Shiz Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Zostałem poproszony o podanie przykladowego konfiga kompa dla kolegi. Max co moze dac to 4 tyś. Procesor: AMD Athlon XP 2500+ FSB333 Barton BOX 489 zł Płyta głowna : ABIT NF7-S 559 zł Pamieci : 2 x Geil 256 MB Pc-400 Cl 2.5 2x 282 zł Dysk: Maxtor DiamondMax +9 80 Gb 8MB 450 zł Grafika : Leadtek Winfast Gf4 TI 4200 64MB 500 zł Napędy : Opcja#1 Cdrw+DVD Samsung Combo Sm-348 (x48X24X48X16) 295 zł Flopp 45 zł Opcja#2 Cdrw Lite-On Ltr_52327s (x52x32x52) 205 zł Dvd ???? Flopp 45 zł No i tu mam zonka czy dac mu razem cdrw+DVD czy moze oddzielnie. Prosze o jakies propozycje. Monitor : 17" Samsung SyncMaster 757 MB 809 zł 17" Nec Fe791 Super Bright 889 zł 17" Lg Flatron F700P 845 zł No tu tez mam zonk. Wszystkie maja podobne parametry ale nie moge sie zdecydowac na zaden. Prosze o opinie co sadziecie o tym i ewentualene zmiany jesli znajdziceie cos lepszego. Zawsze lepiej poznac opinie innej osoby. A i cenami sie nie przejmojcie to tylko tak orientacyjnie. Mam rabacik wiec bedize troszke taniej. No i zostanie na jakos lepsza bude, klaw, i mysz. A i jesli cos będziecie podawac ( tzn jakis sprzęt to prosze o jakies opinie ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 cdrw i dvd, a co do monitora to brałbym NEC-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 monitor nec-a cdrw asusa dvd toshiba hdd 120gb caviar jb mouse microsoft explorer 3.0:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 opcja 2 -cdrw ok - dvd toshiba 1712 monitor-philips 107p40 albo nec-reszta to... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ragnor Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Kurcze będę brać bardzo podobny komp, tylko MoBo soltek FRN2-L, buda Chiefteca i zamiast DVD tuner TV: MSI TV @nywhere. Zestawik całkiem, całkiem :). Co do napędów bierz oddzielnie, dłużej pociągną, acha nie zapomnij o dobrej zasiłce. Z monitorami też mam taki sam problem, tylko rozważam między modelem NEC'a a LG ( http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=524825#524825 ), ale pewnie wezmę NEC'a, o LG już za dużo złego się nasłuchałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 gdybym to ja robił taki konfig to : monit LG cdrw-combo ale nie samsunga hdd barakuda 7200.7 80 gb pamieci 2x256 twinmosa 400 mhz mobo soltek FRN2-L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 6 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2003 Moim zdaniem nie warto kupowac napedow combo. Takie naped szybciej sie zuzywa. Kup dwa osobno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pzi Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Cdrw+DVD Samsung Combo Sm-348 (x48X24X48X16) 295 zł tylko nie samsunga, straszna kicha (mowie z doswiadczenia), cdrw liteona a dvd toshibe albo panasonica hdd bym wzial jednak caviara monitor proponuje na trinitronie a jak nie znajdziesz to kazdy z tych, co wymieniles jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Hmm. To dzienki za pomoc wiec wariant osobno zostaje. Gosc koniecznie chce Dvd. A o sasilke sie nie martwie bo buda bedzie od Chiefteca wiec no problemos. Pozostalo jeszcze wybrac monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 7 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2003 Ze wszystkich powyższych monitorów wybrał bym osobiście NECa. 50zł chyba nie czyni różnicy, jeśli miałbyś mieć lepsze odświeżanie, czy inne właściwości by isę lepiej sprawowały od tych w monitorach innej firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...