna :) i tak aby

sie nie bawic w reklamacje itp. prosze kupic u kogo innego.

kolejny mejl nick Wo_Ciek

Dziwne rzeczy wypisuja na tym forum :] ... Albatron to jedna z porzadniejszych firm. Trzeba ja zobaczyc na wlasne oczy i to jak jest wykonana, duzy radiatorek z wentylatorkiem na procesorze i radiatorki na pamieciach. U mnie chodzi na razie od tygodnia, bez problemow (standardowo chodzi na 250/550, rdzen/pamiec) na luzie podkrecilem do 275/590 (w UT2003 przy taktowaniu pamieci 600 MHZ pojawiaja sie artefakty) rdzen ma zapas jeszcze do 290-300. Firma ogolnie zbiera pozytywne recenzje.

kolejny mejl od Mirko

kupiłem dwie takie karty i niemam z nimi żadnego problemu

na 3d Marku 2001 SE w standartowej rozdzielczości 1024*768*32bit kolor wychodz wychodzi 13 000 punktów .Jestem z nich zadowolony

kolejny mejl nick grzybu

problemu z karta nie mam. jest to wersja na pamieciach normalnych, nie w obudowach BGA. z tymi wlasnie (BGA) sa problemy, wystepuje tzw. zimny lut pod kostkami. karte uzywalem przez jakies 3 tygodnie i nie bylo problemow.

kolejny post nick Ziman

Witam

Mam Gf okolo miesiaca i nie mam zadnych problemow.

Testowałem ja na kompie z płyta glowna ECS K7VZA, Duron

700Mhz, 256MB i chodziła bardzo ladnie. Mam ja teraz na

ECSie K7VTA3, 1700+ AMD, 256DDR i chodzi miodzio( w

3DMarku2001 prawie 10000pnkt). Jak sie bedzie dalej

spisywac nie wiem. Mam ja krotko. Kupujac ja wychodziłem z

takiego załozenia, że karta graficzna (czy to sieciowa,

muzyczna) jesli jej sie nie podkreca, nie kombinuje to nie

powinno sie z nia nic stac! Nawet na takim szajsie jakim jest

płyta ECS, ktora mi zaniza dzialanie grafy! Nie kupowałbym

bez gwarancji na pewno sprzetu mechanicznego HDD,

zasilacz, cd podobne:) Z kartami mozna zaryzykowac, ale

wiadomo wada moze sie wynurzyc po pewnym okresie

dzialania! Grafy SE sa to najczesciej grafy ktore poprostu

producentom nie wyszly. Wylacza sie wtedy pewne rzeczy,

obniza i sprzedaje taniej. Ot taki wałek marketingowy. Za

duzo jest odpadow. I na nich tez trzeba zarabic. Decyzja

nalezy do Ciebie!!!

Pozdrawiam

kolejny list nick Malone

moja krata jest ok.-karty niepodkręcałem i od czasu zakupuch

chodzi dziennie kilka godz.1.5 mc

kolejny list od kolegi Slawka

Niestety, kupilem dwie karty jedna dziala u klienta bez problemow druga

wrocila do mnie 5 dni temu uszkodzona (krzaki na ekranie) aktualnie

karta jest u niego i niewim kiedy otrzymam druga, ale jezeli bedzie sie

przeciagalo to osobiscie pojade zalatwic z nim problem....niestety tak

sie zdarza....aczkolwiek druga karta dziala bez problemu i naprawde

daje piekny obraz..zobaczymy jak sie zakonczy z ta druga karta ktora

obecnie reklamuje

mejl od Darka

Kupiłem kartę i nie miałem zarzytów do jej działania nie wiem czy po trzech miesi±cach psuła się ponieważ używałem j± nie całe dwa tygodnie i j± sprzedałem Pozdrawiam!! acha a inni się skarż± że im karta nie działa

mejl od spirytusera

Witam

Ja ze swoj± kart± nie mialem zadnych problemów, ale mam j± dopiero miesi±c, wiec nie wiem czy przezyje krytyczne 3 miesi±ce. Chyr sprowadzal je z zagranicy wiec dlatego s± takie tanie. Obecnie karta chodzi podkrecona na 280/620 i w 3dmarku 2001 wyciaga ponad 10 000 (Athlon 2000, 256 RAM). Na karte nie ma gwarancji, aczkolwiek kilku ludziom zdarzyly sie zepsute karty i Chyr je wymienil (aczkolwiek dlugo to trwalo). Na karcie jest nalepka "firmowa" Chyra, ale to raczej tylko dla zidentyfikowania karty. Nie wiele Ci moge o niej powiedziec, ale istotnym dla mnie faktem byl ze po zmianie karty (z GF 2 MX) zniknely wszelkie resety, czyli wygl±da na to ze karta jest diabelnie stabilna. Slyszalem przed zakupem o problemach z t± kart±, ale tylko z pamieciami Hynixa. Ja tak jak zreszt± Ty mam pamieci Samsunga i nic zlego sie dot±d nie wydarzylo. Nie chce zapeszac, ale jest to najlepsza karta za t± cene jak± w zyciu widzialem.

pozdrawiam

mejl od gr_8

Witam

Slyszalem, ze sa problemy z Karta w wersji ti4200 agp x4. Ja kupilem model ti4680 (ti 4200 agp x8) na laminacie od ti4600. Udalo mi sie kupic ostatni egzeplarz. Karta dziala bardzo dobrze. Niestey mam ja narazie kilka dni i nie wiem jak bedzie sie zachowywala po dluzszym czasie.

Jezeli chodzi o wydajnosc w grach to w 3dmarku 2001se mam 10500 pt. W grach dziala swietnie. Jakosc obrazu nie odbiega od mojej poprzedniej Radka 9100 shafira. (jest bardzo dobra) TV-outa nie mialem jeszcze okazji sprawdZic.

Jezeli chodzi o mozliwosci podkrecania to narazie nie robilem tego. Mam za slaba pl. gl. Taki sam egzeplaz na Asusie Delux, amd2ghz osiaga bez krecenia - 11.5tys ( w 3dmarku2001se) a z kreceniem 13 - 14 tys pt.

Pozdrawiam

i ostatni juz list (daje wiele do myslenia) wiecej chyba nie ma co wklejac

To prawda, że komentarze z aukcji rozmijaj± się z prawd±. Wynika to może z

tego, że jak już się dostanie t± kartę i działa to ludzie po prostu od

razu wystawiaj± pozytywa a potem już nie ma odwrotu :(

Drug± przyczyn± jest obawa przed zemst± i otrzymaniem negatywa.

Opiszę jak to było w moim przypadku.

Kupiłem kartę, na aukcji Chyra, 26 wrze¶nia. Od razu tego samego dnia

wpłaciłem pieni±dze na konto, więc następnego już musiał je mieć

zaksięgowane.

Na kartę czekałem co¶ ok. tygodnia. Wkładam do kompa... działa hurraa!!!

Odpalam pierwsz± gierkę z brzegu (Race Driver)... Na ekranie pojawiły się

2 pionowe pasy małych kwadracików. Zamiast samochodów na torze wyprzedzały

mnie szare prostopadło¶ciany... W innych grach od razu następował zwis.

W windowsie nie było problemów, mogłem odtwarzać filmy (divx, xvid, mpeg

itp.) działał office itd. Problemy się zaczynały przy uruchamianiu

jakiejkolwiek gry 3d.

Napisałem do Chyra maila z pytaniem czy mi wymieni kartę i opisałem

problem. Po kilku minutach odpisał, że nie ma problemu, żebym odesłał.

To był czwartek a w pi±tek i sobotę nie mogłem jej wysłać więc zrobiłem to

dopiero w poniedziałek.

Dostałem kartę, po wymianie, jako¶ w 2-gim tygodniu od wysłania.

To było chyba 10 paĽdziernika. Przez tydzień działała bez problemów.

14.10 wystawiłem pozytywa Chyrowi. Dopiero w niedzielę rano (19.10.2003)

jak j± odpaliłem znowu zaczęło się to co z poprzedni±. W niedzielę

wieczorem wł±czam kompa i jest OK. Sam nie wiedziałem już o co chodzi...

PóĽniej było już tylko gorzej... Wysłałem j± do wymiany 21 paĽdziernika,

po uzgodnieniu tego z Chyrem. Now± (3 już z kolei) kartę dostałem 31

paĽdziernika.

Całe szczę¶cie działa mi już bez żadnych problemów przez 2 tygodnie.

Miałem teraz trochę czasu więc dosyć mocno j± obci±żałem i nic się nie

dzieje.

Pisałem wcze¶niej maile do kilku osób (ok. 15), które kupiły od Chyra

karty. Tak ¶rednio wyszło, że ok 50% miało z nimi problemy i musieli

wymieniać. Pozostali byli bardzo zadowoleni.

Tak jak już kto¶ napisał na forum Tweak-a - karty od Chyra s± dla

odważnych i ryzykantów. Dodatkowo, trzeba się uzbroić w cierpliwo¶ć bo to,

że wysyła kartę od razu po otrzymaniu kasy to g**no prawda. Ja w sumie

czekałem, na sprawn± kartę, ponad miesi±c.

Nie będę cię ani namawiał do zakupu ani od tego odwodził. Sam zadecyduj

kolejny ciekawy mejl autorstwa Marcina

Ogólnie na początku byłem bardzo zadowolony,potem już mniej,po jakimś tygodniu pracy zauważyłęm że chipset na karcie bardzo się nagrzewa,po drugiej stronie chipsetu laminat był tak gorący że nie dało się go dotknąć ,zmniejszyłem taktowanie karty bo "troche" podkręcona (tak w normie 10 -15%) ale tro nicnie pomogło.żadnych objawów decyd=ujących o stabiności karty nie dostrzegałem,aż do momentu w którym mniej wiecej 2- 2,5 miesiąca przyjemnej zabawy,karta odmówiła "posłuszeństwa" z początku myślałem że mój procesor bo tez był podkręcony ale okazało sie że artefakty na ekranie i bardzo nie stabilny komp to wina karty.Gdy tylko jej dotykałem w trakcie pracy w winXp na ekranie pełno było przeróznych nieporządanych efektów "specjalnych" :-)

potem coraz gorzej aż po kilku restartach tego samego dnia winXpo wogóle przestał startować.Geforce WAS DEAD !!! :-)

ale Pan Chyra okazał się dobry sprzedawcą po bardzo szybko odpiosał na mój e-mail i obiecał ze szybko wymieni karte na nową pomino że w opisie aukcji nie było wzmianki o jakiej kolwiek gwarancji.

Niestety nie moge nic powiedziec na temat tego jak odbywa się ta wymiana bo kartę kupił przypadkowy człowiek i to no teraz chyba odsyłał tą kartę do Pana Chyry,nie mam kontaktu z tym Pane co odkupił odemnie tą kartę.

to by było na tyle ---> był GF nie ma GF.totalnie umarł :)

kolejny mejl kolega Adam

Pierwszą kartę zamówiłem mniej więcej wrzesień/październik. Dotychczas wymieniłem raz. Dostałem drugą i mam zamiar ją znowu odesłać tylko, że chce kasę. Pierwsza karta była kompletnie zwalona – włączam kompa i ciągle jakieś paski były!! Aktualna karta początkowo działała, ale z czasem w grach było doskonale widać wady tej karty. Było bardzo dobrze widać piksele na pewnych obiektach w grach. Dlatego postaram się aby oddał kasę. Pisał do mnie też inny kupujący i wymieniał 4 razy. Ja już nie chce tej karty. Mam dosyć Albatronów!!!

kolejny mejl nasz kolega z forum Niemiec

karte mam od 26pazdziernika i nienazekam ..Sprawuje sie w miare dobrze , zadnych problemow z nia nie mialem . W 3dmarku 2001se miaelm na 2100xp 10900pkt a na 2700xp 12108pkt na standardowych ustawieniach karty(nie probowalem jej podkrecac bo mam za cienki zasilacz :)) Ogolnie polecam ja za taka kase , minusem jest to ze musialem czekac 3 tyg na paczke , co do sprzedawcy to moze byc , rozmawialem z nim i mowil mi ze sam testuje kazda karte i dlatego troche dlozej trwa wysylka

mejl od Staniol

Kartę GF4Ti 4200 AGPx4 kupiłem od tegoż sprzedawcy w połowie września i jak do tej pory nie miałem z nią żadnych problemów .A pracuje u mnie na 270/600.Przeszedłem na niej już kilka gierek (Chrome, Iron Storm,Call of Duty,Helikopter w Ogniu,Max Payne2) Wszystko na maxa.Jedyna niedogodność to strata jakości na wyjściu TV wraz ze wzrostem dł. kabla co nie miało miejsca na moim poprzednim MX440Ultra.

kolega Luke

nie jest pan pierwszy ktory pisze do mnie maila tej tresci.

zaraz po zakupie dostalem 2 czy 3 takie wiadomosci od ludzi

ktorym karta padla w trakcie lub co gorsza po

terminie 'rekojmi'. wynosi on chyba tydzien tzn symboliczny

czas na rozruch i wykrycie potencjalnych wad (jak widac nie

wszystkich).

karte te kupilem nie dla siebie tylko dla kumpla ktory nie ma

netu i z tego co wiem karta caly czas smiga i to nie byle tam

w wordzie... koles jej nie oszczedza gry nie sa tam

rzadkoscia karta, chodzi na 300/320 chyba i poki co jest ok :).

nie wiem czy trafil czy mielismy wiecej szczascia niz rozumu

ale w kazdym razie mowie jak jest - przynajmniej ja (tzn

koles) narzekac nie moze...

mejl od Pana Wieslawa

Kartę mam miesiąc i jak najbardziej pozytywne wrażenia, żadnych problemów.

Przy 300/600 bardzo stabilna(więcej nie próbowałem), ale to i tak imponujący

wynik (jak na takie badziewie jak to opisują na forum). Nawet markowe karty

nie mogą się pochwalić takim wynikiem, za wiele większe pieniądze .

Zawsze kupno na aukcji to jakieś ryzyko, ale Chyr wydaje się podchodzić

uczciwie.

Powiedział, że karty są selekcjonowane i poniżej 275/600 sprzedaje taniej.

Sprawdziłem ,to prawda. Więc wady powinny wyjść już przy sprawdzaniu,

oczywiście można mieć pecha, ale jest możliwośc wymiany. Karta oznaczona

symbolem Ti 4200XP1 Turbo 8xAGP, a więc nv28. Mam płytę gł. 8x więc

przyjęła ją jak swoją. Natomiast nie wiem jak zachowuje się na 2x czy 4x,

podejrzewam że mogą wystąpić konflikty, ale sporadycznie i nie wierzę aby

doprowadziło do spalenia karty. Chłopaki z forum wyciskają z kart ostatnie

poty to rzadko która wytrzyma.Karta wygląda bardzo solidnie ,ma radiatory

na dobrych pamięciach Samsunga, czego nie mają nawet markowe karty.

Jedyne co mogę zarzucić Chyrowi to to, że do tej pory nie udało mu się

wystawić komentarzy (może już całkiem zapomniał), poza tym jestem

zadowolony.

kolejny mejl od Pana Łukasza

Karta jest sprawna... tylko... nie wiem co jest przyczyna zwiech kompa przy starcie. XP wskazuje na blad z plikiem sterownika nvidii, ale czy to jest problem z samym sterownikiem, czy moze ze sprzetem... nie wiem... Tak sie dzieje przy detonatorach 44.03 i forceware 52.16. Co ciekawe, gdy wyjalem swojego wysluzonego gf2 ti i wlozylem nowa grafe wszystko hulalo az milo, sterownikow wtedy nie zmienialem, zostaly stare 3*.** (nie pamietam wersji). Dopiero po pewnym czasie, ale tez nie jestem pewny czy po zmianie sterow, pojawily sie te nieszczesne problemy z wstawaniem xp. Aby w pelni sie przekonac, czy karta jest uszkodzona, musialbym reinstalowac wina... teraz mi sie nie chce, ale kiedys to zrobie...

Sprzedawcy wystawilem juz pozytywny komentarz, ale wtedy nie mialem jeszcze tych problemow... Takze nie powiem Ci jak jest z reklamacja.

Karta poza tym jest w porzadku.

kolejny mejl od Pana o nicku WhiteRaven

NIe polecam - to fakt karty maja problemy i psuja sie - czesto je

trzeba wymieniac - w mojej padl ram i naprawde odradzam- karta

podziala dwa trzy tyg i zacznie miec problemy.

mejl od Fat Rata

Sam niewiem co mam myslec o tej karcie. Do jakiegos czasu wszystko bylo

w porzadku ale ostatnio zauwazylem ze chyba sie przegrzewa,

niesprawdzilem tego do konca wiec niepotwierdzam w 100%.

Objawy sa takie ze niektore gry z niewiadomego powodu zwalniaja, jakby

karta miala zamalo mocy. Cos jest nietak albo po prostu tylko mi sie

wydaje, napewno to sprawdze. Ta karta ktora dostalem od poczatku

dzialala sprawnie, nic niemusialem wymieniac.

mejl od Marta21

Otoz oczywiscie nei obylo sie bez problemow z kartami oferowanymi przez CHYRa. Pierwsza karte jaka otrzymalem byla zupelnie uszkodzona, pojawialy sie jakies dziwne kwadraty na ekranie, w ogole nei nadawala sie do pracy. Karte wymienilem, otrzymalem druga, gdzie po okolo tygodniu znowu karta padla z takimi skutkami. Oczywiscie znowu wymienilem sprzet i jak na razie dziala bez problemow jzu okolo 2 tygodni, co bedzie dalej poczekamy... Z tego co slyszalem karty te (Albatron) sa bardzo wrazliwe na podkrecanie, nie mozna nawet ich lekko podginac, gdyz cos tam ulega uszkodzeniu i pozniej mamy problem zalatwiony. Nawet gdziesz wyczytalem ze sam Albatron przyznal sie do wadliwych seriii Ti4200 i Ti4800SE. Na pewno nie powinno sie tych kart podkrecac. Gdy podkrecalem ta karte ulegla szybkiej awarii, terz gdy mam juz kolejna to obchodze sie z nia jak z jajkiem. Pracuje na nominalnych parametrach, staram sie do niej w ogole nei dotykac, choc przyznam ze uzywam komuteraz dosyc dlugo w ciagu dnia i to czesto tez z duza obrobka grafiki 3D ktora obciaza jak wiemy karte graficzna. Na razie karta spisuje sie bez problemow, mam nadzieje ze juz tak pozostanie. Nie wiem co bede robil jesli (odpukac) karta sie wysypie np po miesiacu czy dwoch, choc na pewno zwroce sie z tym do CHYRa. Jelsi chodzi o sama osobe CHYRa to wymienia sprzet bez zadnych problemow, minusem jest jednak dlugi czas oczwkiwania na karte jzu sprawna (choc teraz juz nie ma trwajacych aukcji to kto wie moze to trwa juz szybciej).

mejl od Pana Pawła

Kartę mam już kilka miesięcy i nie mam z nią najmniejszego problemu. Być może problemy sami stwarzają sobie użytkownicy próbując ją podkręcać. Ja tego nie robię i wszystko jest OK. Owszem mankamentem mojego egzemplarza z VIVO jest nie najlepsza kość philipsa (marnej jakości obraz na wyjściu TV) .

No i zadzwonilem do sprzedawcy, troche sie uspokoilem zapewnil mnie ze w razie czego nie ma problemu z wymiana albo ze zwrotem kasy, te problemy mowil ze biora sie z tego ze karta jest dluga i latwa nadlamac cos przy pamieciach trzeba uwazac. Zapewnil mnie ze sprzedal ponad 200 kart jak do tej pory reklamacji mial okolo 20. No nic zaryzykuje zobaczy sie

AHA chcialem pszeprosic wszystkich ktorzy do mnie napisali ze bez ich zgody uzylem tresci naszej korespondencji jesli ktos ma cos przeciwko prosze pisac a ja na pewno pozmieniam albo wykasuje tresc listu

jeszcze jedno czy nie uwazacie ze warto by bylo pokazac ten topic Chyrowi zobaczylbym jakie zale maja ludzie do niego a sam mialby mozliwosc obrony oraz przedstawienia swojego punktu widzenia ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do pozytywnych wypowiedzi telemobila to podejzewam ze moga ze soba wspolpracowac bo telemobil sprzedaje na allegro albo sprzedawal te uszkodzone albatrony. Wg mnie mozliwe sa takie wyjscia ze sprowadzaja je np ze stanow sa to jakies uszkodzone egzemplaze po czym naprawiaja i sprzedaja na allegro. Egzemplaze ktorych nie da sie zrobic telemobil sprzedaje jako wadliwe. Podobnie z tymi wymienionymi na nowe (jesli nie da sie ich ponownie naprawic ). Dlatego tez bezproblemowo wymieniaja na nowe bo karta nie kosztuje ich duzo a w przypadku jak sie sypnie zawsze sprzedadza ja jeszcze na allegro za 200 zl

Mozliwe nawet ze to ta sama osoba ale to tylko takie domysly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...