ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Chciałem sobie zamontowac WC w kompie, żeby Athlonika więcej wykręcić. Kupiłem brand new nagrzewnicę od Cienkasa, pompke z filtra Aquael 700l/h. Bloczek ślusarz mi zrobił podobnie jak zapinke. Obudowe już ostro pociąłem i właśnie przymierzałem cały bajzel. I pikus K%$#%#%$ jego mać!!!!! Wlot zimnej wody zawadza mi o kondensatory na płycie. :( :( :( :( :( :roll: Jestem naprawde smutny i wkurzony. Chyba tzeba bęzdie zanieść blok do ślusarza na małe przeróbki lub zrobic nowy. Ostatecznie kupic u Mate'a ale obawiam sie czy z nimi nie będzie podobnie. Ogólnie lipa niesamowita, a już miało być tak pieknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 No ja tez sie boje ze ten od Mate'a bedzie wystawal ale najwyzej uloze go jakos na skos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Jka ja bym swojego na skos to by mi zapinka nie wyrobiła. Dochodzę do wniosku że nie ma jak wloty na górze bloku a nie po bokach. Ale jestem smutny. Taka ładna nagrzeniczka leży soie i bloczek całkiem fajny ale brzydki jak czort. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Moze sprobuj jakos przerobic zapinke? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Sie pomyśli w sumie Dremelka ostatnio kupiłem, nowe tarcze i może ??? Choć z drugiej strony może by go nie po skosie a w poprzek ułożyć hmmmmm pomyslimy, pomyslimy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Ile kosztuje taki Dremel i akcesoria do niego jesli mozna spytac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Wersje Dremela sa 2: MULTI: kosztuje 359 (i to jest chyba cena ustalona odgórnie) ma obroty od 5-33 tyś regulowane analogowo czyli takim przełączniczkiem (ten model ja mam) PROFESSIONAL: obroty sterowane cyfrowo czyli poprzez układ elektroniczny, polecany dla grawerów itp. ludzi który potrzebuja stale takich samych obrotów bo np. końcówki diamentowe potrzebuja 15-17 tyś obrótów koszt 659 zeta Akcesoriów u mnie w Siedlcach czyli skromnej mieścinie jest wystarczający wybór. Na pioczątek przdaje sie dodatkowy zestaw przejściówek na różne końcówki od 0.8 mm w góre do 3.2 mm. W zestawie jest kilka uchwytów i podtsawowych tarcz i kamieni. Ja osobiście najszybciej zużywam tarcze do cięcia. Ale w obudowę wchodzą jak w masło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 W książeczce dostarconej wraz z urządzeniem jest opis zastsowań istny raj dla moddera. Narzedzie CUD!!! Polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Hmm dzieki.. troche to sporo kosztuje, ale moze rodzicow namowie ("taka rzecz przeciez przyda sie nie tylko mnie" - uwielbiam te sciemy). Bo wiem, ze sa tez klony dremeli, ale nie wiem jak z ich cena i jakoscia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Hmmmmmm z tymi klonami to jest tak: Bosh chciał cos takiego wypuścic, ale looknął na amerykański rynek gdzie Dremel miał silna pozycje choć jego sprzedaż spadała w związku z promocja naprawd elokalnych producentów. Bosh nie chciał się bawić w swoja markę, która musiał by od nowa zdobywać rynek. Wrzucił więc kase w po[gluteus maximus]dającego Dremela i przejął jego nazwe i część udziałów. W ten sposób miał pod skrzydłami niezła nazwę typowo Amerykańską. Do tego dorzucił do siebie świetną Boshowską sieć serwisu (co dla przecietnego amerykanina jest rzeczą kluczową żeby nie bujać sie ze sprzętem, za co jest skłonny zapłacić pare baksów wiecej, dlatego rzadko kupują coś z Europy i Azji). W ten sposób odbudował marke Dremel i sączy z niej kase, bo jest z czego!! Także Dremelki wszystkich modderów łączcie się !!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 I wszystko jasne :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 A co powiesz na to :) Kupilem od niego MULTI za 2 stowki kiedy nie mial jeszcze profesjonali :( Zero problemow z kolesiem, komunikatywny, towar zgodny z opisem i naprawde nowy! z tym ze bez pudelka :) ale na co komu pudelko :) jak zaoszczedzasz 450 PLN :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 A co powiesz na to :) Kupilem od niego MULTI za 2 stowki kiedy nie mial jeszcze profesjonali :( Zero problemow z kolesiem, komunikatywny, towar zgodny z opisem i naprawde nowy! z tym ze bez pudelka :) ale na co komu pudelko :) jak zaoszczedzasz 450 PLN :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Powiem tyle : Kupiłem pudełko za 200 zeta :lol: Choć z drugiej strony mam 24 miechy gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderman6666 Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 JA kupiłem Swojego Dremelka jakies 2 lata temu i z oprzyżądowaniem (Wałek giętki Precyzyjny stojak wiertniczy i pare przyborów ) Dałem ok 1100 zł :? ale jak by nie patrzeć Pare dziur w obudowie wyciełem :twisted: i naprawde jest to sprzęt wart polecenia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Spider.... kurde napisz jak ci sie wałek gietki sprawuje podobnie jak i inne akcesoria. Co można nimi jeszcze ciekawego zrobić?? Co polecałbyś do rzeźbienia w plexi ?? lub szkle ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Ojciec kupił podróbke dremela z firmy TOYA za 58 zyli w walizce :D tylko dodatków troche mało i bez instrukcji ! :( Ale w sumie ekstra sprzęt 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Ojciec kupił podróbke dremela z firmy TOYA za 58 zyli w walizce :D tylko dodatków troche mało i bez instrukcji ! :( Ale w sumie ekstra sprzęt 8)U mnie tak samo. Jak sie ustawilo to na 5 bieg to katownik aluminiowy doslownie 8sek i juz przeciety. Ciekawi mnie na ile taka mala tarcza starcza/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 Hmm dzieki.. troche to sporo kosztuje, ale moze rodzicow namowie ("taka rzecz przeciez przyda sie nie tylko mnie" - uwielbiam te sciemy). Bo wiem, ze sa tez klony dremeli, ale nie wiem jak z ich cena i jakoscia...Ja mam cos w stylu dremelka od Black&Deckera nazywa sie RTX. Jakis rok temu sprowadzilem do sobie ze stanow i tam cosik takiego swieci jakies $40 czyli ok 160zetow w czad walizeczce z cala masa akcesoriow. Tylko ofkorz problem pojawia sie z napieciem - u nich 115v. Trzeba transformator zapodac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 . I pikus K%$#%#%$ jego mać!!!!! Wlot zimnej wody zawadza mi o kondensatory na płycie. :( :( :( :( :( :roll: To wylutuj delikatnie ( nie nagrzewaj za bardzo) kondenatory i przylutuj je z drugiej strony, albo na krótkich kabelkach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 . I pikus K%$#%#%$ jego mać!!!!! Wlot zimnej wody zawadza mi o kondensatory na płycie. :( :( :( :( :( :roll: To wylutuj delikatnie ( nie nagrzewaj za bardzo) kondenatory i przylutuj je z drugiej strony, albo na krótkich kabelkach.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Oj płyty to ja chyba za bardzo ruszać nie chce. Jak juz wcześniej wspominał Fudoshin trzeba będzie go chyba zamocować w poprzek. Ale musze kupic tarcze do Dremelka żeby pociąć odpowiednio zapinkę. O właśnie czy nie będzie dużego uszczerbku na działaniu zapinki jeśli wytne po 1 mocowaniu z każdej srony zapinki po przekątnej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Kupiłem brand new nagrzewnicę od Cienkasa, pompke z filtra Aquael 700l/h. A ile taka brand new nagrzewnica od Cienkasa i jakie ma wymiary ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Licząc wszystkie wystajace czesci to będzie 30x14x5 Z tego powierzchnia oddawania ciepła to jakieś 23x14x4 Bardzo dobrze psauje na góre obudowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Aha zapomniałem to jest nówka i kosztowała mnie w Polmozbycie 90,60 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...