Skocz do zawartości
tomasir

Radeon 7500 na pamięciach 3,6 ns.Warto?

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.bit.krakow.pl

A o jakiego ci chodziło to zrozumiałem.Tylko że jak pisałem wiadomość to jeszcze twojej nie było :) .Jak ktoś byłby chętny to niech walnie na maila albo priva.Kupilibyśmy więcej to pewno by spuścili z ceny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka !

To prawda, że chcę kupić Radka 7500, ale w rozliczeniu oddaję GF2 MX400 i Voodoo3 ! Gościu w sklepie twierdzi, że to jakiś "Excalibur" i ma pamięci 5ns, nie wiem jakie ta grafa ma taktowanie rdzenia i pamięci ale się dowiem . Tomasir, wątpię żeby pamiątki były 3,6ns !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak by byly))))

ten test to chyba jakas lipa jesli bym sie mial nim sugerowac to bym tej kary nie kupil "zamienil" za swoja(

i masz racje, na zdjeciu w tym tescie karta ma tylko 4 kosci pamieci - wiec wynika z tego i oznaczen na kosciach ze magistrala adresowa to 64 bit ;)

4x16MB = 64MB (2M*16*4bit) kazda kosc 16bit wide data bus wiec 4*16=64bit

http://www.samsungelectronics.com/semicond.../k4d28163hd.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie Radki 7500 nawet LE na DDR maja 128 bitowa szyne!!!!!!

Zwykla wersja a "LE" rozni sie tylko taktowaniem pamieci!!!!

Radek 7500:

http://benchmark.pl/artykuly/przeglad_proc...adeon_7500.html

Radek 7500LE

:http://benchmark.pl/artykuly/przeglad_procesorow_2002/radeon_7500LE.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie Radki 7500 nawet LE na DDR maja 128 bitowa szyne!!!!!!

Zwykla wersja a "LE" rozni sie tylko taktowaniem pamieci!!!!

Radek 7500

tyle że od nie dawna poszły na rynek radeonki7500 na 64bitowej szynie, o tym ostrzegali w newsach właśnie na benchmark.pl :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JEST jakis programik ktorym mozna sprawdzic jaka szyne danymch maja pamieci?

hmm, chyba nie ma ale mozna to latwo sprawdzic patrzac na ilosc kosci pamieci i oznaczenia na nich, lub wlaczajac 3dmark'a 2001 i uruchamiajac test fillrate, wyniki powinny oscylowac w granicach:

single texture: ok 400mtexli

mulit texture: ok 1200mtexli

oprocz tego his'a widzialem jeszcze radeona 7500le supergrace tez na 64bit ddr - kolor zielony pamieci samsung 5ns,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem HISa Radeon 7500 za 350zł. Ma 8 kości pamięci, po 4 z każdej strony karty. Kości to Hynix 3,6 (HY5DV641622AT-36). Fill rate wyszedł mi 377/1066 mtexeli. Jakość obrazu lepsza od GF2mx, którego miałem i GF2GTS Prolink kolegi. Obie karty przewyższa też wydajnością. W sumie za 350zł to całkiem niezła karta i mnie wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj kupiłem HISa Radeon 7500 za 350zł. Ma 8 kości pamięci, po 4 z każdej strony karty. Kości to Hynix 3,6 (HY5DV641622AT-36). Fill rate wyszedł mi 377/1066 mtexeli. Jakość obrazu lepsza od GF2mx, którego miałem i GF2GTS Prolink kolegi. Obie karty przewyższa też wydajnością. W sumie za 350zł to całkiem niezła karta i mnie wystarczy.

czy muglbys dac jakis screnschot taki szczegulowy powiedzmy z 3dm2k1??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz punktów w 3DMarku 2001, i jak chodzi w gierkach - stabilnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....a i jeszcze jedno, gdzie kupiłeś tego Radka ???

Ja jestem z Gliwic !

Na giełdzie komputerowej w Katowicach (na dworcu kolejowym) - od firmy KABI z Katowic. Mają stronę internetową: http://republika.pl/kabi2000/glowna.htm, ale widać, że dawno nie aktualizowaną. Na gwarancji (12 miesiecy) mam podany numer telefonu: 2510102 w godzinach 12-16. Mieli też R8500 tej samej firmy po 590zł. Samej firmy nie znam ale gwarancja i sprzedający (w średnim wieku) wygladają solidnie.

Co do stabilności karty to grałem w CS, Medal of Honor, UT, Warcraft3 i niczego co można by nazwać niestabilnością nie widziałem :) Przy moim configu w 3DMarku 2001 wyciągam 3265 (domyślne ustawienia) - na 2MX miałem ok. 1200.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO mailu od Vegity chyba jednak zdecyduję się na kyro2.Wydajnośc nie będzie się dużo różnić, a cenowo tak.Bo za 250 lekko dostanę Kyro2. A z jakością klonów ati mogąbyć problemy...A 100 w kieszeni to dla mnei mnóswto kasy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PO mailu od Vegity chyba jednak zdecyduję się na kyro2.Wydajnośc nie będzie się dużo różnić, a cenowo tak.Bo za 250 lekko dostanę Kyro2. A z jakością  klonów ati mogąbyć problemy...A 100 w kieszeni to dla mnei mnóswto kasy!

pamietaj ze vegita to fan kyro

poczytaj testy wg mnie kyro jest slabsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...